REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

AgriPlanta-RomAgroTec 2018

15/6/2018

0 Comments

 
Picture
În perioada 17-20 mai a.c., la Fundulea, judeţul Călăraşi, s-a desfăşurat cea mai dinamică expoziţie agricolă în câmp din România - AgriPlanta-RomAgroTec. Ediţia din acest an a reunit peste 200 de firme expozante din 16 ţări, care au impresionat cu nivelul tehnic superior al produselor şi au oferit o imagine de ansamblu cu privire la noile tendinţe în acest domeniu.
Pe o perioadă de patru zile, vizitatorii au avut ocazia să se informeze cu privire la performanţa maşinilor şi utilajelor expuse de firmele participante, dar şi să asiste la demonstraţiile practice efectuate cu maşinile de erbicidat, tractoarele inteligente, echipamentele de prelucrare a solului şi semănat şi multe altele. Foarte multe companii au lansat cu această ocazie diferite oferte de finanţare avantajoase pentru fermieri.

De exemplu, NHR Agropartners are o schemă de finanţare atractivă pentru încărcătoarele cu braţ telescopic JCB, fără a se percepe dobândă pe o perioadă de 3 până la 5 ani. Alte scheme de finanţare sunt: fără avans şi dobândă, iar prima rată în 2019 sau garanţie extinsă etc. În cadrul târgului, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ClujNapoca, împreună cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informaţii privind tehnologiile de conservare a solului. De asemenea, la standul USAMV ClujNapoca, vizitatorii interesaţi au putut afla de la specialişti cum trebuie aplicate substanţele de protecţie a plantelor. La ediţia din acest an a fost prezentat, în premieră, conceptul Zootehnica Show, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Zootehnie „Prof. dr. G.K. Constantinescu“ şi cu sprijinul diverselor asociaţii ale crescătorilor de animale. În materie de tehnică agricolă, am stat de vorbă cu câţiva reprezentanţi ai firmelor expozante şi am putut afla câteva informaţii cu privire la produsele aflate în oferta comercială a acestora.

Liviu Zimcea, manager Amazone România

„La ediţia din acest an a expoziţiei AgriPlanta am constatat că numărul vizitatorilor a fost constant în fiecare zi, spre deosebire de alţi ani. În prima zi de târg, fiind şi sărbătoare, au venit în număr mare şi mulţi dintre ei erau tineri, interesaţi de noutăţi şi de dotările care asigură o precizie mai mare în lucru. Aceştia au putut vedea la stand maşina de erbicidat autopropulsată Pantera, cu ghidare automatizată, cu posibilitate de închidere individuală a duzelor şi alte dotări de top pentru a asigura o eficienţă ridicată. Avem expuse şi echipamente pentru distribuit îngrăşăminte, cu automatizare şi sistem Argus Twin, tehnică de însămânţat - în mod special semănătoarea pneumatică Cirrus, cu care vom face în vara acestui an un tur de demonstraţii în România: Dream Team Tour 2018, dar şi echipamente pentru prelucrat solul. Pentru cei care doresc un plug mare, avem modelul Hector cu opt trupiţe, care, în momentul de faţă, este cel mai mare plug dezvoltat de Amazone. Am primit solicitări pentru a-l prezenta, dar şi pentru a-l vinde. La stand, am expus şi un utilaj pentru mentenanţa spaţiilor verzi, multifuncţional, autopropulsat, care poate fi echipat 4x4, dacă se lucrează pe terenuri deluroase. Nu în ultimul rând, expunem utilajul de prelucrat solul model Ceus - o combinaţie de grapă cu două baterii de discuri şi cultivator care prelucrează eficient resturile vegetale şi lucrează la o adâncime de până la 30 cm.“

Porubszki Teodor, reprezentant de vânzări Zetor Tractor

„Pentru expoziţia agricolă din acest an am adus două produse noi, respectiv tractoarele Zetor Hortus, de 65 CP, şi Zetor Utilix, de 45 până la 55 CP. La târg expunem şi tractorul Zetor Major, cu un nou design şi un confort sporit pentru utilizator, pentru că în agricultură se munceşte mai mult de 8 ore pe zi şi trebuie să luăm în calcul şi acest aspect. Aş dori să subliniez faptul că producătorul ceh a reuşit să dezvolte tractoare care îndeplinesc normele actuale de poluare, Tier 4, dar fără să fie nevoie de adjuvantul AdBlue. Din septembrie a.c., eventual la expoziţia agricolă de la Arad, vom prezenta tractorul Forterra 150 HD, de 150 CP, care va avea dotări şi norme de poluare noi, el fiind un tractor deja consacrat, iar la Indagra sperăm să prezentăm şi noul tractor Cristal, care respectă normele de poluare în vigoare. Pe perioada târgului am oferit un discount în valoare de 1.000 de euro la achiziţia tractorului Zetor Major. Tractoarele de 45-65 CP sunt căutate foarte mult de fermierii mici, legumicultori, pomicultori sau viticultori şi avem succes cu această gamă de putere, în special în vestul ţării. Am observat că există cerere din ce în ce mai mare pe piaţă, iar producătorul ceh a reuşit să răspundă acesteia cu brio.“

George Chiru, manager regional MEWI

„La AgriPlanta 2018 nu aveam cum să nu prezentăm tractorul Fendt din seria 1000 - modelul 1050 Vario, de 517 CP, care participă şi la demonstraţiile practice din cadrul expoziţiei, împreună cu noile produse ale companiei Horsch, lansate anul trecut la Agritechnica, respectiv cultivatorul Terrano 4.4 GX şi semănătoarea directă de păioase Horsch Serto 10 SC, cu lăţime de 10 m. În stand am expus şi noul tractor Fendt pe şenile - modelul 1165 MT, cu o putere nominală de 600 CP. În materie de semănători prezentăm, pentru însămânţări directe, modelele Horsch Avatar 6.16 SD şi Horsch Pronto 9 NT. Cu ultimul model, fermieri din România au obţinut rezultate foarte bune pe teren greu, de baltă. Privitor la combine, dorim să promovăm modelul 9490 X, de 496 CP, echipată cu sistem de batere cu trei tobe HyPerforma şi heder PowerFlow de 9,20 metri, pentru a asigura o eficienţă maximă la recoltat. Fendt a dorit să dezvolte o combină şi pentru fermele mici şi mijlocii şi a lansat astfel modelul 5225 E, de 220 CP, cu cinci scuturători, bătător de 600 mm x 1340 mm cu opt şine de batere, buncăr de 6.500 l şi un debit de descărcare de 85 l/sec. Avem expusă şi maşina de erbicidat autopropulsată Fendt Rogator 635, varianta europeană, asamblată 100% în Germania. La expoziţie, pe lângă noutăţi, am adus, de asemenea, produse care şi-au demonstrat calitatea de-a lungul timpului şi sunt deja renumite pe piaţa românescă. Aici pot aminti semănătoarea de păioase Pronto DC, cu lăţimi de lucru de la 3 până la 9 m, care se numără printre cele mai bine vândute maşini de semănat din portofoliu. Fermierii care vor să ne contacteze trebuie să ştie că MEWI colaborează cu mulţi finanţatori de pe piaţă şi astfel putem găsi variante atractive de finanţare în vederea achiziţionării de maşini şi utilaje agricole. Doresc să subliniez faptul că maşinile şi utilajele pe care le comercializăm au un grad ridicat de dotare, multe dintre acestea fiind incluse în varianta standard, tocmai în ideea de a eficientiza munca în agricultură. Ca o observaţie: în România, spre deosebire de alte ţări, gradul de dotare a maşinilor agricole este ridicat. Fermierii români ştiu ce vor şi astfel au ridicat piaţa tehnicii agricole din acest punct de vedere.“

Bogdan Mavrodin, manager regional FarmTech

„La expoziţia agricolă ne-am prezentat cu întregul pachet pentru zootehnie, aşa cum, de altfel, ne-am obişnuit clienţii. Prezentăm încărcătoare Schäffer, remorci tehnologice marca Strautmann, cositori, greble de adunat şi răvăşit de la compania SIP etc. Expunem în premieră grebla de adunat, cu pick-up, marca SIP, cu lăţime de lucru, în varianta purtată de până la 3,5 m şi în cea tractată, de până la 5 m. Remorca tehnologică autopropulsată Strautman, expusă la târg, are o capacitate de 21 mc, iar cu  înălţătoare, de până la 24 mc. Încărcătoarele Schäffer prezentate au de la 20 până la 157 CP. Prezentăm cel mai mare încărcător frontal articulat din lume, cu masă proprie de 14 tone şi o capacitate de ridicare de 5.300 kg la 7 m înălţime. Mai avem expuse presa de balotat şi înfoliatorul de la Goweil, tocătorul de paie Teagle - modelul 505 M pentru baloţi cu dimensiuni de până la 1,751,80 m, remorca Strautmann pentru transportul silozului, dotată cu o cuvă conică, având capacitatea de 34 mc, remorca de împrăştiat gunoi Chioda, de 10 mc, şi o cisternă-vidanjă. De precizat este că dorim să promovăm anul acesta încărcătorul telescopic Schäffer - model 9640 T, cu motor Deutz de 136 CP, pe care îl preferă, în special, traderii de cereale, deoarece are o cupă de 3.200 de litri şi ridică o sarcină de 4.200 kg la 6,2 m înălţime. Acesta a fost prezentat la Agritechnica anul trecut şi deja am vândut peste 30 de unităţi în ţară. Un înlocuitor al modelului precedent 9630 T, de 123 CP, este încărcătorul Schäffer 8620 T, pe care îl prezentăm în premieră la AgriPlanta 2018. Pe partea de finanţare, avem o ofertă specială de la Deutsche Leasing, cu dobândă fixă, de 2,5% la euro, şi comision de administrare 0,5% pe an. Totodată, oferim garanţie pe o perioadă de 2 ani pentru toate produsele comercializate de FarmTech.“

Gabriel Redei, director de vânzări Bayne Agrorom SRL

„Este a doua participare la expoziţia AgriPlanta sub denumirea noii societăţi şi avem un portofoliu nou, din care nu lipsesc două utilaje care şi-au dovedit calitatea în timp: grapa cu discuri TerraDisc Pro şi freza Terra. Ca noutate prezentăm maşinile de erbicidat, producţie proprie - Bayne (Belgia), respectiv modelele PLK şi Python. În gama de produse avem utilaje pentru prelucrarea solului marca Tulip şi Dante, semănători cereale păioase şi prăşitoare Amazone şi Sfoggia, utilaje pentru zootehnie Peecon, precum şi utilaje de transport Fliegl pentru produse agricole. În privinţa tehnologiei GPS şi RTK, colaborăm cu Müller Elektronik de 2 ani, iar pe partea de piese de schimb, având propria fabrică în Austria, sub brandul iQparts, putem asigura consumabile pentru toate tipurile de utilaje agricole. Am amintit de colaborarea cu compania Sfoggia, pe care dorim s-o continuăm, pentru că produsele au demonstrat calitatea superioară. La maşinile pentru protecţia plantelor Bayne putem garanta calitatea, fiind unici distribuitori pe piaţă a acestei mărci. Sunt produse fiabile, iar feedback-ul fermierilor este pozitiv. În topul vânzărilor noastre se situează produsele Bayne, utilajele Fliegl şi cele fabricate de producătorul olandez Tulip. La expoziţie am adus şi un produs nou, Peecon Biga - o remorcă tehnologică cu care noi sperăm să câştigăm o cotă importantă din piaţă, pentru că are un preţ avantajos, un design atractiv, o calitate superioară a materialelor din care este fabricată şi o dotare de top, incluzând un cântar şi un calculator cu 12 reţete prestabilite. Are două uşi laterale de descărcare, doi melci şi protecţie la resturile metalice care pot proveni de la baloţi. Pe parcursul anului 2018, avem o ofertă de finanţare cu dobândă 0% în primele 12 luni, 0,49% pentru 24 de luni, 1,29% pentru 36 de luni şi 1,99% pentru 48-60 de luni. În perioada următoare, dorim să organizăm mai multe demonstraţii în ţară, cu partenerii General Leasing, pentru a prezenta o parte din oferta noastră, cuprizând pluguri, discuri şi maşini de erbicidat şi fertilizat. Vom începe acest tur de demonstraţii din judeţul Mehedinţi.“

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE