REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Vizită la centrul de cercetare și producție al Agro-Est Muntenia

1/6/2025

0 Comments

 
Picture
​Pe data de 22 mai, Agro-Est Muntenia (AEM) a organizat „Ziua Porților Deschise” la unitatea de producție din localitatea Cioranca, județul Buzău – o investiție recentă și majoră a grupului de firme AEM Holding. 
Fermierii care au dat curs invitației au avut ocazia să viziteze fabrica dotată cu instalații moderne și laboratoare echipate cu aparatură performantă, să facă cunoștință cu personalul profesionist, dar și să afle despre produsele AEM.
„Am decis să investim în produse și servicii care să susțină activitatea fermierilor în acești ani dificili, dar la un preț corect, cu acces la servicii care pot oferi informații prețioase: analize de plante, de sol, de apă, de nutrienți, de pesticide – toate realizate în propriul laborator modern. Și în baza lor oferim fermierilor fertilizanți personalizați în funcție de nevoia fiecărei culturi și a fiecărei ferme, dar și soluții de ultimă generație - produse testate cu succes în fermele românești.
Suntem singura companie care oferă produse, inclusiv soluții profesionalizate, premiate internațional, dar produse integral în România”, a afirmat Mihai Moraru, fondatorul Agro-Est Muntenia.
 
Fertilizanți, biostimulatori și adjuvanți de ultimă generație
„Suntem mândri să vă prezentăm această platformă de producție care cuprinde un laborator, un centru de cercetare și fabrica cu liniile de producție și ambalare a fertilizanților foliari, biostimulatorilor și adjuvanților.
Până la finalul anului ne vom extinde cu sere de testare și loturi experimentale pentru a testa produsele noastre, și, cel mai important, vom pune bazele unei noi secții de producție pentru fertilizanți lichizi pentru sol și vom putea aduce produse personalizate pentru orice nevoie din fermă”, a precizat Constantin Zevedei, director general al AEM.
 
În completare, Ionela Petrea, director comercial, a declarat că AEM a evoluat de la un simplu distribuitor de inputuri la stadiul de producător pentru a oferi soluții fermierilor pentru a performa și a se adapta la provocările din industrie și la cele ridicate de schimbările climatice.
 
Turul fabricii a fost făcut de Laurențiu Ștefănescu, manager producție AEM, care a oferit informații despre procesul de fabricare a produselor, care respectă cele mai înalte standarde de calitate.
Prin implementarea unui sistem integrat de control și testare, fiecare lot de produs este verificat înainte de a ajunge la fermieri, garantând astfel eficiența maximă și siguranța în aplicare.
Vizita în laborator și în centrul de cercetare a fost ghidată de Ioana Mina, inginer chimist și șef de laborator în cadrul companiei Agro-Est Muntenia.
„Rolul laboratorului este, în primul rând, de a crea produse noi astfel încât să venim cu soluții la nevoile fermierilor.
Odată ce punem la punct o rețetă, analizăm produsul rezultat, care va trece și printr-o etapă de depozitare accelerată ce presupune expunerea lui la diferite temperaturi timp de 3 săptămâni – într-un interval de 12 ore temperatura poate crește de la 5 până la 54 grade Celsius.
Produsul astfel „îmbătrânit” este analizat dacă și-a păstrat proprietățile fizico-chimice. După ce produsul are o rețetă definitivată și se constată că este stabil, poate fi formulat la scară industrială.
Urmează apoi ambalarea, dar și analiza privind controlul calității în așa fel încât să ne asigurăm că produsul are acele proprietăți declarate pe etichetă.
Pe lângă funcția principala a laboratorului venim în sprijinul fermierilor cu analize foliare, de sol, de apă care se utilizează la tratamentele fitosanitare sau la irigarea culturilor, precum și analize de pesticide sau fertilizanți. De asemenea, în laborator avem un echipament performant care ne permite să determinăm textura solului într-un timp foarte scurt.”
După finalizarea turului la unitatea de producție a companiei AEM a urmat o scurtă prezentare de produse, susținută de Aurelian Palade, director tehnic.
Domnia sa a trecut în revistă caracteristicile produselor pe bază de azot cu eliberare lentă, precum N28, Azofol, Multi-N, Sulfazote, Nutrino PRO, biostimulatorilor din gama Amynofort, fertilizanților foliari Nutrifort și a adjuvanților, din care face parte și Glifospeed – un adjuvant destinat potențării efectului erbicidelor care conțin substanța activă glifosat.
 
Evenimentul organizat de Agro-Est Muntenia a oferit invitaților prilejul de a vedea investițiile realizate de compania românească, oferta de produse și servicii, precum și dorința de a fi alături de fermierii români pentru a practica o agricultură performantă și eficientă.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE