REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Agrii România promite un parteneriat solid cu fermierii

15/5/2021

0 Comments

 
Picture
Pentru a marca finalizarea fuziunii între Comfert, Redoxim şi Agricultura Plus, compania Agrii România a organizat în data de 10 mai a.c. un eveniment online în mediul virtual, intitulat „Parteneriat pentru viitor“. Aşadar, Agrii România s-a unit într-o singură echipă şi a devenit o singură entitate pentru a răspunde unitar nevoilor fermierilor români.
Pentru o creştere sustenabilă
​

Gazda evenimentului a fost Gabriela Sava, realizator al emisiunii „Euroferma“, care i-a invitat în studioul virtual pe reprezentanţii companiei să vorbească despre ce înseamnă acest proces de fuziune pentru cei care activează în sectorul de agribusiness.

Pentru început, a luat cuvântul Monalisa Ungureanu, CEO Agrii România, care a declarat: „Suntem la finalul unei provocări venite 
în anul 2015, prin achiziţia companiilor Redoxim şi Comfert de către Origin Enterprises PLC. Această provocare a presupus un proces de administrare şi simplificare, însă cel mai important aspect este că marcăm începând din acest moment consolidarea promisiunii pe care am făcut-o pieţei cu împărtăşirea valorilor care reprezintă brandul Agrii: Oameni, Integritate, Parteneriat, Comunitate şi Inovaţie.“

Potrivit directorului general al companiei, în viziunea Agrii România agricultura va fi una inteligentă, făcută de profesionişti pentru profesionişti. „Misiunea noastră este să venim cu un portofoliu complet de produse şi servicii care să îi ajute pe fermieri să crească sustenabil, iar prin ofertele personalizate, 
pliate pe nevoile fiecărei ferme, încercăm să ne poziţionăm ca parteneri de încredere.

Viitorul Agrii înseamnă o singură echipă, interacţiune cu piaţa în mod unitar şi o singură strategie axată pe inteligenţă şi inovaţie accesibilă fermierului din România, iar acest lucru se bazează pe 
un portofoliu bogat de produse şi servicii care au ca scop final creşterea valorii adăugate la nivel de fermă. Avem planuri ambiţioase pentru dezvoltarea portofoliului de produse pe toate segmentele: seminţe, îngrăşăminte chimice, produse de protecţia plantelor, servicii, respectiv colectarea de cereale şi digitalizare.

Vom continua să investim în echipa Agrii România - cea mai importantă pentru noi - şi ne vom axa pe excelenţa operaţională, adică vom face în fiecare zi mai bine ceea ce deja facem bine.“

«Ne mulăm pe nevoile pieţei»

Despre forţa de vânzări a companiei Agrii România a vorbit Marcel Sîrghiac, care a subliniat faptul că echipa este formată din 90 de agenţi de vânzări care gestionează relaţia cu fermierii şi încă 32 care întreţin colaborarea cu fitofarmaciile partenere, în număr de peste 1.000. Compania este prezentă pe piaţa de profil şi prin cele peste 40 de fitofarmacii proprii. Conform lui Sîrghiac, echipa de vânzări este foarte bine pregătită şi vine în sprijinul fermierilor, începând de la înfiinţarea culturilor şi până la recoltarea acestora, atât prin furnizarea de inputuri agricole, cât şi prin consultanţa de specialitate. „Gama de produse şi servicii este foarte largă, însă cel mai important aspect este că ne mulăm pe nevoile pieţei, oferind tehnologii digitale, dar şi servicii adiacente cum ar fi finanţare sau preluarea recoltelor din câmp.“

O presiune din ce în ce mai mare pe domeniul protecţiei plantelor 

Gheorghe Zăhoi, Head of Category Management şi unul din fondatorii Redoxim, a vorbit despre restricţiile tot mai multe privind utilizarea produselor fitosanitare în UE. În opinia sa, aceste produse ar trebui privite la fel ca medicamentele folosite în medicina umană, care vindecă şi nu pun viaţa în pericol. „De-a lungul timpului s-a pus presiune pe domeniul protecţiei plantelor. Există un curent generat de grupurile ecologiste, care afirmă că produsele de protecţia plantelor reprezintă ceva dăunător. Este o afirmaţie falsă şi este propagată în mod eronat. Aş face o comparaţie între oameni şi plante. Atunci când oamenii se îmbolnăvesc au nevoie de medicamente. Produsele de protecţia plantelor sunt medicamente pentru plante. Dacă sunt administrate în mod corect, sunt benefice, ajută la însănătoşirea plantelor şi permit obţinerea unor recolte mai mari. Să nu uităm nici faptul că avem de hrănit o populaţie în creştere şi, fără aceste produse, recoltele s-ar diminua. Studiile arată că în fiecare an, din cauza nefolosirii sau a folosirii necorespunzătoare a produselor fitosanitare, se pierde circa 30% din recolta globală. În timp, am văzut că avem de luptat cu buruieni tot mai rezistente sau boli tot mai greu de combătut. Există dăunători foarte periculoşi şi foarte greu de combătut, iar aici aş enumera Tanymecus, Diabrotica sau Tuta Absoluta. Este o provocare să aducem pe piaţă mai multe produse performante ca să obţinem recolte bogate.“ Zăhoi a precizat că Agrii România are un portofoliu bogat de produse fitosanitare deoarece are parteneriate cu majoritatea producătorilor din piaţa de profil. În esenţă, rolul produselor de protecţie este de a menţine culturile sănătoase şi profitabile.

«Totul în agricultură porneşte de la seminţe» 

Roxana Jercan, Category Manager Seminţe, a vorbit despre importanţa folosirii seminţelor de calitate pentru obţinerea de culturi frumoase şi recolte bogate. „Agrii România furnizează sămânţă pentru 10% din suprafaţa semănată cu sămânţă certificată în România. Avem o tradiţie în spate, multă experienţă dar mai ales implicare şi responsabilitate. Putem spune că ne diferenţiem prin faptul că punem la dispoziţia fermierilor o gamă completă de seminţe pentru toate culturile din România. Recomandăm fermierilor să cultive soiuri şi hibrizi care nu sunt neaparat de notorietate, dar sunt testaţi de noi, i-am văzut în ferme şi au un potenţial foarte bun de producţie. Ne adresăm oricărui fermier, atât celui mare, capitalizat, care foloseşte o tehnologie avansată şi o fermă digitalizată, cât şi fermierilor medii şi mici, inclusiv gospodarilor, deoarece avem în reţeaua proprie fitofarmacii şi fitofarmacii partenere. Recomandările noastre pentru fermieri ar fi următoarele: să folosească sămânţă de la mai mulţi amelioratori, minimum doi; la fiecare cultură să folosească două varietăţi cu timpurietăţi diferite pentru a-i proteja de eventualele accidente climatice şi, nu în ultimul rând, în fiecare an să încerce genetica nouă de la producători care nu sunt foarte consacraţi.“

Brandul de seminţe Atlas

Specialistul Agrii a menţionat că lansarea brandului Atlas a avut loc anul trecut, tot în cadrul unui eveniment virtual, iar acesta este selectat pentru a face performanţă în orice fermă. „Toate produsele recomandate sunt testate în fermele colaboratoare, în loturi de cercetare-dezvoltare în peste 4.000 de parcele în toată ţara, unde împreună cu producătorii urmărim recoltele obţinute. La un an de la lansare, ne mândrim că facem paşi din ce în ce mai mari pentru a trece de la o distribuţie clasică la un parteneriat cu fermierul, astfel încât să descoperim împreună soiurile şi hibrizii cei mai buni, inclusiv din noul nostru brand de sămânţă Atlas.“

O noutate dezvăluită de Jurcan a fost aceea că începând cu acest an portofoliul de seminţe Atlas cuprinde un hibrid nou de porumb, creaţie a Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Turda. 
„Ne dorim să fim alături de cercetarea românească şi să investim în promovarea geneticii autohtone.“

Digitalizarea - o tehnologie promovată de companie

Valerian Iştoc, director de dezvoltare, a afirmat că inteligenţa şi inovaţia sunt două valori sănătoase care stau la baza brandului Agrii. Agricultura, dar şi celelalte ramuri ale industriei se îndreaptă din ce în ce mai mult spre digitalizare. „Simţim acest lucru prin numărul tot mai mare de fermieri care doresc sa acceseze serviciul digital Rhiza. Tendinţa nu se datorează situaţiei pandemice în care ne aflăm, ci în mod special evoluţiei tehnologice care are loc în fermele de la noi din ţară. Ceea ce ne bucură este că şi fermele mici şi mijlocii se aliniază tot mai mult acestor tendinţe de digitalizare. Dacă la început fermele mari accesau acest gen de servicii, acum din ce în ce mai multe ferme mici şi mijlocii au început să descopere avantajele digitalizării. Curios este faptul că fermierii au în curte echipamente şi utilaje pregătite pentru a practica o agricultură de precizie, însă nu ştiu încă acest lucru. Agrii nu este doar un distribuitor de inputuri agricole, ci este un partener care aduce inovaţia în curtea fermierului şi îl sprijină să adere la tendinţele şi direcţiile europene. Când vorbim de strategia „Farm to fork“ ne gândim în primul rând la sustenabilitate, iar unul dintre primele aspecte care ţin de sustenabilitate şi la care ne gândim este grija faţă de sol. Solul este baza agriculturii.

De aceea am inclus în programul digital Rhiza şi serviciul de cartare, pentru o utilizare cât mai eficientă a îngrăşămintelor chimice şi pentru a reduce impactul negativ al aplicării lor asupra mediului înconjurător. Cartarea are un rol foarte important pentru că ne 
ajută să înţelegem ceea ce este în sol şi să ne raportăm la nevoile culturii. O utilizare mai eficientă a îngrăşămintelor duce şi la eficienţă economică a fermei; să nu uităm că acestea au ponderea cea mai mare în costurile fermei. Pentru fermierii profesionişti care doresc mai multe informaţii despre sol, am implementat anul trecut un serviciu care indică sustenabilitatea utilizării terenului din ferma lor. RHIZA Solvita este un serviciu complex de cartare care, pe lângă analizele uzuale fizice şi chimice de sol, realizează şi o serie de analize pentru a măsura parametrii biologici ai solului. Se recomandă ca la intervale diferite de timp să se măsoare activitatea biologică din sol şi apoi pe baza informaţiilor obţinute să se intervină pentru a îmbunătăţi activitatea biologică din sol.“

La finalul prezentării, Iştoc a transmis fermierilor români faptul ca Agrii România este preocupată să aducă în ferme soluţii tehnologice durabile şi eficiente pentru ca fermierii să poată face faţă provocărilor actuale şi viitoare. Evenimentul cuprinzător în informaţii a inclus şi momente de artă şi poezie, care au încântat ochii şi sufletul participanţilor. Transmitem la rândul nostru mult succes echipei Agrii România!

Ana IONIŢĂ


0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE