REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Agricultura trebuie făcută în mod inteligent, de profesioniști pentru profesioniști!

15/4/2022

0 Comments

 
Picture
​Monalisa Ungureanu, CEO Agrii România este de părere că agricultura din România este fragmentată, o parte importantă din suprafața agricolă fiind exploatată de ferme de subzistență, care nu au producție comercială, dar au importanța lor în spațiul rural.
​Compania pe care o reprezintă își propune să fie un partener al tuturor fermierilor, fie că dețin ferme comerciale sau de subzistență, furnizându-le inputuri de calitate și urmărind dezvoltarea pe baze durabile a agriculturii românești.
„Agrii România face parte dintr-un grup internațional, cu sediul la Dublin, a cărui concepție este că viitorul în agricultură înseamnă producții durabile și sustenabile. Această viziune ne ajută să urmăm niște modele de afaceri care să asigure un viitor profitabil pentru fermele din România.
Considerăm că agricultura trebuie făcută în mod inteligent, de profesioniști pentru profesioniști, de aceea ne adresăm nevoilor fermierilor ce dețin ferme de diferite mărimi și avem un portofoliu de produse atent selectate.
Noi suntem distribuitori de semințe, produse de protecția plantelor, biostimulatori și îngrășăminte chimice. În tot ceea ce facem urmărim să furnizăm produse de calitate Selectăm cei mai buni specialiști care să ne reprezinte în interacțiunea cu producătorii și fermierii. Totodată, suntem prima companie de distribuție din piața românească care a adus un instrument digital – RHIZA, demonstrând fermierilor cât este de util un astfel de serviciu digital.
Pregătim tehnic echipa de vânzări și nu numai, iar acest lucru ne ajută să fim prezenți și să organizam multe activități orientate spre transferul de informații.
Avem ferme demonstrative unde testăm diverse tehnologii și prin apartenența la grupul din care facem parte participăm la programe europene de cercetare, precum InnoVar sau Consus.”
 
Realitatea agriculturii românești
„40% din suprafața agricolă a României este lucrată de ferme de subzistență care nu au producție comercială, iar 55% este exploatată de ferme cu suprafețe de peste 300 ha, valoroase comercial și datorită cărora suntem fruntași în Europa în ce privește exportul de produse agricole.
În acest peisaj divers, cu ferme de subzistență și ferme comerciale, Agrii România înțelege că ambele sectoare sunt importante. O fermă de subzistență este importantă pentru lumea rurală, furnizând securitate alimentară dar și păstrarea unor tradiții locale. Agrii România se adresează foarte clar acestui segment, având parteneriate cu peste 1.800 de fitofarmacii și un portofoliu de produse specifice acestui segment.
Alocăm fermelor comerciale o echipă de vânzări de cca 100 de oameni pentru a interacționa cu fermierii. În portofoliul Agrii România există 7.000 de fermieri cu care avem discuții privitor la adoptarea noilor tehnologii. Acești fermieri exploatează o suprafață agricolă de peste 2 milioane de hectare, iar pe 250.000 ha compania noastră implementează digitalizarea, scopul fiind ca în următorii 2 ani să ajungem la 500.000 ha.
 
Fermierul mic din mediul rural a fost nevoit să adopte peste noapte tehnologia, respectiv digitalizarea. Multe ferme s-au înrolat în platforme de comerț și comunică atât pentru aprovizionarea cu inputuri, cât și pentru valorificarea producțiilor pe care le obțin la nivel de fermă.
Am sesizat acest lucru și a fost o oportunitate pentru noi să accelerăm procesul de digitalizare. Sunt fermieri mari care în momentul de față își supraveghează culturile prin satelit folosind produsul nostru digital, RHIZA.
De asemenea, am văzut o atenție mai mare în planificarea aprovizionării cu inputuri.
 
Agrii România pune în practică valorile care ne reprezintă și pe care le-am făcut cunoscute, anume: parteneriat, inteligență, inovație, oameni și comunitate. Abordăm piața din această perspectivă și credem că este singura modalitate prin care putem să influențăm în bine viitorul în agricultură.
 
Ne aflăm într-o perioadă de tranziție și nu știm exact ce se va întâmpla cu implementarea Planului Național Strategic (PNS) în domeniul agricol sau cu obiectivele strategiilor europene, precum Farm to Fork, însă mesajul pe care vrem să-l adresăm în calitate de agent economic care interacționează cu fermierii este că trebuie să fim atenți și să avem politici armonizate cu specificul din România pentru că altfel riscăm să afectăm buna desfășurare a activităților agricole, iar asta conduce la scăderea producțiilor și dezechilibre sociale.”

Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE