REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Agrii România, un nou brand pe piaţa de agribusiness

15/12/2019

0 Comments

 
Picture
În anul 2015, grupul Origin Enterprises PLC din Irlanda a preluat companiile autohtone Redoxim şi Comfert - ce activau în domeniul distribuţiei de inputuri agricole, reunindu-le sub brandul Agrii România. Evenimentul de lansare a noului nume pe piaţa românească a avut loc pe 6 decembrie a.c., la Bucureşti, ocazie cu care reprezentanţii companiei au oferit mai multe informaţii cu privire la modelul de business şi valorile după care se ghidează.
Pentru început, informaţiile au fost furnizate de Monalisa Ungureanu, CEO Agrii România, care a precizat faptul că grupul Origin Enterprises este prezent sub brandul Agrii în Europa, în ţări precum Irlanda, Marea Britanie, Polonia şi Ucraina, dar şi pe alte continente, de exemplu în Brazilia. Pe piaţa din România compania dispune de o reţea formată din 25 de puncte logistice şi 55 de unităţi fitofarmaceutice, numără 420 de angajaţi, dintre care 100 sunt agenţi de vânzări. „Noi nu vindem doar simple produse, nu suntem o companie de distribuţie care promovează discount-uri, noi vindem tehnologie şi produse adaptate fiecărei ferme şi care să conducă la creşterea valorii adăugate. Nu în ultimul rând, beneficiind şi de experienţa grupului Origin Enterprises, punem la dispoziţia fermierilor români tot know-how-ul pe care îl avem“, a afirmat directorul general. Inteligenţă şi inovaţie sunt două cuvinte care stau la baza numelui Agrii, iar valorile companiei sunt oamenii, parteneriatele, integritatea şi comunitatea. De asemenea, semnul „+“, care apare în logo, înseamnă plusul de valoare pe care doreşte să o aducă în sectorul agricol. Rafal Prendke, CEO Continental Europe în cadrul Origin Enterprises, a declarat că este mulţumit de călătoria pe care compania a parcurs-o în aceşti ani pe piaţa din România şi că a ajuns în acest moment de rebranding: „Credem în valoarea oamenilor, în faptul că oamenii noştri trebuie să fie cei mai competenţi de pe piaţă pentru a oferi consultanţă de calitate fermierilor. Credem în produsele pe care le oferim, în activităţile de cercetare şi dezvoltare pe care le desfăşurăm, nu vrem să fim simpli distribuitori, ci vrem să adăugăm valoare prin serviciile noastre şi să transformăm agricultura“. Gheorghe Zăhoi, director Agrii România pe partea de seminţe şi protecţia plantelor, fondator al firmei Redoxim, a afirmat că fiecare întreprinzător are vise şi speranţe de creştere pentru compania sa, la început îşi doreşte să fie de interes local, apoi naţional, iar în final să colaboreze cu diverşi parteneri străini. „Pentru mine este un sentiment deosebit că am ocazia să fac parte dintr-o «familie» cu o prezenţă mondială.“ Un invitat special prezent la conferinţa de presă a fost Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România.

Soluţii la nevoile agronomice

Valerian Iştoc, director de dezvoltare şi marketing Agrii România, a vorbit despre implicarea companiei în identificarea nevoilor agronomice ale fermierilor şi oferirea celor mai potrivite soluţii, în funcţie de condiţiile din ferme. Recomandările către agricultori nu fac referire la aplicarea unor produse, ci la respectarea unor tehnologii de cultivare. „Lucrăm din ce în ce mai mult personalizat deoarece pretenţiile fermierilor au crescut. Dacă în urmă cu 10 ani obţineau 3 t/ha la grâu şi considerau că este o producţie bună, acum la producţii de sub 6-7 t/ha deja se plâng că nu este ceea ce trebuie. Noi venim în sprijinul lor şi urmărim ca soiurile şi hibrizii să atingă potenţialul genetic.“ Totodată, recomandările în materie de genetică se bazează pe rezultatele obţinute în activitatea de testare, în condiţiile specifice ţării noastre. Pentru aceasta, grupul a demarat un proiect european - Orizont 2020 - cu scopul de a identifica şi selecta soiuri şi varietăţi pentru cultura mare adaptabile la noile provocări de orice natură (climatică, biologică etc.). „Scopul nostru nu este să devenim amelioratori, să producem noi sămânţă, ci să o luăm de la partenerii noştri din piaţă, să o testăm şi apoi să le oferim fermierilor cea mai bună recomandare.“ Reprezentanţii companiei acordă o atenţie deosebită componentei de nutriţie şi sol, deoarece contribuie în mod semnificativ asupra nivelului de producţie. „Avem probleme cu aprovizionarea solului cu anumite elemente nutritive. De multe ori fermierii aplică îngrăşămintele chimice după nişte recomandări mai vechi. Genetica pe care o folosesc are alte pretenţii, mult mai ridicate, şi atunci va trebui să ne adaptăm şi să îi ajutăm cu tehnologii complete în această privinţă. Trebuie să avem grijă de sol şi să respectăm legislaţia de mediu care este din ce în ce mai strictă.“ În privinţa protecţiei plantelor, Iştoc a precizat că provocarea este creşterea rezistenţei agenţilor patogeni la diverse substanţe active, iar specialiştii companiei vor propune diverse programe de management agricol integrat care să cuprindă recomandări ce pornesc de la efectuarea lucrărilor agricole şi până la momentul de aplicare a produselor de protecţie. În portofoliul companiei, agricultorii au ocazia să regăsească şi produse exclusive, atent selectate, din diverse categorii, precum seminţe, îngrăşăminte foliare, biostimulatori, produse pentru tratamentul seminţelor şi produse de protecţia plantelor.

Agricultura în era digitală

Deoarece totul în jurul nostru este în schimbare, inclusiv modul în care se practică agricultura, digitalizarea este un subiect care în zilele noastre capătă din ce în ce mai multă importanţă. Prin programul RHIZA, Agrii România îşi propune să investească şi mai mult în tehnologia digitală, oferind suport de specialitate pentru creşterea performanţei agricole. „Trebuie să-i ajutăm pe fermieri să intre în era digitală, deoarece în acest fel vor folosi mai eficient resursele, mărindu-şi profitul.“

Prin aplicarea unor rate variabile de seminţe şi îngrăşăminte chimice, concomitent cu utilizarea mai inteligentă a produselor de protecţia plantelor, agricultorii pot obţine avantaje semnificative în activitatea de producţie. Compania abordează toate sectoarele din cultura vegetală, „începând cu micii legumicultori şi până la fermierii cu zeci de mii de hectare“, dezvoltând strategii adaptate fiecărui segment de piaţă în parte.

Pachetul de servicii agronomice pus la dispoziţia agricultorilor cuprinde şi furnizarea de motorină, dar şi comercializarea producţiei agricole. În completare, Monalisa Ungureanu, directorul general al companiei, a afirmat că se acordă atenţie deosebită oferirii la timp a inputurilor agricole, atunci când acestea le sunt necesare fermierilor. Potrivit datelor prezentate, în România compania are o amprentă de 1,8 milioane de hectare, din acestea 175.000 beneficiind de tehnologie digitală. Prin profesionalismul specialiştilor agronomi, compania îşi propune să ofere expertiză şi sprijin pentru sisteme agricole profitabile şi durabile. Actualmente, de expertiza specialiştilor companiei beneficiază un număr de 7.000 de agricultori, care lucrează o suprafaţă medie de 200-500 ha. Agrii România este un furnizor de servicii agronomice, tehnologii performante şi soluţii tehnice, combinând excelenţa şi inovaţia cu cele mai recente cercetări, pentru a le oferi fermierilor răspunsuri la provocările agriculturii de astăzi.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE