REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Corteva Agriscience a lansat anul acesta patru noi produse, substanțe revoluționare și genetică de vârf

15/2/2025

0 Comments

 
Picture
​Una dintre cele mai spectaculoase lansări de produse noi a fost pusă în scenă de compania Corteva Agriscience într-un cadru deosebit, la Opera Națională din București. Cele patru instrumente revoluționare pentru ceea ce înseamnă protecția plantelor și genetică au fost prezentate în trei ”acte”, însoțite de momente artistice.
În primul act, a intrat în scenă fungicidul pentru combaterea bolilor din culturile de cereale păioase, Queen pe bază de Inatreq Active. Al doilea act a continuat cu lansarea celor mai revoluționare erbicide destinate culturilor de cereale, Tarzec și Rexade pe bază de Arylex Active. Actul final, a adus în prim plan, cel mai performant hibrid de floarea soarelui P64LE280 Pioneer Protector Mana.
”Anul acesta lansăm instrumente care să poată să răspundă provocărilor climatice”, a spus Maria Cîrjă, marketing manager România și Republica Moldova la deschiderea evenimentului.
Andre Negreiros, Central and Eastern Europe Business Leader Corteva Agriscience, a punctat de asemenea că ”în Uniunea Europeană, Corteva Agriscience rămâne numărul 1 după numărul de substanțe active lansate, iar noi continuăm să investim pentru a aduce inovația și reziliența mai aproape de fermieri”. El a reamintit că brandul Pioneer, care va împlini 100 ani în 2026, este numărul 1 în SUA la porumb și soia, și că anual se lansează aproximativ 400 de produse de protecție a plantelor și genetică nouă. De altfel, Jean Ionescu, country leader România și Republica Moldova, a subliniat că gradul de satisfacție al hibrizilor Pioneer este peste 96-97 %, iar din primii 10 hibrizi de porumb vânduți în România, 7 sunt Pioneer, fiind lider de piață, și cu alți hibrizi lansați anul acesta pentru climate cu condiții dificile. De asemenea, compania se mândrește cu cel mai mare număr de erbicide, mai ales pentru cereale, și cu nouă moleculă arylex din Rexade și Tarzec.
 
Queen- o pagină nouă în istoria fungicidelor
Inatreq, substanța activă a produsului Queen, vine după 17 ani în care nu am avut tratamente pentru T2 la cereale, a spus Adrian Teban, cercetător în cadrul Corteva Agriscience. Este dintr-o clasă nouă, obținută printr-un proces postfermentare al unui produs natural care are la bază o bacterie care îmbunătățește stabilitatea moleculei și performanța în câmp pentru combaterea bolilor cheie: septorioza, rugina și alți patogeni. Tehnologia de formulare și absorbția la nivelul frunzei oferă produsului eficientă în protecție și eficacitate curativă, mobilitate foarte bună în plantă ceea ce înseamnă că momentul aplicării este flexibil. Dozele sunt 1-1,5 l/ha, iar intervalul de aplicare - de la alungirea paiului până la finalul înfloritului. Are câteva caracteristici extrem de importante: moleculă cu mod nou de acțiune, selectiv, combină cu succes două substanțe cu spectru mare de combatere și fereastră largă de aplicare. Produsul nu se spală de pe frunze la 8-9 zile după aplicare, migrează în țesuturile nou formate și asigură protecție de peste 80% la patru săptămâni după aplicare.
Andrew Leader, Global biology Leader a prezentat o serie de detalii legate de descoperirea și evoluția moleculei până la produsul final Queen.
”Prima sursa de infecție a este pornită din resturile vegetale. Este o etapă importantă, pentru că dacă frunzele bazale nu sunt protejate, infecția va migra pe frunzele superioare, care dau mare parte din producția grâului. Corteva Agriscience propune o tehnologie premium cu două fungicide foarte eficiente, Verben – unul dintre cele mai utilizate la T1 (500.000 ha tratate anual) pentru făinare, septorioză și Queen în T2. Studiile locale efectuate au arătat sporuri de producție de peste 35% în cazul efectuării a două tratamente cu fungicide la grâu”, a spus și Andrei Doru, category marketing manager Fungicide și Insecticide.
Picture
​Arylex Active- cea mai nouă soluție pentru combaterea buruienilor rezistente din culturile de păioase
Erbicidele noi Tarzec și Rexade (un upgrade la cunoscutele Floramix și Palas) conțin molecula Arylex, care face parte dintr-o nouă clasă de erbicide pe bază de auxine sintetice.
”A fost nevoie de molecule noi din cauza presiunii exercitate asupra buruienilor, ceea ce adus la apariția fenomenului de rezistență, mai ales în țările din centrul și vestul Europei. Această auxină ajunge în vârfurile de creștere și perturbă planta până la epuizare”, a explicat Adrian Teban modul de acțiune.
”Tarzec și Rexade nu sunt doar soluții inovative din segmentul spectru combinat de combatere a buruienilor, dar sunt și cele mai eficiente instrumente pentru combaterea unui spectru larg de specii de buruieni, inclusiv unele rezistente, care au devenit o adevărată problemă în culturi și s-au extins”, a spus Alexandra Petcuci, category marketing manager Erbicide.
Combinația unică de substanțe active, care sunt formulate pe bază de Arylex active și piroxsulam în Trazec, iar Rexade conține florasulam, crează o formulă extrem de eficientă și specifică pentru combaterea unui număr mare de buruieni. Această combinație oferă protecție completă împotriva atât a buruienilor monocotile, cât și dicotile, inclusiv a celor rezistente la ALS, care au devenit o adevărată problemă pentru fermierii din întreaga lume.
Alte câteva puncte forte ale Tarzec și Rexade sunt: flexibilitate în aplicare – pot fi utilizate atât toamna, cât și primăvara, cu posibilitatea de a alege momentul optim pentru aplicare, în funcție de condițiile climatice și de infestare; doze reduse–75 g/ha Tarzec și 100 g/ha Rexade; fără restricții pentru cultura postmergătoare; eficiență excelentă în combaterea unui spectru larg de specii de buruieni (nu doar gramineele, ci și specii cu frunză lată, inclusiv cele rezistente).
”În concluzie, Tarzec și Rexade reprezintă o adevărată revoluție în combaterea buruienilor, o inovație care îmbină tehnologia de vârf cu necesitățile reale ale fermierilor, oferind soluții eficiente, economice și sustenabile. Aceste erbicide nu doar că vor transforma modul în care abordăm protecția plantelor, dar vor contribui și la un viitor mai sigur și mai prosper pentru ferma dumneavoastră”, a adăugat Alexandra Petcuci. De subliniat că în oferta comercială a anului 2025, același prețul pe hectar va fi la fel cu erbicidele Palas și Floramix, dar atenție la calcul deoarece Tarzec și Rexade au prețul trecut per kg.
 
LE280 –hibridul care va face diferența
În lupta împotriva manei la culturile de floarea soarelui sunt necesare terenuri afânate, fără multă umiditate (care favorizează zoosporii ciupercii). Dacă la măsurile agrotehnice se adaugă alegerea geneticii performante, rezultatele vor fi foarte bune.
”Hibridul semitimpuriu de floarea soarelui P64LE280 Pioneer Protector Mana este cel mai complet din Europa în acest moment, cu protecție 100% la mană până la cea mai avansată rasă cunoscută, la Orobanche și face parte din tehnologia ExpressR. Este promisiunea companiei pentru producții rentabile ale acestei culturi, care în condiții complicate de cultură, pe terenuri infestate și condiții dificile va face diferența în bazinul Mării Negre”, a afirmat Andrei Doru în descrierea calităților acestei noi varietăți de floarea soarelui, de la Corteva Agriscience.
Prin lansarea acestor patru instrumente inovative, compania Corteva Agriscience își reafirmă poziția de lider pe piața din România, completând un portofoliu bine cunoscut de fermieri.
 
Roxana Drăghici
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE