REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Noi linii de business ale Timac Agro România

16/12/2024

0 Comments

 
Picture
​Timac Agro, filială a Grupului Roullier cu expertiză în nutriția plantelor de mai bine de șase decenii, sărbătorește în acest an 18 ani de activitate pe piața românească, devenind astfel unul dintre liderii pieței de fertilizanți din România.
​Noua structură managerială a companiei a susținut pe 26 noiembrie o conferință de presă pentru a reitera angajamentul referitor la furnizarea celor mai bune soluții de nutriție pentru sol și plante, oferirea de consultanță de specialitate și rapiditate în operare, având în vedere că în urmă cu doi ani compania a deschis o fabrică în Brăila capabilă să deservească nu doar piața autohtonă ci și pe cele din proximitatea țării noastre.
 
Adrian Drăgan, CEO Timac Agro pentru Regiunea Nordul Mării Negre (România, Ucraina și Republica Moldova) a declarat: „În ultimii ani, economia în genera dar agricultura în special a trecut printr-o perioadă de mare volatilitate. Condițiile meteo dificile au dus la accelerarea crizelor și, într-adevăr, a fost pusă la încercare reziliența fermierilor.
Roullier este un grup familial, iar majoritatea fermelor în România sunt de familie și din această perspectivă pot spune că au același ADN. Soluțiile noastre de fertilizare sunt la un anumit nivel de preț însă atât în 2020 cât și anul acesta Timac a venit cu prețuri accesibile. Deși părea la un moment dat că în 2024 este foarte greu să vinzi, Timac a avut cele mai mari vânzări în campania de toamnă. Cum putem explica această realizare? Clienții Timac au înțeles mesajul nostru și oportunitatea pe care le-o creăm. Fermierii trebuie să fie competitivi, să aibă productivitate mai bună.
De aproape 20 de ani încercăm să convingem și să explicăm avantajele pe care fermierii le pot avea folosind fertilizanți cu valoare adăugată.”
Această valoare va fi promovată și mai intens pe piața horticolă din România deoarece compania are un nou departament dedicat acestui sector.
„Avem un deficit comercial de 2 miliarde de euro cu produse alimentare, din care cca 500 de milioane sunt pe legume-fructe. Eu cred că România trebuie să facă ceva în această direcție și vedem o mare oportunitate. Pe viitor, businessul pe segmentul horticol va avea o pondere de 25% din total afacere și va putea crește chiar până la 50%, având în vedere produsele pe care le fabricăm la Brăila”, a precizat Drăgan.
 
Valerian Țăran, Business Units Manager România Nord, a declarat că împărțirea activității Timac pe zona de nord și de sud a țării a fost necesară pentru că a fost nevoie de mai multă proximitate în relația cu fermierii.
„Este nevoie de reacție mai rapidă. În sud sunt perioade cu secetă, în nord mai cad ploi și am decis să facem acest lucru pentru că vrem să reacționăm mult mai rapid la schimbările climatice, la tipul de culturi care se regăsesc în nord și în sud, la cum interacționăm cu oamenii, pentru ca există cutume și obișnuințe de fertilizare diferite și acesta este motivul pentru care, într-adevăr, astăzi putem lua decizii mai rapide și mai inteligente.
Pentru anul 2025 ne propunem să continuăm să aducem soluții cu o valoare tehnologică mare pentru a face față, în special, schimbărilor climatice.”
 
Nicoleta Cerșanu, Business Units Manager România Sud, a declarat că specialiștii Timac oferă fermierilor nu doar produse de calitate, ci și consultanță de specialitate. În urma interacțiunii cu fermierii, Timac află despre problemele cu care se confruntă ei în câmp și le propune soluții personalizate de fertilizare.
Produsele Timac înglobează ani de cercetare și Centrul Mondial de Inovare Roullier are scopul de a dezvolta produse de ultimă generație în materie de nutriție vegetală.
„În cei 18 ani am adus  tehnologie de top în fermele din România. 2024 ne-a învățat că trebuie să avem o gamă diversificată de produse, în funcție de  nevoile pe care le întâmpinăm în teren. Așadar am decis să aducem și produse care sunt de mai mulți ani în Grup și am structurat gama de produse în super-specifice (ultima tehnologie), specifice și clasice”, a mai spus Cerșanu.  
 
Piața de îngrășăminte chimice solide stagnează, dar cea de îngrășăminte lichide are tendință de creștere
Fabrica pe care Timac a deschis-o la noi în țară are o capacitate de 100.000 tone/an și este specializată pe producția de îngrășăminte chimice lichide cu aplicare la sol, clasificate în 4 grupe: NPK, N, Startere (NP) și Ultralocalizate. Tehnologia privind aplicarea și depozitarea acestor fertilizanți este pusă la dispoziția fermierilor de către companie astfel încât utilizarea acestora să crească.
 
Informații despre piața îngrășămintelor chimice și avantajele acestora ne-au fost furnizate de Dan Grindean, Director Comercial, Divizia Synertech.  
„Până în 2020, rata anuală de creștere a pieței de îngrășăminte chimice s-a situat la 3,8 – 4%. Crizele din ultimii ani de natură economică, energetică și sanitară Covid care s-au suprapus au arătat o oarecare instabilitate și piața a rămas cumva blocată la cca. 470 milioane de tone.
Piața de îngrășăminte chimice la nivel mondial este de 202 miliarde de dolari, din care 16%, adică 33 mld de dolari reprezintă piața de îngrășăminte lichide. În ultimii 10 ani, piața de îngrășăminte chimice lichide a avut o dinamică superioară celei a îngrășămintelor solide, iar rata anuală de creștere pentru următorii ani este de cca 5,96%. Ritmul se va menține în continuare crescut deoarece marii jucători din piață acordă atenție acestui segment și interesul vine și prin prisma faptului că populația va depăși 9 miliarde de oameni în 2050, ceea ce va impune la nivel global asigurarea securității alimentare. De asemenea, se ia în considerare limitarea suprafețelor agricole. În aceste condiții trebuie să optimizăm procesele de fertilizare și să ne adaptăm contextului climatic. Eficiența îngrășămintelor chimice lichide este un factor cheie de dezvoltare a agriculturii. Sunt foarte multe studii care arată că eficiența de asimilare a îngrășămintelor chimice lichide de către plante este de 4,5 ori mai mare decât în cazul îngrășămintelor granulate. Un alt aspect important este flexibilitatea utilizării îngrășămintelor lichide. Nu există restricții și fermierii pot să intervină oricând pe ciclul de vegetație al unei culturi pentru a optimiza asimilarea de nutrienți.”
În România îngrășămintele chimice lichide reprezintă cca 3% din piața îngrășămintelor pe bază de azot, în timp ce în Franța sau Germania au o pondere 23 – 30%.  
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE