REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Agritechnica 2015: Horsch

15/12/2015

0 Comments

 
Picture
La ediţia 2015 a expoziţiei Agritechnica de la Hanovra, producătorul german Horsch, inovator al tehnicii agrare, a expus şapte utilaje în premieră şi multe alte noutăţi, moderne adaptări la gama de produse existente. Vom vorbi pe larg în anul 2016 despre toate acestea.
Diversificarea gamei de produs Focus

La ediţia de acum doi ani a expoziţiei de la Hanovra, Horsch a prezentat cea de-a doua generaţie de Focus TD, cu lăţimi de lucru de la 4 la 7 m. Ca noutate la Agritechnica 2015 pentru sistemul Focus a fost semănătoarea StripTill, care are de acum o altă distanţă între brăzdare şi prindere în trei puncte, pentru o şi mai mare flexibilitate la semănat. Ambele opţiuni amintite permit semănarea porumbului cu StripTill. Focus 6 TD este, de asemenea, disponibil ca versiune cu prindere în trei puncte pentru ataşarea unităţii de semănat - similar lui Pronto 6 AS, fiind astfel mărit gradul de adaptare al gamei Focus. Mai mult, la secţiile de semănat cu distanţa între rânduri de 35 cm pentru rapiţă sau 17,5 cm pentru cereale este de acum posibilă ataşarea unei semănători Maestro RC. Astfel, este posiblă semănarea porumbului, a soiei, florii-soarelui şi a sfeclei de zahăr cu un Focus având lăţimea de lucru de 6 m. Distanţa între rânduri la Maestro RC poate fi între 45 şi 75 cm.

Focus ST este specialistul StripTill pentru porumb. În locul secţiunii standard de brăzdare cu distanţa între rânduri de 30 cm, este echipată cu secţiune de brăzdare pe un singur rând, cu distanţa între acestea de 75 sau 90 cm (de exemplu, pentru cultivarea porumbului în Africa de Sud), în funcţie de lăţimea de lucru. Dacă se utilizează cu Maestro RC ca unitate de semănat, Focus ST este disponibilă în trei lăţimi de lucru: 6 m (8 rânduri, 75 cm distanţă între ele), 7,2 m (8 rânduri şi 90 cm distanţă) şi 9 m (12 rânduri, 75 cm distanţă).

Domenii de aplicabilitate a sistemului Focus TD

Focus combină prelucrarea solului şi fertilizarea concomitent cu semănatul. Ghearele TerraGrip afânează solul în benzi şi îndepărtează resturile vegetale de la recoltare (seminţe şi rădăcini). Ele depun îngrăşământul în depozite (opţional, la adâncimi diferite), crescând astfel semnificativ eficienţa fertilizării. Comparativ cu distribuirea de îngrăşăminte convenţională, reducerea costurilor este considerabilă. Ghearele transportă pământ umed în orizontul de germinare. În funcţie de cerinţe, discurile de acoperire ale grapei creează biloane sau nivelează solul. Tăvălugul cu roţi consolidează în faţa brăzdarelor de seminţe - brăzdarele solide şi precise TurboDisc ale sistemului Pronto pot apoi dispune seminţele în sol umed.

Avatar - o nouă semănătoare cu brăzdar monodisc

La Agritechnica, Horsch a prezentat Avatar SD - o premieră pentru Europa de Vest în sectorul semănatului direct în mirişte cu discuri. Până acum, în acest sector erau disponibile doar semănători cu brăzdare-gheară. Avatar SD va avea lăţimi de lucru de 4, 6 şi 12 m şi, datorită greutăţii mari, noul brăzdar monodisc este ideal pentru semănatul direct în mirişte. Presiunea în brăzdar de 200 kg asigură pătrunderea sigură în sol. Cadrul puternic al brăzdarelor împiedică mişcările laterale, ceea ce contribuie la menţinerea adâncimii de însămânţare chiar şi pe terenuri denivelate. O roată de presare închide ulterior brazdele în care a fost plasată sămânţa şi consolidează rândul. În ciuda greutăţii mari necesare semănatului direct, necesarul de putere pentru Avatar SD este scăzut, deoarece brăzdarele SingleDisc sunt dispuse pe două bare. În ceea ce priveşte buncărul şi unitatea de dozare, Horsch utilizează binecunoscutele elemente ce şi-au dovedit eficienţa la semănătorile Pronto DC. Avatar beneficiază de transferul de experienţe ale lui Pronto, concretizate într-o modernă semănătoare directă. Astfel, controlul adâncimii brăzdarelor este efectuat, la fel ca la Pronto, de binecunoscuta suspensie din cauciuc, însă într-o versiune mai mare şi mai puternică, necesară datorită presiunii mari din brăzdare. Comanda şi monitorizarea semănătorii sunt efectuate prin intermediul terminalului ISOBUS.

Leeb LT - propunerea Horsh pentru piaţa tehnologiei erbicidării, un aparat cu capacitate de 4.000 şi 5.000 de litri

La Agritechnica, Horsch a prezentat, pentru prima dată, aparatul de erbicidat Leeb LT cu rezervor din plastic, de 4.000 şi 5.000 de litri. Astfel, compania Horsch deschide o piaţă atractivă şi mare în întreaga Europă pentru aparatele de erbicidat. Opţiunile de echipare pentru Leeb LT sunt numeroase, existând trei game diferite. Sistemul BoomControl (menţine rampa dreaptă chiar şi la viteze mari sau pe teren denivelat), medaliat cu argint la Agritechnica 2013, se află în dotarea standard. Modelul ECO are echiparea de bază. Aparatul este prevăzut cu o pompă cu piston şi diafragmă, cu supape reglabile manual pe partea de aspiraţie şi refulare. Modelele din gama de mijloc sunt dotate cu CCS, sistemul interior automat de curăţare continuă (Continuous Cleaning System). Versiunea CCS Pro este dotată cu un sistem electronic modern pe partea de aspiraţie şi refulare şi astfel este similar nivelului premium de echipare al gamei Leeb GS. Volumul rezervorului de apă curată este de 500 de litri. Deschiderea rampei este cuprinsă între 18 şi 42 m. Lăţimi ale rampei mai mari de 36 până la 42 m sunt de acum disponibile şi pentru Leeb GS. Un element important al Leeb LT este conceptul de operare ISOBUS, dezvoltat integral în compania Horsch. Incluzând multiple funcţii noi şi inovative, acesta uşurează reglarea, exploatarea şi controlul aparatului. Una dintre aceste inovaţii Horsch este comutarea duzelor, cu distanţa dintre ele de 50 sau 25 cm. Acesta, împreună cu BoomControl, permite o înălţime a suprafaţei-ţintă de 30 cm, reducând considerabil efectul curenţilor de aer şi risipirea substanţei, care ajunge direct la plantă. În ceea ce priveşte comutarea duzelor, sunt posibile toate combinaţiile de la 1-0 (o duză la fiecare 50 cm) până la 4-2 (patru duze la fiecare 50 cm plus două duze la fiecare 25 cm). Puntea de direcţie (dotare opţională) utilizează propriul giroscop. Astfel, nu mai este necesară conectarea directă la direcţia tractorului prin intermediul unui cablu sau al unui record mecanic. Trebuie să vă racordaţi doar la sistemul hidraulic al tractorului, la farurile de lucru şi la priza ISOBUS. Leeb LT este echipat cu pompă load-sensing „to relieve the hydraulic system of the tractor“. În plus, partea inferioară a aparatului este complet netedă pentru a proteja plantele, cu un ampatament de 85 cm. Din dotarea standard face parte şi piciorul de sprijin hidraulic pentru parcarea aparatului.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE