REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Medalie de argint pentru Căşăria Petruvio

15/8/2016

0 Comments

 
Picture
La prima participare într-un concurs, respectiv în cea mai prestigioasă competiţie de specialitate - International Cheese Awards / Nantwich 26-27 July 2016 -, Căşăria Petruvio a obţinut medalia de argint în categoria „Best overseas Cheese“.


Căşăria Petruvio este o manufactură înfiinţată în 2015, care produce brânză artizanală gourmet după reţete româneşti cu tradiţie, păstrate din generaţie în generaţie, încă de la 1600.

Căşăria Petruvio produce trei sortimente de brânză artizanală maturată, sub marca „Brânza lui Vodă“.

Brânza este înnobilată peste 120 de zile şi este produsă numai din ingrediente naturale: lapte de vacă pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag. Câteva exemplare exclusiviste sunt înnobilate până la 365 de zile.

Brânza    lui    Vodă    -    COLANUL ROŞU

Brânză maturată peste 120 de zile, 100% naturală. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual folosind vechi tehnici artizanale. Premiată ICA 2016. O crustă gălbui-portocalie, comestibilă, îmbracă miezul de culoarea untului. Cu un gust complementar strugurilor negri şi o aromă fină de fân de pajişte, acest sortiment încântă întreaga cavitate bucală, transformând deschiderea şi/sau finalul unei mese într-o adevărată bucurie.

Sugestii de consum: platouri de brânzeturi aperitiv sau desert, fondue, sandwich-uri, salate, paste etc. Se asociază foarte bine cu vinurile roşii sau cu un coniac fin.

Brânza    lui    Vodă    -    COLANUL ALBASTRU

Brânză maturată peste 120 de zile, 100% naturală. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual folosind vechi tehnici artizanale. O crustă de culoare galben-pai, comestibilă, îmbracă un miez care are un gust cu o foarte suavă nuanţă dulce-acrişoară şi o aromă fină de fân proaspăt cosit. Stârneşte curiozitatea gustului pe măsură ce mănânci. Sugestii de consum: platouri de brânzeturi - entrée sau desert, salate, paste, sandwich-uri etc. Se asociază foarte bine cu vinurile tinere roşii, dar şi albe, sau cu un coniac rafinat.

Brânza    lui    Vodă    -    COLANUL ALB

Brânză maturată peste 120 de zile, 100% naturală. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual folosind vechi tehnici artizanale. O crustă de culoare galbenă, comestibilă, îmbracă un miez cu găuri mari ce are o cremozitate şi textură deosebite şi al cărui gust variază de la dulce-fructat la uşor aromat, aceasta datorându-se conţinutului de ierburi florale din hrana vacilor. Toate aceste caracteristici o fac specială atât pentru deschiderea, cât şi pentru încheierea unor mese de ţinută. Stârneşte curiozitatea gustului la începutul mesei şi reîmprospătează papilele gustative la finalul acesteia. Sugestii de consum: platouri de brânzeturi - entrée sau desert, sandwich-uri, fondue, salate, paste etc. Se asociază cu toate soiurile de vin, cu berea neagră sau cu un coniac fin.

Procesul de producţie

Brânza lui Vodă se produce întotdeauna imediat după muls, din lapte integral. Fiecare roată de brânză este prelucrată manual folosind vechi tehnici artizanale. Gustul, cremozitatea şi textura deosebite au făcut ca această brânză autohtonă să înnobileze mesele domnitorilor români de la Vodă Radu Mihnea până la Vodă Ioan Cuza. De aici i se trage numele. Brânza este produsă din lapte de vacă pasteurizat la temperaturi joase pentru deplina siguranţă a consumatorului şi în acelaşi timp pentru păstrarea tuturor caracteristicilor naturale ale laptelui. Este 100% naturală, fără amelioratori de gust, conservanţi, coloranţi sau alte adaosuri.

Povestea    Brânzei    lui    Vodă

„Pe la începutul anilor ’60, un frate al bunicului dinspre tată mi-a încredinţat o reţetă de brânză pe care a moştenit-o din moşi-strămoşi. Făcuse această brânză până prin anii începutului colectivizării, când, pentru că i se luase totul, a renunţat s-o mai producă şi, totodată, n-a vrut să transmită neprietenilor meştesugul obţinerii ei. Deşi eram un copil, mi-a zis că poate, odată şi odată, voi aduce pe masa românilor asemenea bunătăţi. A venit momentul. Ca urmare a poruncilor date, Vodă Radu Mihnea află în persoana unui anume Trifan de prin părţile Tătărănilor de Dăneşti, un căşar care făcea o brânză «mai bună decât brânza adusă de la talieni». De atunci şi până mai hăt încoace, prin intermediul negustorilor evrei, brânza căşarului şi a urmaşilor săi ajungea negreşit la domnitor, indiferent cine era acesta. De aceea, i-au zis «Brânza lui Vodă». Se mai zice că acel căşar avea un zămnic prin care curgea un izvor şi că ăsta ar fi unul din secretele «mărcii» sale.“ Azi, restul secretelor le mai cunoaşte doar hireşul Petruvio, căşarul care vă invită să încercaţi savoarea unui deliciu domnesc.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE