REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Decizii cu impact în agricultură

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Un eveniment major în desfăşurare luna aceasta este dezbaterea publică a noului Cod Fiscal şi a legislaţiei subsecvente. Acest important act juridic, care include şi opiniile pertinente ale specialiştilor în domeniu, potrivit iniţiatorilor, va determina o relaxare fiscală benefică, atât pentru populaţie, cât şi pentru întreg spectrul economic din ţara noastră, dacă bineînţeles va asigura predictibilitatea şi echilibrele financiare ale ţării.

Read More
0 Comments

Dialog cu fermierii - MARTIE 2015

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
 - Consideraţi binevenită diminuarea cotei TVA pentru carne, peşte, legume şi fructe, de la 24%, în prezent, la 9% începând abia cu 1 ianuarie 2016?

 - Va duce această scădere a TVA la o albire a zonelor gri şi negre din economia românească, în special cea a importurilor neimpozitate de legume şi fructe din străinătate?

Read More
0 Comments

80% din sectorul agricol românesc este finanţat de multinaţionale

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Angelo Nicolae, Brise: „Agricultura din România este finanţată în proporţie de 80 la sută de firme multinaţionale“. Reprezentanţii ING spun altceva. Într-o oarecare contradicţie cu spusele şefului de vânzări al ING pentru regiunea nord-est, Cătălin Ursu, care a precizat că în ultimii 5 ani creditele pentru agricultură s-au dublat ca volum, directorul general al Brise Group, Angelo Nicolae, a menţionat recent că mai bine de 80 de procente din sectorul agricol românesc este finanţat de multinaţionalele care activează pe piaţă.

Read More
0 Comments

APRIL solicită TVA de 9% pentru lapte materie primă şi produse lactate

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) susţine şi face demersuri către toţi factorii decizionali - Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Agriculturii şi Parlamentul României - pentru reducerea cotei TVA la 9 la sută la lapte şi produse lactate.

Read More
0 Comments

Agroconnect 2015 - un nou simpozion interactiv marca BASF la Sibiu

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
La data de 19 februarie, BASF a încheiat caravana simpozioanelor de iarnă cu un eveniment organizat la Hotel Ramada din Sibiu. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane, distribuitori şi fermieri, dar şi jurnalişti din presa de specialitate.

Read More
0 Comments

Tehnologia de cultură pentru roiniţă (busuiocul stupului) - Melissa officinalis L.

15/3/2015

1 Comment

 
Picture
Roiniţa este una dintre cele mai vechi plante medicinale care se cultivă pe suprafeţe reduse încă din antichitate. În prezent, după cum prezintă Emil Păun şi colaboratorii, roiniţa se cultivă prin grădini şi în cultura mare pentru prepararea ceaiurilor, iar în unele locuri că plantă meliferă. Roiniţa, în afara calităţilor medicinale, este şi poate deveni o sursă importantă de ulei volatil mult întrebuinţat în industriile parfumurilor, alimentară şi farmaceutică.

Read More
1 Comment

Cadastrul agricol - ştiinţă sau ficţiune?

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Până la declaraţiile oficiale ale lui Liviu Dragnea, la ANCPI funcţionează Omerta în ceea ce priveşte informaţiile despre realizarea cadastrului agricol. Şeful de la cadastru, Marius Arthur Ursu, a refuzat cu obstinenţă să furnizeze presei de specialitate informaţii legate de transpunerea în realitate a promisiunii de realizare a cadastrului agricol gratuit. Şi asta chiar dacă în ultimii ani a existat o intoxicare masivă din partea guvernanţilor cu aceleaşi câteva detalii despre o activitate care ar urma să fie reglementată prin Programul naţional pentru cadastru şi carte funciară (PNCCF) 2014-2023, una imperios necesară pentru trecerea cu succes de la sistemul de plăţi directe pe suprafaţă în agricultură la cele unice (per fermă).

Read More
0 Comments

Horia Cardoş, Agroland: «Vrem să lucrăm cu familii tinere»

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Directorul general Agroland, Horia Cardoş, a declarat nu demult că în cadrul proiectului Puiul Rustic, dezvoltat de compania înfiinţată chiar de el, sunt căutate familii tinere care să deţină adăpostul şi terenul necesare creşterii a maximum 5.000 de păsări în sistem similar cu cel free range, în detrimentul experienţei fermierilor... cu experienţă.

Read More
0 Comments

Producerea seminţelor de legume în gospodăriile agricole familiale

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Producerea de seminţe pentru plantele leguminoase în gospodăriile agricole familiale are, după cum prezintă V. Popescu şi Angela Popescu, o mare importanţă, deoarece marea majoritate a speciilor se înmulţeste pe această cale. Datorită faptului că de calitatea seminţelor depinde producţia obţinută, trebuie să se folosească seminţe din soiuri şi hibrizi cu însuşiri superioare şi din categorii biologice superioare.

Read More
0 Comments

Timac Agro vine cu o soluţie inovatoare: Top Phos

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie şi Protecţia Mediului Bucureşti (INCDPA), prof. dr. Mihail Dumitru, a mărturisit în cadrul conferinţei organizate de Timac Agro România SRL: „Împreună avem grijă de plantă, dar şi de sol“, că pe lângă o aciditate puternică şi moderată constatată pe o suprafaţă de 3,4 milioane hectare, ne confruntăm şi cu o tendinţă de reducere a nivelului de fertilitate a solului.

Read More
0 Comments

Agricultura românească: «uriaşul adormit» al Europei Centrale şi de Est

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
O dată la 150 de ani par a fi spuse cuvintele mari. Putem mărturisi însă că suntem 100% siguri de afirmaţie atunci când vorbim de o companie mare cum este şi cazul gigantului BASF şi de judecăţile de valoare emise la zile mari de oameni la fel de mari.

Read More
0 Comments

Fertilizarea culturii de porumb în condiţiile pedoclimatice din România

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
În România, de-a lungul timpului, s-au efectuat, după cum prezintă Gh. Bîlteanu şi V. Bârnaure, numeroase studii privind aplicarea îngrăşămintelor la porumb, în toate condiţiile pedoclimatice. S-au experimentat diferite îngrăşăminte organice şi minerale, dar şi îngrăşăminte cu amendamente şi cu biopreparate fertilizante. Materialul experimental acumulat până în prezent dă posibilitatea formulării unor concluzii practice deosebit de importante pentru obţinerea de producţii ridicate în toate zonele de cultură, la toţi hibrizii experimentaţi.

Read More
0 Comments

Măsuri chimice pentru combaterea bolilor la plantele agricole

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Combaterea chimică constituie şi în prezent, după cum prezintă Marcel Pârvu, un mijloc important pe care practica agricolă îl are la dispoziţie pentru reducerea pagubelor produse de agenţii fitopatogeni. Astfel, în combaterea speciilor Plasmopara viticola, Phytophthora infestans, Tilletia spp. şi altele trebuie să se aplice tratamente chimice, fără de care nu se poate garanta producţia plantelor cultivate.

Read More
0 Comments

Dosar neonicotinoide. Botănoiu: «Într-o lună vor fi disponibile hărţile cu suprafeţele arabile tratate»

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Hărţile cu zonele unde ar urma să fie folosite în proporţie mare seminţe tratate cu neonicotinoide împotriva atacurilor de Tanymecus dilaticollis (gărgăriţa frunzelor) şi Agriotes spp. (viermi-sârmă) vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi în aproximativ o lună, conform spuselor lui Daniel Botănoiu, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

Read More
0 Comments

Soia de la Euralis, în 5 idei uşor de înţeles

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Soia de la Euralis, în 5 idei uşor de înţeles:

Read More
0 Comments

IPSO Agricultură a adus în România două modele de combină destinate fermierilor mici

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
W330 şi W440 sunt noile vedete ale celor de la IPSO Agricultură, două combine special create pentru producătorii agricoli care deţin suprafeţe mici, repartizate pe mai multe sole de dimensiuni reduse. Anul trecut, unul dintre modele - W440 - a poposit în exploataţia dlui Niculai Bereza, fost consilier superior al DSVSA Tulcea şi medic veterinar. După o testare intensă, de care a beneficiat atât din partea familiei sale, cât şi a personalului IPSO, fermierul nu a mai vrut să returneze combina, ci a dorit s-o cumpere imediat.

Read More
0 Comments

Massey Ferguson a prezentat noile tractoare şi combine la Târgul SIMA de la Paris

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Massey Ferguson, un brand de nivel mondial al companiei AGCO, a dezvăluit noile produse-cheie la Târgul SIMA din acest an, în timp ce tractorul MF 5610, care a finalizat o călătorie istovitoare pe uscat la Polul Sud, a fost prezent la primul său eveniment de la întoarcerea din Antarctica.

Read More
0 Comments

MEWI a deschis o nouă filială, în localitatea Drajna din Călăraşi

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Directorul general al MEWI (subsidiara în România a Schröder Grup, prin Heinrich Schröder Landmaschinen), Cristian Dănescu, a declarat la data de 12 martie a.c., la Drajna, cu ocazia lansării celui de-al treilea sediu din acest an, că este la curent cu problemele de service cu care se confruntă zonal clienţii firmei şi promite un service nou şi de calitate pentru utilajele comercializate.

Read More
0 Comments

Syngenta comunică deschis cu clienţii pomicultori despre provocări şi aşteptări

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
OptiTech 2015: pomicultorii români vor putea exporta în baza acordului pentru fructe de calitate gândit de Syngenta. Specialistul şi consultantul olandez Jan Hoogland a declarat, la sfârşitul lunii februarie, cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a Formului OptiTech pentru pomicultură, că productorii din ţara noastră vor beneficia în curând de un nou sistem de susţinere gratuită a exporturilor de materie primă, în baza acordului pentru fructe de calitate.

Read More
0 Comments

Legile creşterii şi forţele ce acţionează asupra creşterii pomilor şi arbuştilor fructiferi

15/3/2015

0 Comments

 
Picture
Fazele de dezvoltare ale coroanei pomilor şi arbuştilor fructiferi, după cum prezintă Heiner Schmid, sunt: stadiul de tinereţe, stadiul celei mai mari producţii şi stadiul de îmbătrânire şi uscare.

Read More
0 Comments







    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE