REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Abordarea UPL a conceptului de sustenabilitate în agricultură

1/8/2023

0 Comments

 
Picture
​Pe 27 iulie a.c. UPL România a organizat un frumos eveniment pentru partenerii săi din agricultură: fermieri, distribuitori și producători locali de produse de protecția plantelor pentru a le comunica angajamentul pe care îl are privitor la consolidarea poziției pe piața de profil și a-i informa despre acțiunile pe care le întreprinde pentru a răspunde nevoilor fermierilor și provocărilor cu care aceștia se confruntă, fie că sunt de natură economică, legislativă sau climatică.
​La manifestarea desfășurată pe domeniul ecvestru Singureni Manor din județul Giurgiu au luat cuvântul, pentru început, Jeroen Voorbraak, director regional pentru Europa de Nord și Eleonora Markova, director UPL pe zona de sud a Europei Centrale și de Est.
Mesajul reprezentanților companiei indiene s-a referit la conceptul de sustenabilitate pe care UPL îl pune în centrul activităților sale, indiferent că este vorba de dezvoltarea de noi produse, achiziții sau încheierea de parteneriate.
 
UPL a luat ființă în anul 1969, în orașul Vapi din India și în decursul celor 54 de ani a făcut numeroase achiziții, însă ultima și cea mai importantă a fost cea din 2019 când a cumpărat Arysta LifeScience și astfel poziția sa pe piața globală s-a întărit, ocupând astăzi locul 5 în topul jucătorilor din piața produselor de protecția plantelor.
„Odată cu această achiziție, UPL a devenit o companie orientată nu doar către furnizarea de produse, ci și de soluții pentru agricultură. Ne adresăm nu doar nevoilor curente ale fermierilor, ci și celor care abia prind contur. De mai bine de 20 de ani investim în biosoluții pe piața agricolă pentru a răspunde nevoilor reale ale fermierilor”, a susținut Eleonora Markova.
La nivel mondial grupul UPL, la conducerea căruia se află familia Shroff, deține peste 43 de unități de producție, 18 centre de cercetare și dezvoltare, are peste 10.000 de angajați, 1.500 de brevete și este prezent în peste 138 de țări.
UPL ocupă pe plan global locul 1 în furnizarea de produse biologice și are ambiția de a ocupa în viitorul apropiat locul 3 pe piața produselor de protecția plantelor.
 
Conform informațiilor furnizate, UPL are în România o cotă de piață de 6%, este pe locul 5 în ceea ce privește furnizarea de produse de protecția plantelor și locul 1 în biosoluții.
„Avem produse certificate ecologic pe care fermierii le utilizează deja și care joacă un rol important în tehnologiile de cultivare pentru a avea culturi sănătoase și producții vandabile. Din punctul nostru de vedere, UPL este cea mai pregătită companie pentru a face pasul către sustenabilitate. UPL deține la nivel global fabrici pentru biostimulatori, produse patentate și are o rețea de vânzare care acoperă foarte bine piețele agricole importante, are produse consacrate și dezvoltă altele noi.
Picture
Programul ProNutiva este următorul pas în susținerea sustenabilității pentru că integrează produsele biologice cu cele convenționale – în acest moment se traduce în înlocuirea unui pesticid cu un biostimulator, plantele de cultură devenind mai rezistente, mai viguroase și mai bine pregătite să lupte cu agenții patogeni și dăunătorii.
În acest fel produsul final care va ajunge pe piață va fi mai curat, fără reziduuri chimice”, a afirmat Mircea Purcărea, director comercial UPL România.
 
În completare Andreea Manolescu, Country Manager UPL România, a declarat: „Într-adevăr, sustenabilitatea este unul dintre conceptele cele mai pomenite în zilele noastre și unul din pilonii UPL, însă pentru noi nu este doar la nivel declarativ. Urmărim acest deziderat dezvoltând produse care reduc consumul de pesticide.
Totodată prin sustenabilitate înțelegem că împreună cu partenerii noștri de pe întreg lanțul agricol trebuie să avem afaceri profitabile. Nimeni, în orice domeniu ar activa, dar mai ales în agricultură, nu ar investi fără a spera la profit. Sustenabilitatea pornește de la fermier și merge până la consumatorul final.”
 
La nivel global compania colaborează cu fermierii pentru a elimina 1 gigatonă de CO2 din atmosferă până în 2040. Împreună cu partenerii săi contribuie la reducerea emisiilor și, prin proiecte de captare a carbonului, ajută fermierii să se integreze pe piețele de carbon.
 
UPL România oferă soluții integrate pentru fermierii cu suprafețe mari și mici din domeniul culturilor de câmp, pomicol, viticol și horticol, de la tratament sămânță până la depozitare. În portofoliul companiei regăsim erbicide, fungicide, insecticide, adjuvanți, produse biologice, fertilizanți foliari, biostimulatori, regulatori de creștere, inhibitori de încolțire, condiționatori de sol, sterilizanți de sol și soluții pentru tratarea producțiilor agricole depozitate.
„Portofoliul nostru este complet și complex. Ocupăm locul 1 la categoria erbicidelor graminicide, cu produsele Pantera 40 EC și Select Super. Poziție de top avem și în domeniul biofungicidelor iar în următorii ani vom urca și în clasamentul biostimulatorilor. Conform datelor, raportat la suprafața agricolă din România, pe 1 ha din 10 ha se aplică biostimulatori din portofoliul UPL. Suntem lideri pe segmentul adjuvanților cu produsele Silwet, Elastiq Ultra și X-Change. Avem o poziție cheie în tehnologia de protecție a viței-de-vie, iar noul fungicid Spirox D este deja utilizat în marile plantații viticole din țară, precum Jidvei, Ostrovit, etc. Nu în ultimul rând, UPL ocupă o poziție importantă în materie de insecticide piretroide, fiind deținător al substanțelor active cipermetrin și deltametrin, înglobate în produsele Cyperguard Max și Deltagri.
Deținem unica moleculă autorizată ca insecticid pentru tratamentul semințelor de cereale păioase, respectiv produsul Signal. Chiar dacă fermierii sunt reticenți să facă o cheltuială suplimentară cu tratamentul semințelor, această intervenție este necesară având în vedere problemele pe care le fac viermii sârmă (Agriotes spp.)”, a spus directorul comercial al UPL România.
Privitor la noutăți, Remus Ciurdărescu, director de marketing și dezvoltare al UPL România, a prezentat pe larg trei produse: condiționatorul de sol Zeba și erbicidele Xanadu și Evolution.
În numărul următor al revistei AGRIMEDIA le vom descrie caracteristicile și beneficiile pe care le asigură plantelor de cultură.

Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE