REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

AGCO, orientata spre cresterea calitatii si eficientei energetice

15/5/2014

0 Comments

 
PictureFoto: Bernhard Stocker, director export Fendt - AGCO
În luna martie a.c., la inaugurarea noului punct de lucru al firmei Mewi din localitatea Valea lui Mihai, judeţul Bihor, a fost prezent şi dl Bernhard Stocker, director export Fendt în cadrul AGCO. Acesta a binevoit să ne acorde un scurt interviu privitor la investiţiile realizate în scopul consolidării poziţiei pe piaţa de profil, rezultatele obţinute în 2013 şi ultimele cercetări din acest domeniu.

Picture
Concernul AGCO este unul dintre cei maimari producători şi distribuitori de maşiniagricole la nivel global, ce are în portofoliul său mărci de renume precum Fendt, Challenger, Massey Ferguson şi Valtra. În România, firma Mewi distribuie cea mai mare parte din mărcile grupului AGCO.

Elemente-cheie în procesul de producţie


Pentru noi, cel mai important lucru în producerea maşinilor agricole AGCO este să controlăm foarte bine costul şi să creştem eficienţa. De aceea am investit în câteva locaţii din Europa unde producem foarte mult tractoare şi combine. În Marktoberdorf (Germania), unde se află fabrica Fendt, am investit peste 300 milioane de dolari într-o nouă unitate de producţie, care la ora actuală, este cea mai modernă din lume, iar la Breganze, în Italia, unde producem combine, am investit peste 80 milioane de dolari pentru a îmbunătăţi eficienţa şi calitatea. Anul acesta vom avea noutăţi la toate brandurile AGCO, iar unele dintre ele au fost deja dezvăluite la câteva dintre evenimentele care au avut loc. Un eveniment important va avea loc toamna aceasta la fabrica Fendt, unde vor fi prezentate noutăţile în materie de tractoare. Am investit foarte mult în dezvoltarea de noi maşini, la care am ţinut seama de eficienţă şi de cerinţele fermierilor.

Pe locul 3 în lume

Anul 2013 a fost cel mai bun din istoria AGCO. Cifra de afaceri a depăşit 10 mld. de dolari, ceea ce ne-a plasat pe locul 3 în topul celor mai mari producători de maşini agricole din lume. În Europa, piaţa a fost puţin mai dificilă, în sensul că au existat câteva ţări unde vânzările au suferit o uşoară scădere, de circa 10%. În România, vânzările AGCO au crescut în mod continuu şi cred că aici piaţa de maşini agricole are o bună perspectivă, cu multe oportunităţi pentru viitor. Mai ales că suprafaţa agricolă este foarte mare şi solul este de bună calitate. Acestea sunt condiţii pentru ca fermierii să-şi poată dezvolta afacerea în viitor, iar pentru noi, producători şi furnizori de maşini agricole din gama AGCO, este o oportunitate de colaborare cu agricultorii. Fermierii români s-au dezvoltat foarte mult în ultimii 10-15 ani, gradul de profesionalism a crescut, au început să investească în tehnică agricolă, iar subvenţiile agricole au constituit şi ele un sprijin în acest sens. Pentru că au avut succes şi au câştigat bani, au investit în maşini agricole moderne, pentru a fi şi mai eficienţi. În viitor, consider că fermele foarte mici vor dispărea şi se vor crea ferme de cel puţin 50, 100 sau 200 ha care vor fi viabile economic. Fermele cu 50 până la 500 ha au o dimenisune, în opinia mea, care poate asigura traiul, luând în considerare şi defăşurarea unei activităţi zootehnice, de creştere a bovinelor sau suinelor, astfel încât veniturile să fie stabile. În acest context, politicul joacă şi el un rol important, de a-i încuraja şi sprijini pe cei din mediul rural să desfăşoare o activitate în agricultură şi să rămână la sate.

Cercetări în domeniul tehnicii agricole

În acest moment se ia în calcul foarte serios posibilitatea de a construi utilaje agricole acţionate electric, care să fie uşor de manevrat şi mai puţin poluante. Dar este nevoie de un pas mare până acolo pentru că aceasta ar însemna ca toţi producătorii  să construiască maşini şi utilaje agricole acţionate electric şi nu hidraulic. Consider că în această direcţie există loc de dezvoltare, dacă luăm în calcul costurile cu combustibilii - care continuă să aibă impact semnificativ asupra activităţii agricole şi respectarea standardelor din ce în ce mai înalte privind reducerea emisiilor de gaz. Tendinţa în domeniul tehnicii agricole va fi aceea de a avea maşini şi utilaje agricole mai eficiente şi mai puţin poluante. Probabil că peste 20-30 de ani vom putea vedea tractoare electrice în câmp, la lucru.

Ana MUSTĂŢEA

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE