REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

SIMA 2011 - Capitala agriculturii la Paris

15/3/2011

0 Comments

 
Picture
În perioada 20-24 februarie a avut loc la Paris în inima pieței europene, zona Nord Villepinte, a 74 a ediție a Salonului internațional SIMA 2011. Peste 1300 de expozanți s-au întrecut în a prezenta în cei 400 mp alocați, peste 1400 mărci proprii sau comercializate. În cele 5 zile au avut loc 50 de sesiuni tehnice și conferințe tematice cu experți internaționali, dar și un forum internațional având ca temă “viitorul agriculturii”. SIMA o expoziție de referință, a fost vizitată de peste 209.800 persoane în cele cinci zile, numărul lor fiind în ușoară creștere față de anii precedenți.



SIMA satisface toate nevoile celor interesați de agricultură, pornind de la echipamente, utilaje pentru agricultură, dar și echipamente pentru energie regenerabilă. Conform statisticilor organizatorilor, 91% din vizitatori au fost fermieri, ce exploatează o suprafață agricolă medie de 148 ha pentru Franța și 253 ha pentru cei din afara ei. SIMA Paris este un loc ideal pentru a combina întâlniri de afaceri cu un sejur de neuitat.

Quivogne este cel mai mare producător din Europa de grape cu discuri. Produce grape cu discuri de la 1,2 până la 12 metri. În lumea grapelor cu discuri există două nume importante Gregoire Besson și Quivogne, ei sunt prieteni dar și competitori. Compania Quivogne are o experiență vastă în realizarea de mașini pentru pregătirea patului germinativ, au realizat mai multe tipuri de cultivatoare, combinatoare care să pregătească patul germinativ în funcție de puterea tractorului, pe diferite mărimi, modele și diferite forme de organe de lucru. În partea din spate, utilajele au un sistem de apăsare, cu tăvălugi, sau un alt tip de rulouri mai mari în diametru, ce reglează forța de intrare în sol. Quivogne produce grape cu discuri cu diametrul de la 450 de mm. - 510 mm, până la 800 mm. cu formă specială, ce pot lucra până la 25 cm adâncime înlocuind arătura. Cu o experiență de peste 10 ani în Rusia și Ucraina, aceste mașini speciale și nu au avut nicio problemă cu discurile, acestea fiind foarte rezistente. Utilajele prezentate de Quivogne la expoziția SIMA au fost: grapa cu discuri SOLX de 4 m și 4240 kg, grapa HVSL de 6,3 m și 1800 kg, plugul Tine Plow de 3 m și 1900 kg, tocătorul cu ax orizontal BP de 2,6 m și 1200 kg, semănătoarea Sola SM 1909, cultivatorul Black bear de 8,10 m și 10000 kg, grapa cu discuri APAXR Mono de 4 m și 4580 kg.
Grapa cu discuri Quivogne SOLX de 4 m, 4240 kg, 40 de discuri cu mai multe opțiuni de cuplare și de tăvălugi. Poate fi tractată de un tractor de 150 de cai putere, ținând cont de condițiile de lucru. O gamă largă de echipamente opționale permite grapei Quivogne HVSL să se adapteze la terenurile dificile. Grapa HVSL are un cadru de formă pătrată de 100 x 100 mm., 108 dinti pentru HVSL de 6.30 m și 144 dinți pentru HVSL cu lățime de 8.30 m. Pliere se face prin cilindri hidraulici, lățimea de transport fiind mai mică de 3 m. Înălțimea este reglabilă, echipată cu două mufe de ulei, cu prindere spate, compatibilă cu toate tipurile de echipamente. În România compania importatoare NHR Agropartners a vândut mai multe utilaje care lucrează la adâncime mai mică. Quivogne mai produce tocătoare de resturi vegetale cu dimensiuni de la 1,2 la 6 metri, produse tot în fabrica proprie. Acestea sunt foarte rezistente și pot merge pâna la 300- 400 de cai putere.
Atracția târgului a fost cultivatorul Black Bear (Ursul negru), o mașină pentru pregătit terenul, făcută să lucreze de la adâncime de 15 cm, până la 30 de cm. În funcție de condițiile de sol, Black Bear necesită un tractor cu o putere de peste 300 - 400 de cai putere. Dinții sunt pe 4 rânduri, distanța la sol 85 cm, 80 cm între rândurile de dălți. Lățimea de lucru este controlată de roata din față și de tăvălugul din spate, ca să se poată regla se montează distanțiere din care reglează adâncimea de lucru, sunt discuri care nivelează terenul. Sistemul de discuri este dispus în formă de paralelogram, practic nu intră în adâncime, doar nivelează terenul. Sunt mai multe tipuri de tăvălugi cu bare sau cu role de cauciuc. Utilajul expus la SIMA asigură forța de apăsare cea mai mare pe miriștie de 300 kg/metru, astfel realizându-se tasarea și nivelarea solului. Târgul Sima este unul dintre cele mai importante din Europa și este prezentă cea mai mare parte a produselor din lume, dar special adresate pieței franceze. Sunt câteva inovații la combine și tractoare care sunt în linie cu noile legi europene cu privire la poluare și care vor fi introduse curând și în România. În cadrul expoziției a fost expus tractorul nepoluant, dovada faptului că reprezentanții  New Holland sunt foarte preocupați de un viitor curat, iar cercetătorii și proectanții lor fac eforturi ca să obțină mașini din ce în ce mai performante și cu emisii cât mai puține. New Holland continuă să fie lider mondial în “tehnologia curată”. Cererea mare de produse New Holland se datorează pe de-o parte prețului foarte competitiv dar și calității produselor pe care le îmbunătățesc din ce în ce mai mult, dar și faptului că sunt întotdeauna alături de clienți și chiar un pas înainte încercând să vină în întâmpinarea necesităților acestora. Câteva dintre utilajele adaptabile pieței din România au fost prezentate pe larg celor interesați în cadrul expoziției:
Tractorul seria T 7235 în 6 cilindri, sistemde injectie common rail, 24 supape, tehnologie ECO Blue a SRC, poluare redusă confom cu normele CE – Tier 4, puterea nominală 213 CP la 2200 rpm, puterea maximă 223 CP, rezervor motorină 410 l, 6700 cm3, dezvoltă 235 CP.
New Holland FR 9060 combină de recoltat furaje autopropulsată, este un model realizat în Belgia, țară cu o experiență de peste 50 de ani în realizarea utilajelor. FR 9060 este un utilaj ce dezvoltă 591 CP, 13000 cm3 și 1100 litri
New Holland LM 5060 este noul stivuitor telescopic, fabricat în Italia, un model nou, performant, are un motor de 120 CP. Înălțimea la ridicare se face cu braț telescopic până la 9 metri.
New Holland T7210 – Tractorul anului 2011 Acest model este cu transmisie automată, dezvolta o putere a motorului de 210 CP. O ediție specială în culoarea albastru închis a fost special pregatită pentru expoziție, numită BLUE POWER. Această culoare se poate realiza numai la comandă. New Holland T7210 este tractorul anului 2011 luând binemeritata medalie de aur.
New Holland T 8360 în 6 cilindri, cu 24 de supape, 8700 cm3 ce dezvoltă 357 CP. Noua generație de tractoare Tier 4 seria 8000 este făcut în America, norma de poluare este Tier 4. T 8360 este cel mai mare tractor care există pe piață la ora actuală, are puntea din față cu suspensie hidraulică, iar în curând o să fie și pe transmisie automată. Alimentarea este pe motorină și adblue, simplu de alimentat. Rezervorul de adblue are o capacitate de 70 de litri iar rezervorul de motorină are o capacitate de 700 de litri. T 8360 este cel mai mare din gama 8000, dezvoltând o putere a motorului de 357 CP. Noua denumire este T8 din seria 8000.

Prezentarea companiei Pottinger a început cu un tur la mașinile pentru lucrările solului dar și pentru zootehnie. Plugul model SERVO 45 S Plus Nova, cel mai mare din seria Pottinger purtate și semipurtate, modelul 6.50 are până la 9 trupițe, modelul SERVO 45 are până la 6 trupițe. Modelul NOVA PLUS are protecția trupițelor hidraulică, iar plus, lățimea de lucru pe fiecare trupiță poate fi reglată hidraulic. Elementul special la acest plug este controlul de tracțiune, piesa care face să regleze poziția plugului astfel încât în funcție de rezistența solului în timpul funcționării, în cazul în care plugul întâlnește o rezistență mai mare, acest lucru poate contribui la reducerea consumului de combustibil cam 1-1.5 litri la ha de arat. În realitate acest control de tracțiune, transferă din greutatea plugului pe axa din spate a tractorului. SERVO 45 S are un cilindru hidraulic sub presiune și un acumulator hidraulic. Acest sistem are scopul de a transfera greutatea plugului pe axa din spate a tractorului, astfel mărește aderența, reduce patinarea, iar pierderile de energie sunt reduse. Special la plugul Pottinger este sistemul de reglare a poziției de lucru, practic cei 2 tiranți din lateral se reglează în poziția optimă de lucru. Primul tirant reglează lățimea de lucru a primei trupițe și poziția, iar cu al 2-lea tirant reglează poziția plugului pentru ca forța rezultată a forțelor aplicate pe fiecare trupiță să treacă prin centrul tractorului, adică să nu existe tendința de a deplasa tractorul în stânga și în dreapta, ceea ce face să crească uzura și consumul de combustibil. Odată reglată poziția de lucru, chiar dacă variază lățimea de lucru sau poziția primei trupițe, setările merg automat, nu trebuie reglat de fiecare dată. Foarte important este sistemul de reglare în paralelogram, cu partea de prindere la tractor foarte solidă, efortul este împărțit pe o piesă de rezistență foarte mare, nu avem riscul să se rupă capul de reversare. Există mai multe tipuri de roți de reglare a adâncimii, aici avem o roată de reglare cu sistem hidraulic pentru reversare pe partea cealaltă, există și variantă mecanică simplă, iar roata se folostește și în condiții de transport, când plugul este în poziție de transport doar se întoarce și se prinde ca roată de transport.

Cultivatorul Synkro 4003k are ca avantaj față de alte cultivatoare organele de lucru montate pe 3 bare în paralele, aceasta permite ca distanța între organele de lucru să fie suficient de mare ca să nu se înfunde cu resturi vegetale. Adâncimea de lucru este reglabilă între 5-28-30 cm. În cazul în care se lucrează la adâncime mare se scot aripioarele de jos. Dacă se optează pe varianta cu aripioare atunci adâncimea de lucru este de maxim 14-15 cm, iar solul este prelucrat complet. Domnul Hainz Pottinger, proprietarul firmei Pottinger: “La SIMA Paris șansele pentru businessul în agricultură cresc în mod real, preturile sunt în condiții bune și acum este foarte important să fim rapizi. Noi avem mașinile potrivite, trebuie să facem în așa fel să producem mașini bune și să câștigăm bani. Firma Pottinger produce mașini de foarte bună calitate atât în domeniul pentru lucrat solul cât și pentru culturile verzi pentru zootehnie. Mașinile sunt doar o parte, dar serviciile și parteneriatele pe care le avem sunt o altă parte importantă, piesele de schimb, utilizarea corectă pentru utilizarea mașinilor. Căutăm parteneri puternici care și ei investesc în viitorul businessului agricol.” Pentru tractoarele mici de 95 cai putere Pottinger a realizat un produs de 2,60 metri. Această mașină poate fi folosită în mai multe scopuri, de exemplu imediat după recoltarea grâului, recoltarea cerealelor păioase, se poate lucra la o adâncime superficială ca să poată distruge rădăcinile buruienilor, să poată acoperi semințele căzute de la combină și să poată germina. Aripioare de la fiecare brăzdar au rol de a distruge toate rădăcinile buruienilor. Utilizarea poate fi după câteva săptămâni de la recoltare când buruienile au ieșit deja și se poate lucra pentru distrugerea mecanică a acestora. Este una din mașinile folosite în tehnologiile cu lucrări reduse sau de conservare, practic nefăcând întoarcerea solului, stratul de la suprafață rămâne acolo fiind bogat în humus și astfel se evită și evapoararea apei. Pentru a fi distruse buruienile rapid, chiar la o adâncime foarte mică discurile sunt foarte apropiate, distanța între ele fiind de 12,5 cm astfel se realizează o lucrare uniformă pe lățimea de lucru. Calitatea lucrării este mai bună cu cât viteza este mai mare, 15 km/oră este perfect!

Terrasem C6 mașina universală pentru semănat cereale păioase, este o combinație de mai mulți pași, pregătirea terenului, compactare și semănat, oferă lățimi de lucru de la 3 metri, 4, 6, 8 și 9 metri. Semănătoarea C6 are capaciatea buncărului de semințe standard de 3000 de litri sau cu extensii de 4000 de litri. Este o semănătoare care poate merge în aproape toate condițiile, de exemplu, poate lucra direct după cereale păioase, face o prelucrare a solului și apoi semănatul în spate, sau sistemul de conservare se poate folosi după o lucrare simplă sau cu Terra disc, sau se poate folosi după plug direct cu această semănătoare. Este o mașină foarte puternică, rezistentă și poate merge și în teren nearat, în miriște. Diametrul discurilor și poziția lor este la fel ca la Terra disc foarte agresive. Adâncimea discurilor se poate regla. Cilindrii sunt speciali, prima parte a cilindrului care este spre mașină se folosește pentru ridicarea mașinii în transport, iar cilindrul din capăt din partea dreaptă este responsabil pentru distribuirea greutății mașinii uniform pe toată lățimea de lucru. Din cauză că buncărul de semințe este la mijloc, în mod normal este o greutate mai mare pe mijloc și dorim să distribuim greutatea de la buncăr și spre capete iar acest lucru se face prin acest cilindrul hidraulic. Partea de semănat este montată în 3 puncte la margini și la mijloc, ca la tractor, ceea ce o face să fie independentă, deci dacă terenul este prenivelat, partea din spate copiază terenul independent de restul utilajului ceea ce duce la o adâncime uniformă la semănat. Mașina de lucru se reglează cu șurub stânga-dreapta, iar presiunea de brăzdare se face hirdaulic, dacă avem un sol mai dur, mai uscat și trebuie o forță mai mare de apăsare se poate regla foarte ușor din cabina tractorului, astfel încât apăsarea discurilor pe sol să fie mai mare. Mașina seamănă foarte bine datorită unui brăzdar dublu disc. Este conceput să poată lucra foarte bine în terenuri cu resturi vegetale, pe care le taie, iar modul în care sunt amplasate discurile, decalate, face ca în momentul când se uzează unul din discuri să nu se mărească spațiul și să se înfunde cu resturi vegetale, ci tot timpul cel de-al 2 lea disc este în umbra primului. Fiecare secție de semănat propriu zisă este însămânțată pe paralelogram, își copiază terenul și la fiecare există câte o roată de tasare care presează sămânța și solul peste sămânță, în plus, păstrează adâncimea precisă de semănat. Distanța între rânduri este 12,5 cm, am ales această distanță pentru ca să asigurăm cam același spațiu de hrănire a fiecărei plante. Ca și la Terra Disc se lucrează la viteze foarte mari, astfel productivitatea mașinii este foarte bună.

Compania Hardi din Danemarca a fost prezentă la Sima cu o mulțime de noutăți. Noua mașină Alpha va fi disponibilă pentru livrare începând cu luna septembrie. Comparând-o cu modelul anterior, există 7 modificări. Cea mai importantă dintre ele este cabina, celelalte sunt îmbunătățiri ale unor tehnologii. Sistemul brevetat Twin, adică sistemul de protecție cu cortină de aer, este același care era și înainte, cu 2 ventilatoare care asigură o uniformitate a curentului de aer pe toată lățimea rampelor și în stânga și în dreapta. Dacă ar fi unul singur, curentul merge mai mult într-o parte decât în cealaltă, deci sunt absolute necesare 2 ventilatoare ca să uniformizeze curentul de aer. Foarte importantă în acest sistem este posibilitatea înclinării jetului de aer în funcție de cum bate vântul, dacă bate vântul dintr-o parte jetul se înclină astfel în cât să contracareze viteza vântului. Ca noutate la acest târg Hardi a realizat și mașini cu alt tip de rampe, până la 42 de metri, pentru mașinile mari tip Commander 6600 i cu o capacitate de 6000 mii de litri. O altă noutate este sistemul de control foarte exact al rampelor din computer cabinei. De exemplu, la întoarcere la capde rând, rampele să fie mai rigide, să nu se balanseze la întoarcere sau să fie un pic mai sensibilă. “Fratele mai mare” al mașinii Alpha, este SARITOR cu un rezervor de peste 6000 mii de litri, poate merge cu viteză de până la 50 km pe oră. Investiția într-o astfel de mașină se justifică la fermierii care exploatează peste 800-1000 de ha, este o mașină mare ce necesită 1000 de ha ca să fie eficientă. Viteza de lucru este de 30 km/oră, iar viteza de deplasare pe drum de 50 km/oră. Această mașină este concepută special pentru piețe foarte mari ca Rusia, Ucraina sau SUA. Hardi realizează instalații de stropit de la 1,5 litri, manual, până la 6000 mii de litri, cea mai mare mașină. În unele piețe unde legislația este mai dură este necesar să se optimizeze foarte mult modul în care se aplică erbicidele și precizia cu care pot lucra modelele de duze. Rampa de 42 de metri este foarte rezistentă, cât se poate de stabilă și cu acest sistem de instalații de stropit se poate decide exact cum trebuie să lucreze. Sistemul de păstrare al orizontalității și mișcării oscilațiilor rampelor este făcut să lucreze cu 30 km/oră, este similar cu o erbicidare făcută din elicopterul. Are motor de 6,7 litri șI dezvoltă 270 CP. La SIMA a mai fost lansat un nou sistem performant de pulverizare cu duze, un sistem foarte sofisticat, foarte solicitat, foarte scump, dar foarte precis. Duzele pot distribui erbicidul de la o cantitate mică în particule foarte fine, până la duze cu 4-5 orificii.
Simona MUNTEANU

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE