REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Statistici si prognoze de piata pentru cereale, oleaginoase si uleiuri vegetale 05.08.2011 - 26.08.2011

15/9/2011

0 Comments

 
Picture
Statistici şi prognoze de piaţă pentru cereale, oleaginoase şi uleiuri vegetale 05.08.2011 - 26.08.2011






Rubrică realizată de Daniel BOTĂNOIU



Picture
PIAŢA GRÂULUI
Pretul grâului, în Europa, a crescut ca urmare a susţinerii venite din partea pieţei grâului din SUA. Preţul, la bursa europeană, a variat între 185 şi 205 euro/tonă, preţul testând chiar un alt nivel de rezistenţă, cuprins între 208 şi 210 euro/tonă. Balanţa mondială a grâului rămâne în continuare complicată, cu toate că CIC a estimat producţia mondială la 676,9 milioane de tone, cu 3 milioane de tone mai mare decât cea estimată în luna anterioară. Condiţiile climatice din SUA ameninţă în continuare randamentul culturii de porumb. Având în vedere tensiunea existentă pe piaţa porumbului din SUA, operatorii anticipează înlocuirea porumbului cu grâul în producerea furajelor


Picture
PIAŢA PORUMBULUI
Având în vedere faptul că turbulenţele financiare par să se fi îndepărtat, atenţia a fost îndreptată către noile provocări legate de piaţa porumbului. Situaţia este preocupantă, seceta care se menţine în „Cordonul Porumbului” a dus la diminuarea randamentului. Ultima estimare de producţie este de 317 milioane de tone, faţă de 328,5 milioane de tone cât au fost estimate de USDA în ultimul său raport.


Picture
PIAŢA ORZULUI
Ofertele de orz furajer sunt greu de mobilizat la export, având în vedere dezordinea care domneşte în Ucraina. Ţarile exportatoare majore din bazinul mediteranean se confruntă cu reticienţa producătorilor de a scoate la vânzare cantităţi însemnate, ceea ce alimentează tensiunea de pe piată. Zvonurile privind eliminarea taxelor vamale la export de către Ucraina determină operatorii să aştepte momentele comerciale cele mai favorabile. Cererea este în creştere pentru acest produs, ca urmare a întoarcerii ţărilor arabe către achiziţii.


Picture
PIAŢA SOIEI
Preţul soiei este în creştere, având în vedere perspectivele legate de nivelul producţiei, dar şi de evoluţia celorlale oleaginoase. Preţul uleiului este influenţat de evoluţia preţului petrolului. Perspectivele de export rămân bune în cazul uleiului de soia, o dată cu recâştigarea încrederii în economia mondială. Acestea pot duce la revigorarea preţurilor oleaginoaselor. Complexul produselor din soia beneficiază de situaţia tensionată existentă pe piaţa porumbului.


Picture
PIAŢA RAPIŢEI
Preţul rapiţei a crescut uşor după anunţul
preşedintelui FED din SUA. Tensiunea rămâne în continuare pe piaţa rapiţei, ca urmare a producţiilor scăzute înregistrate în numeroase ţări europene şi din bazinul Mării Negre. Producţia de rapiţă a Germaniei este estimată la 4,3 milioane de tone, însă asociaţia producătorilor anunţă o producţie de numai 3,7 milioane de tone faţă de cele 5,7 milioane de tone înregistrate în anul anterior de piaţă.


PIAŢA FLORII-SOARELUI
Uleiul de floarea-soarelui continuă să sufere, ca urmare a perspectivelor legate de nivelul producţiilor record anunţate de Rusia şi Ucraina. Producţia de floareasoarelui, cumulată, din cele două state este estimată la 15,9 milioane de tone, faţă de numai 12 milioane de tone cât au fost înregistrate în anul anterior de piaţă. Acest lucru duce la apariţia la export a unei cantităţi suplimentare de ulei de floarea-soarelui, de 1,5 milioane de tone.
Picture
N.B.Informatiile din prezenta sinteza sunt rezultatul colectarii de informatii, avand la baza urmatoarele surse: date oficiale (Ministerul Agriculturii, Padurilor şi Dezvoltarii Rurale, Institutul National de Statistica,
Organizatia pentru Dezvoltare şi Cooperare Economica, Departamentul de Agricultura al SUA, Bursele produselor agricole China, Argentina, Australia, Canada, Brazilia, Rusia, Ucraina şi principalele Burse din Comunitatea Europeana), informatii din piata (traderi , producatori, fermieri, procesatori, depozitari), organizatii de profil (asociatii profesionale, etc) şi surse complementare. Din motive obiective, nu putem garanta pentru acuratetea şi integralitatea acestor informatii astfel că orice concluzie şi initiativa de actiune in baza acestui material trebuiesc privite sub aceasta limitare.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE