REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

Cauze si efecte

15/3/2012

0 Comments

 
Cauze si efecte - Agrimedia.ro
"Iarna-i grea,
omătul mare,
Semne bune anul are!”



Read More
0 Comments

Ce asteptari aveti de la noul ministru al Agriculturii, dl Stelian Fuia si ce probleme considerati ca ar trebui in mod prioritar rezolvate?

15/3/2012

5 Comments

 
Dialog cu fermierii MARTIE 2012

Read More
5 Comments

Agri System Europe

15/3/2012

0 Comments

 
Ionuţ POPESCU, SC Fertiagro SRL

Agri System Europe (ASE), totalizând o cifră de afaceri în domeniul distribuţiei de inputuri pentru agricultură de peste 1 miliard de euro, funcţionează oficial începând din luna ianuarie 2012. Prima întâlnire oficială a ASE a avut loc la data de 16 februarie 2012, la Grand Hotel Continental din Bucureşti. Întâlnirea a fost organizată de ADIA – Asociaţia Distribuitorilor de Inputuri Agricole, cu următorii membri fondatori: Agri BioSciences SRL Bucureşti, Agrimex 2000 SRL Slatina, Fertiagro SRL Călăraşi, Lavora Agro SRL Bucureşti, Netagro SRL Vidra (Ilfov), Rodbun Grup SRL Bucureşti, Total Agri 97 SRL Bucureşti, Zeta Com SRL Feteşti.


Read More
0 Comments

Reprezentantii LAPAR s-au intalnit cu ministrul Agriculturii

15/3/2012

0 Comments

 
Stelian Fuia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit cu conducerea LAPAR la data de 16 februarie 2012. Întâlnirea a fost organizată la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar delegaţia LAPAR a fost condusă de preşedintele interimar Laurenţiu Baciu. Reprezentanţii LAPAR au avut de semnalat şi de discutat cu noul ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o serie de probleme cu care se confruntă fermierii din întreaga ţară. Astfel, principalele teme pe lista de discuţii au fost cuantumul Plăţilor Naţionale Directe Complementare (CNDP) din domeniul vegetal în anul 2011, ajutorul de stat acordat pentru subvenţionarea motorinei, legislaţia privind achiziţionarea terenurilor de către persoanele nerezidente, legislaţia care reglementează plantarea lizierelor şi a perdelelor de protecţie, rambursarea TVA, problemele întâmpinate la accesarea fondurilor disponibile prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală, posibilitatea cultivării soiei modificate genetic în România. Alte subiecte abordate cu această ocazie au fost restructurarea Agenţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare şi problemele din sistemul de irigaţii.
0 Comments

«Nebuloasa» crestere a preturilor la oua

15/3/2012

0 Comments

 
În calitate de stat membru, România aplică prevederile legislaţiei comunitare în domeniul protecţiei găinilor ouătoare. Conform prevederilor art. 5 al Directivei Consiliului 1999/74/CE, începând cu data de 1.01.2012 sistemul de cuşti neîmbunătăţite nu se mai poate utiliza. De la începutul anului 2012, ANSVSA a luat toate măsurile necesare, prin intermediul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, astfel: retragerea, în vederea anulării, a autorizaţiilor sanitare veterinare ale exploataţiilor care utilizează cuşti neîmbunătăţite, interzicerea comercializării ouălor ce provin de la găinile cazate în cuştile neîmbunătăţite, solicitarea graficului de depopulare, în acesta fiind precizată şi destinaţia păsărilor. În perioada de iarnă, de obicei, România importa din alte state membre ale Uniunii Europene aproximativ 15-20% din necesarul de ouă de consum. Producţia naţională de ouă de consum asigură peste 95% din cerinţele pieţei interne. Preţul de producător, fără TVA, înregistrat în perioada 20-26 februarie este de circa 0,35 bani/buc. la categoria M şi L. Creşterea preţurilor de piaţă din ultima perioadă nu este rezultatul lipsei producţiei de ouă, ca urmare a schimbării sistemului de creştere, şi nici a creşterii preţurilor de producător.
0 Comments

Infiintarea Camerelor Agricole, una dintre prioritatile noii conduceri a MADR

15/3/2012

1 Comment

 
Infiintarea Camerelor Agricole, una dintre prioritatile noii conduceri a MADR - Agrimedia.ro
La sfârşitul lunii februarie, noul ministru al Agriculturii, dl Stelian Fuia, a susţinut o conferinţă de presă la sediul instituţiei. În cadrul acesteia, ofi cialul a dorit să anunţe demiterea conducerii Autorităţii de Mangement pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (AM-POP), din cauza suspendării temporare a plăţilor, şi să aducă la cunoştinţă principalele obiective pe care doreşte să le îndeplinească cât timp ocupă această funcţie.



Read More
1 Comment

Tehnologii de ultima ora pentru industria vitivinicola

15/3/2012

0 Comments

 
Tehnologii de ultima ora pentru industria vitivinicola - Agrimedia.ro
În luna martie, compania BASF a organizat la Buzău un simpozion pe tema protecţiei viţei-de-vie, la care au luat parte peste 150 de fermieri şi distribuitori din zona de sud-est a ţării. Evenimentul a tratat teme de interes deosebit pentru viticultori. Invitatul special, dar şi unul dintre principalii vorbitori, a fost dl Antonio Parenti, director BASF Europa pentru cultura viţei-de-vie.



Read More
0 Comments

Legumicultorii cer energie ieftina pentru irigatii

15/3/2012

0 Comments

 
Legumicultorii cer energie ieftina pentru irigatii - Agrimedia.ro
În cadrul vizitei din judeţul Galaţi, organizată la data de 23 februarie a.c., ministrul Agriculturii, dl Stelian Fuia, s-a întâlnit şi cu legumicultorii din Tecuci, care şi-au arătat nemulţumirea faţă de costurile prea mari cu energia electrică utilizată la irigarea culturilor.



Read More
0 Comments

Productia de cereale, mai mult catre export

15/3/2012

0 Comments

 
Productia de cereale, mai mult catre export - Agrimedia.ro
La data de 6 martie a.c., la iniţiativa Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Franţei din România (CCIFER), în parteneriat cu Serviciul Economic al Ambasadei Franţei la Bucureşti, a avut loc seminarul cu tema „Perspectivele filierei de cereale din România”. Evenimentul a reunit peste 70 de participanţi, interesaţi de evoluţia filierei de cereale şi de modul în care aceasta este structurată şi funcţionează în Franţa. La seminar au fost invitaţi reprezentanţii a trei societăţi franceze care activează în România, două în domeniul procesării cerealelor - Soufflet Agro şi Expur, iar una în domeniul producerii şi distribuţiei de seminţe cereale şi plante tehnice - Euralis Semences.



Read More
0 Comments

Comisarul european Dacian Ciolos, in vizita la Ministerul Agriculturii

15/3/2012

1 Comment

 
Comisarul european Dacian Ciolos, in vizita la Ministerul Agriculturii - Agrimedia.ro
Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, s-a întâlnit cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc la 16 februarie, la sediul MADR, şi a fost organizată cu ocazia vizitei pe care comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală a efectuat-o în România. Temele abordate în cadrul întâlnirii au vizat situaţia actuală a absorbţiei fondurilor europene, precum şi poziţia României faţă de propunerile CE în ceea ce priveşte noua Politică Agricolă Comună 2014-2020.



Read More
1 Comment

Infiintarea de perdele forestiere cu fonduri europene

15/3/2012

0 Comments

 
Beneficiarii Măsurii 221 - „Prima împădurire a terenurilor agricole” din cadrul PNDR pot primi finanţare nerambursabilă pentru înfiinţarea de perdele forestiere cu rol de protecţie. Investiţiile de acest tip se aplică pe suprafeţe de teren agricol de cel puţin 0,5 ha, pe care se înfiinţează plantaţia forestieră. Important de reţinut este faptul că pădurea trebuie păstrată până la atingerea vârstei exploatabilităţii, aceasta putând ajunge şi la 40 de ani. APDRP acordă în primul an sprijinul financiar pentru înfiinţarea plantaţiei, pentru lucrări de întreţinere, dar şi compensaţii pentru pierderea de venit. În anii 2, 3, 4 şi 5, beneficiarul va primi fonduri nerambursabile numai pentru lucrările de întreţinere şi pentru compensaţiile de pierdere a venitului. După trecerea celui de-al cincilea an de la înfiinţarea pădurii, beneficiarul va continua să primească numai compensaţiile de pierdere a venitului pentru încă 10 ani. Pentru pierderea de venit agricol sunt oferite prime compensatorii, diferenţiate în funcţie de tipul beneficiarilor. Aceştia se împart în „fermieri” şi „alţi deţinători de terenuri agricole” (nonfermieri). Compensaţiile se acordă pe o perioadă de 15 ani, începând cu anul înfiinţării plantaţiei forestiere, fiind reprezentate de sume standard, exprimate în euro pe an şi pe hectar. Astfel, se acordă 80% pe an şi pe hectar pentru fermieri şi 50% din nivelul primei compensatorii pentru pierderea de venit agricol acordată fermierilor, pe an şi pe hectar, pentru nonfermieri. Cei 80% înseamnă 209,5 euro + PD, unde PD reprezintă plata directă pe suprafaţa acordată în cadrul schemei de plată implementate în anul de campanie. De exemplu, pe o perioadă de 5 ani, pentru un hectar de teren agricol la câmpie un fermier poate să primească 6.140 de euro fonduri nerambursabile. Această sumă este compusă din 1.330 de euro prima de înfiinţare a plantaţiei, plus 1.336 de euro pentru lucrările de întreţinere, la care se vor adăuga 3.474 de euro compensaţiile de pierdere a venitului. Aceste compensaţii pentru pierderea de venit sunt actualizate pe perioada de implementare a proiectului, în conformitate cu modificările Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Sumele pentru întreţinerea plantaţiilor pe o perioadă de până la 5 ani şi cele pentru compensarea pierderilor de venit agricol vor fi acoperite 100% din fonduri publice.
0 Comments

Fermierii cer UE stoparea politicii discriminatorii de alocare a subventiilor

15/3/2012

0 Comments

 
Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România - FNPAR a participat, în zilele de 1 şi 2 martie, la cea de-a 44-a reuniune a „Grupului de la Vişegrad” - organizaţie care reprezintă şi promovează interesele agricultorilor din Europa Centală şi de Est în cadrul COPA-COGECA, cea mai mare organizaţie patronală a agricultorilor din Uniunea Europeană. Reuniunea a avut loc la Nitra (Slovacia), în prezenţa reprezentanţilor Camerei Agricole şi Alimentare Slovace, ai Camerei Agrare a Republicii Cehia, ai Camerei Agricole Ungare, precum şi ai liderilor Consiliului Naţional al Camerelor Agricole din Polonia şi ai Uniunii Fermierilor Lituanieni. Delegaţiile şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul discriminatoriu în care Comisia Europeană, prin propunerile legislative de reformă a Politicii Agricole Comune, promovează redistribuirea plăţilor directe la hectar. Astfel, se păstreză „dreptul istoric”, statele occidentale, precum Franţa şi Germania, fiind avantajate, în detrimentul noilor ţări membre (România, Polonia, Ungaria, Slovacia etc.), fapt ce contribuie la distrugerea competitivităţii fermierilor din regiune. „Mesajul este clar, fermierii din Europa Centrală şi de Est nu mai acceptă politici discriminatorii din partea UE şi cer echitate în alocarea de subvenţii. Nu putem concura pe aceeaşi piaţă în condiţiile în care un fermier francez primeşte o subvenţie de circa 600 de euro, iar în regiunea noastră valoarea medie este de 150 de euro”, a declarat Viorel Matei, preşedintele FNPAR.


Read More
0 Comments

Romania trebuie sa participe activ la discutiile privind reforma PAC

15/3/2012

0 Comments

 
Romania trebuie sa participe activ la discutiile privind reforma PAC - Agrimedia.ro
Dacian CIOLOŞ, comisar european pentru Agricultură


Comisarul european pentru Agricultură, dl Dacian Cioloş, a suţinut la data de 17 februarie a.c., la sediul Comisiei Europene, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a adus la cunoştinţă scopul vizitei sale în România, dar şi pentru a răspunde punctual la întrebările ridicate de reprezentanţii mass-media.



Read More
0 Comments

O noua activitate a Sumi Agro - producerea de PPP si seminte

15/3/2012

0 Comments

 
O noua activitate a Sumi Agro - producerea de PPP si seminte - Agrimedia.ro
Firma Sumi Agro România, subsidiară a Sumitomo Corporation - una dintre cele mai mari corporaţii japoneze, cu filiale în 114 ţări şi o cifră de afaceri de 362 mld. Lei în 2010, a organizat în zilele de 27 şi 28 februarie, la complexul turistic Cheile Grădiştei, din localitatea Fundata, judeţul Braşov, un eveniment menit să marcheze începutul campaniei de primăvară din acest an. La manifestarea devenită deja tradiţie au fost invitaţi colaboratorii firmei Sumi Agro, distribuitori de inputuri şi fermieri.



Read More
0 Comments

Pierderile de elemente fertilizante si impactul lor asupra mediului

15/3/2012

0 Comments

 
Dezvoltarea industrială din secolul XX a avut drept rezultat un ritm intens de urbanizare, de creştere a venitului pe cap de locuitor, de ridicare a nivelului de trai, de scădere a forţei de muncă din agricultură, de creştere a chimizării agriculturii româneşti, precum şi un consum exagerat de energie (petrol, cărbune, gaze etc.) şi de alte materii prime (minereuri, cherestea etc.).


Read More
0 Comments

Caracterizarea perioadei de crestere intensa la graul de toamna

15/3/2012

0 Comments

 
Caracterizarea perioadei de crestere intensa la graul de toamna - Agrimedia.ro
Perioada de vegetaţie intensă a grâului de toamnă se caracterizează printr-o creştere accentuată a organelor vegetative şi prin formarea organelor de reproducere. Este perioada când se parcurg fazele de formare a paiului, de înspicare şi de formare a bobului.



Read More
0 Comments

Acumularea productiei vegetale si factorii care o conditioneaza

15/3/2012

0 Comments

 
Acumularea productiei vegetale si factorii care o conditioneaza - Agrimedia.ro
Toată energia metabolică existentă pe glob este furnizată de soare, în urma captării ei prin procesul de fotosinteză de către alge şi plante verzi superioare. Din imensa energie a soarelui (constanţa solară este de circa 1.360 W/metru pătrat), ar putea fi absorbită de frunzele verzi (covor continuu) doar în jur de un sfert de miliardime, iar din aceasta, doar 1-2% (în medie) este fi xată sub formă de energie chimică în fi tomasă, numai la culturi foarte bine dirijate din punct de vedere fi totehnic, randamentul energetic ajungând la 4-7% (maxim 10%).



Read More
0 Comments

Genetica, performanta si calitatea agronomica a varietatilor Euralis!

15/3/2012

0 Comments

 
Genetica, performanta si calitatea agronomica a varietatilor Euralis! - Agrimedia.ro
La data de 2 martie, compania Euralis Seminţe a lansat oficial campania de primăvară 2012. Evenimentul a fost organizat la Hotel Ramada din Sibiu şi a reunit peste 100 de clienţi, parteneri şi jurnalişti.



Read More
0 Comments

Calendarul lucrarilor din legumicultura in luna martie

15/3/2012

0 Comments

 
Calendarul lucrarilor din legumicultura in luna martie - Agrimedia.ro
Se poate afirma că în luna martie activitatea din legumicultură este în plină desfăşurare, atât pentru culturile deja înfiinţate, cât mai ales pentru producerea de răsaduri specifice fiecărei specii legumicole. De aceea, prezentăm în continuare cele mai importante secvenţe tehnologice care se desfăşoară pe parcursul acestei luni.



Read More
0 Comments

Tehnologia de cultura a sfeclei de zahar

15/3/2012

0 Comments

 
Tehnologia de cultura a sfeclei de zahar - Agrimedia.ro
Amplasarea culturii
Rotaţia culturii are un rol deosebit de important pentru sporirea producţiei de sfeclă de zahăr. Sfecla de zahăr este bine să se cultive după cerealele păioase, în special după grâu şi orz de toamnă. Se poate cultiva cu succes după leguminoase anuale, cartof de vară şi in de ulei, după care terenul se poate pregăti devreme şi în bune condiţii. Atenţie! Nu se va cultiva sfeclă de zahăr după porumb, floarea-soarelui, ovăz, rapiţă, muştar, sorg, iarbă de Sudan şi nici după culturile succesive erbicidate cu substanţe triazine. Amplasarea culturii intensive de sfeclă de zahăr se va face în zonele tradiţionale ale acestei culturi, pe tipurile de sol de tip cernoziom sau pe alte tipuri de sol profunde, fertile, bine structurate, un un pH cuprins între 6,7 şi 8,4. De asemenea, cultura de sfeclă de zahăr se va amplasa cu prioritate în condiţii de irigare sau pe terenuri cu aport freatic. Se va evita cultivarea sfeclei de zahăr după ea însăşi la mai puţin de 4-5 ani, pentru a nu se resimţi efectul nefavorabil al oboselii solului sau al transmiterii de boli şi dăunători specifici.



Read More
0 Comments

Tehnologia de cultivare a prazului

15/3/2012

1 Comment

 
Tehnologia de cultivare a prazului - Agrimedia.ro
Prazul este una dintre legumele cele mai vechi din cultură. Cunoştinţe despre această cultură au existat de pe vremea egiptenilor şi a grecilor, care consumau cu mare plăcere leguma. Valentin Voican şi colaboratorii consideră că originea prazului se află în ţările învecinate Mării Mediterane, zonă în care se cultivă şi astăzi pe suprafeţe relativ mari, cum ar fi: Turcia, Siria, Egipt şi Grecia. Tot pe suprafeţe mari se cultivă prazul şi în ţările balcanice, ţările vestice ale Europei (Anglia, şi în special Franţa), unde se bucură de o bună apreciere din partea cultivatorilor şi a consumatorilor. Pe suprafeţe importante se mai cultivă prazul şi în Germania, Olanda şi Belgia.


Read More
1 Comment

Doua serii noi de combine New Holland: CX5000 si CX6000

15/3/2012

0 Comments

 
Doua serii noi de combine New Holland: CX5000 si CX6000 - Agrimedia.ro
Florin NEACŞU, director general adjunct
NHR Agropartners

Ovidiu IANCIC, manager
Filiala NHR Agropartners Arad



Gama CX de combine convenţionale New Holland a fost extinsă cu modelele din seria CX5000 şi CX6000, pentru a oferi eficienţă şi productivitate sporite în fermele de dimensiuni medii şi flexibilitate maximă la toate culturile de cereale, cu garantarea calităţii boabelor şi a paielor.



Read More
0 Comments

MEWI, mai aproape de fermieri

15/3/2012

0 Comments

 
MEWI, mai aproape de fermieri - Agrimedia.ro
La data de 1 martie 2012, a avut loc la Drajna, în judeţul Călăraşi, deschiderea oficială a primei filiale MEWI Service, într-un sediu provizoriu, urmând ca până la sfârşitul anului să construiască o clădire proprie, prevăzută cu magazie de piese de schimb şi cu hală pentru service.



Read More
0 Comments

Tractorul Fendt 826 – investind corect, economisiti pe termen lung!

15/3/2012

0 Comments

 
Tractorul Fendt 826 – investind corect, economisiti pe termen lung! - Agrimedia.ro
Marian STANCIU, manager regional MEWI

Despre acest tractor s-ar putea spune multe. Eu îl consider un tractor complet, un tractor cu aplicaţii multiple. Nu vreau să influenţez, doar să vi-l reamintesc. Apoi veţi putea să-l judecaţi, aşa cum au făcut-o şi alţii, iar apoi l-au premiat. Ce aduce el nou? Mai multă profitabilitate, performanţă, siguranţă? Mai mult respect pentru mediu? Mai mult confort? Ei bine, le are pe toate!



Read More
0 Comments

IPSO Agricultura si John Deere, un nou tractor pe piata romaneasca

15/3/2012

1 Comment

 
IPSO Agricultura si John Deere, un nou tractor pe piata romaneasca - Agrimedia.ro
Diana SAVA, responsabil proiect Pieţe Speciale

Noul tractor John Deere model 3036E cu încărcător frontal 305: tractorul ideal pentru lucrările specifice dintr-o fermă sau pentru ferme specializate.



Read More
1 Comment
<<Previous

    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE