REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Pöttinger a obţinut patru medalii de argint la Agritechnica 2017

15/12/2017

0 Comments

 
Picture
În perioada 11-16 noiembrie 2017, la Hanovra (Germania), s-a desfăşurat Târgul Agritechnica, cel mai mare târg din lume de maşini şi utilaje agricole, care are loc o dată la doi ani. Ediţia din 2017 a adunat peste 2.900 de expozanţi din 47 de ţări şi peste 447.000 de vizitatori, de fermieri, dealeri de utliaje şi antreprenori din întreaga lume. În cadrul expoziţiei, compania Pöttinger a obţinut patru medalii de argint pentru inovaţie pe diferite categorii.

Detectorul de animale Pöttinger SENSOSAFE SENSOSAFE - primul sistem automat pentru detectarea animalelor montat pe maşina de tuns iarbă a fost dezvoltat de Pöttinger pentru detectarea faunei şi asigurarea furajelor curate. Cu acest nou concept Pöttinger a câştigat la Agritechnica 2017 medalia de argint pentru inovaţie.

Multe animale sălbatice sunt în pericol de îndată ce începe sezonul de cosire, pentru că acestea se ascund în iarbă. Şoferii practic nu au nici o şansă să vadă căpriorii în iarbă. Din nefericire, mulţi sunt loviţi de lamele maşinii de cosit, acestea ucigându-i sau rănindu-i foarte tare. În afară de pierderea financiară enormă şi de faptul că nici un fermier nu doreşte să accidenteze animalele sălbatice, o altă problemă o reprezintă faptul ca piesele pot rămâne în fân sau paie, ceea ce reprezintă un pericol pentru animalele care vor consuma mai târziu furajele contaminate. Se pot forma toxinele botulinice care provoacă botulism (otrăvirea cărnii), care pot avea consecinţe fatale pentru efectivele de animale. Problema nu se referă doar la calitatea furajelor, deoarece mai important este capitalul financiar al afacerii: animalele. O soluţie la această problemă aduce cu sine avantaje enorme: o calitate superioară a furajului, o producţie consistentă de lapte şi o sănătate a animalelor datorită toxinelor minime care pot intra în furaje.

Pöttinger are acum soluţia: SENSOSAFE este un senzor optic infraroşu, care este montat în faţa maşinii de tuns iarba pentru a detecta animalele situate în iarbă, în zona cu puţină vizibilitate a şoferului. Când senzorul SENSOSAFE detectează o lumină neagră, acesta transmite un semnal hidraulic pentru a ridica imediat maşina de tuns iarbă, sistem complet automat. Senzorii maşinii au fost dezvoltaţi special pentru această aplicaţie şi oferă o detectare optimă în lumină naturală şi în lumina directă a soarelui. Folosirea unui senzor optic înseamnă că sistemul poate detecta animalele sălbatice sau alte animale şi poate face diferenţa între alte obstacole.

Pregătirea patului germinativ, asistată de cameră

O bună calitate a seminţelor şi o pregătire optimă a terenului sunt calităţi esenţiale pentru germinarea şi creşterea corectă a seminţelor. În mod ideal, seminţele ar trebui să fie cât mai uniform distribuite şi în acelaşi tip de sol. În practică este o provocare pentru fermier să selecteze intensitatea corectă a solului pentru a se potrivi fiecărei culturi. Problema principală este de a evita formarea crustelor în soluri bolovănoase. În plus, cultivarea nepotrivită a solului poate duce la eroziune, facilitând spălarea particulelor fine din sol şi a substanţelor nutritive valoroase.

Dezvoltarea Pöttinger care a fost premiată la Agritechnica se referă la pregătirea terenului pentru însămânţare. Noua tehnologie de însămânţare asistată de cameră se concentrează tocmai pe această temă pentru a permite pregătirea consistentă şi optimizată a patului germinativ şi plasarea seminţelor indiferent de schimbările condiţiilor de pe teren. Sistemul măsoară rugozitatea suprafeţei solului utilizând imagini live dintr-o cameră stereo montată între grapă şi semănătoare. O aplicaţie ISOBUS clasa III reglează forţa de tracţiune şi viteza de deplasare a tractorului pe baza valorilor de rugozitate înregistrate. În acest mod, unitatea controlează automat tractorul pentru a se adapta la schimbarea condiţiilor solului. Rezultatul este un pat de seminţe optim, cu o duză uniformă pe întreg câmpul. Pentru conducătorul tractorului, acest lucru înseamnă mai mult confort şi mai puţină oboseală, deoarece şoferul nu trebuie să se uite în urmă pentru a verifica starea patului semănat şi pentru vreo reglare manuală. Acest lucru ajută şi la utilizarea eficientă a timpului, dar şi a motorinei. Este posibilă munca de noapte, deoarece sistemul nu se bazează pe lumina naturală. De asemenea, poate fi generată o hartă a rugozităţii suprafeţei, ce poate îmbunătăţi deciziile pentru etapele ulterioare de lucru.

PÖTPRO GUIDE, bazat pe tehnologia Fliegl COUNTER SX Beacon

PÖTPRO GUIDE se bazează pe inovativul Fliegl COUNTER SX Beacon, adăugând un senzor de acceleraţie, un GPS, Sigfox şi un mediu de stocare la tehnologia Beacon, astfel încât să poată genera, înregistra şi transmite date inteligent, în timpul unei largi game de procese.

Ca rezultat, PÖTPRO GUIDE acoperă un domeniu complet nou de aplicaţii. Tehnologia Beacon nu este legată de un proces standard, dar poate fi utilizată universal pentru orice aplicaţie. Acesta poate furniza date utile în diverse situaţii, folosind diferite mărci de vehicule şi unelte în timpul diferitelor procese de lucru: de exemplu, numărarea orelor de funcţionare, detectarea modului de funcţionare (poziţia implementării), înregistrarea datelor de către GPS şi Sigfox făcând informaţiile disponibile la o dată ulterioară.

De exemplu, potenţialul acestei noi tehnologii este demonstat pe o greblă Pöttinger, o presă pentru baloţi rotunzi şi un cultivator în mirişte. În timpul cultivării, PÖTPRO GUIDE poate detecta, prin măsurarea înclinării, dacă cultivatorul în mirişte este în poziţia de lucru sau nu, folosind un senzor de vibraţie, indiferent dacă se mişcă sau nu. Prin urmare, poate detecta trei stări - lucru, transport şi pauză - fără ca şoferul să facă nimic. PÖTPRO GUIDE înregistrează locaţia şi timpul în poziţia de lucru şi apoi locul de unde utilajul poate lucra din nou. Aceste date se pot înregistra. Atunci când PÖTPRO GUIDE este montat pe clapa din spate a presei de baloţi rotunzi, se poate înregistra locaţia. Prin utilizarea acestei tehnologii se poate economisi timpul efectiv de lucru în câmp.

Agrirouter: schimb de date - simplu şi sigur pentru agricultori

La începutul anului 2016, DKE-Data GmbH & Co. KG a anunţat o platformă de schimb de date bazată pe Internet pentru agricultori şi antreprenori, care ar putea conecta maşini şi software agricol dintr-o gamă largă de producători. La stand, DKE-Data GmbH & Co. KG a prezentat o platformă de schimb de date care abordează o problemă fundamentală în domeniul digitalizării agriculturii: noul instrument le permite agricultorilor şi contractorilor să facă schimb de date între maşini şi aplicaţii software agricole dintr-o gamă largă de producători. Până în prezent această posibilitate a evitat acele ferme cu flote mixte de maşini agricole. Noua platformă simplifică procedurile de schimb de date şi de operare, reducând astfel cheltuielile administrative şi îmbunătăţind eficienţa economică. Acest lucru îi oferă agricultorului mai mult timp să facă alte lucruri. Întregul sistem este controlat prin Internet. Utilizatorul îşi înfiinţează propriul sistem şi stabileşte reguli pentru a determina cine cu cine poate schimba date. Noul instrument le permite agricultorilor şi antreprenorilor să-şi optimizeze procesele de producţie agricolă în ceea ce priveşte eficienţa, utilizarea resurselor de exploatare şi costurile energiei şi muncii, de la bun început până la livrarea materiei prime sau a alimentelor produse. În plus, există şi opţiunea de a conecta temporar sau permanent doi agri-agenţi, în scopul schimbului de date specifice şi a optimizării proceselor. Multe transferuri pot fi automatizate în fluxul zilnic de lucru. Manipularea este facilitată, de asemenea, de o setare unică a parametrilor de bază, care pot fi modificaţi oricând. Întregul transfer de date este sigur şi are loc printr-o reţea rapidă. Toate activităţile respectă liniile directoare actuale privind protecţia datelor sau chiar le depăşesc considerabil atunci când este vorba de preocupări legate de securitate. Sistemul transmite datele, dar nu le stochează permanent. Agrirouterul poate fi folosit cu orice dispozitiv compatibil la Internet. Conectarea maşinilor proprii la agroroutere se realizează prin intermediul unităţilor de comunicaţii, care pot fi, de asemenea, furnizate pentru echiparea maşinilor mai vechi. Unităţile de comunicaţii disponibile, precum şi aplicaţiile software pentru agricultură care pot fi utilizate sunt listate într-o piaţă publică de publicitate.

Înregistrarea este gratuită - costuri reduse de utilizare

Taxele de utilizare pentru transferul de date prin intermediul agrirouter-ului sunt scăzute, deoarece DKE-Data GmbH & Co. KG funcţionează ca o companie nonprofit. Taxele sunt percepute utilizatorului de către furnizorul de software agricol. În plus, se efectuează taxe pentru telefonul mobil pentru transferul de date între maşini şi agrorouter. În viitor, utilizatorii vor putea să se înregistreze gratuit înainte de a-şi stabili agromediul personal pe PC, tabletă sau smartphone prin conectarea utilajelor şi a software-ului. Începutul oficial al operaţiunilor va avea loc în primăvara anului 2018.

Bază puternică - dezvoltator puternic

Acest proiect este susţinut de un consorţiu de companii renumite de inginerie agricolă, care este, de asemenea, deschis altor membri, care au recunoscut în comun faptul că agricultura va funcţiona numai dacă este posibil un schimb independent de producători şi, prin urmare, nediscriminatoriu. În prezent, consorţiul include (în ordine alfabetică) AGCO, Amazone, Deutz-Fahr, Grimme, Horsch, Krone, Kuhn, Lemken, Pöttinger, Rauch. Indiferent de mărimea lor, fiecare membru al consorţiului are un singur vot.

Furnizorul de software pentru agrirouter este SAP. Această companie care operează la nivel global poate garanta funcţionarea sa fiabilă, precum şi o utilizare internaţională a agroului. Abordarea deschisă permite, de asemenea, altor actori de pe piaţă (de exemplu, producători de resurse agricole, comerţ agricol etc.) să-şi pună la dispoziţie produsele digitale pe piaţă, în scopul optimizării proceselor de producţie agricolă.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE