REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Agritechnica 2015: noile combine de recoltat furaje Claas Jaguar 800 / 900 Stage 4

15/12/2015

0 Comments

 
Picture
Cu două serii noi și un număr total de 11 modele, Claas oferă o gamă extinsă de combine de recoltat furaje. De la canalul de alimentare până la cel de descărcare, combinele şi-au etalat şi prin acest utilaj agricol puterea de inovaţie şi tehnologia avansată.
Dezvoltarea sistemului Dynamic Power

Motorul nu este singurul factor care influenţează eficienţa utilajului; la fel de importantă este şi gestionarea inteligentă a funcţionării. Din acest motiv, Claas utilizează sistemul de control automat al puterii motorului Dynamic Power, a continuat să-l dezvolte pentru modelele 980-940, în plus faţă de modelele 870 şi 860, adăugând trei moduri ce pot fi selectate în CEBIS. Dynamic Power reglează puterea motorului în funcţie de turaţia acestuia. Cu acceleraţia la maximum, sistemul atinge nivelul maxim de eficienţă, motorul dezvoltând puterea maximă la turaţia de 1.800 rpm. La o încărcare parţială, cu turaţii ale motorului de 1.800-2.000 rpm, sistemul Dynamic Power adaptează puterea motorului la condiţiile de funcţionare, reducând treptat turaţia acestuia în 10 paşi. Astfel, se obţine o economie de carburant de până la 10,6% la încărcare parţială. O altă caracteristică nouă este posibilitatea operatorului de a alege dintre cele trei setări de putere ale motorului a câte trei trepte. Cele trei setări sunt „putere maximă“, „putere mare“ sau „putere normală“. O altă noutate este faptul că în timpul recoltării maşina intră întotdeauna în câmp cu motorul la putere maximă (treapta 10), iar apoi sistemul alege cea mai eficientă setare pentru puterea motorului. Acest lucru asigură un nivel ridicat de fiabilitate funcţională.

Cruise Pilot - Controlul automat al vitezei

Şi sistemul de control automat al vitezei Cruise Pilot ajută la obţinerea unei performanţe şi a unei eficienţe maxime ale motorului, reducând în acelaşi timp efortul depus de operator. În 2013, Claas a introdus sistem Cruise Pilot pe toate combinele sale de recoltat furaje. Până atunci, acesta era inclus doar în dotarea combinelor de recoltat Lexion. Iniţial, sistemul a fost prevăzut pe modelul vârf de gamă Jaguar 980. Acum, Claas introduce această tehnologie pe alte şase modele, Jaguar 970 - 940, precum şi pe modelele 870 şi 860. Pentru a utiliza sistemul Cruise Pilot, operatorul setează mai întâi turaţia dorită a motorului în CEBIS. Se activează uşor, apăsând direct butonul de pe maneta multifuncţională. Din acest punct, Jaguar funcţionează la turaţia specificată a motorului. În cazul în care densitatea recoltei creşte dintr-o dată, viteza utilajului este redusă automat. Dacă densitatea recoltei scade, viteza combinei Jaguar creşte până la atingerea turaţiei specificate a motorului. Pentru o funcţionare eficientă, sistemul de control detectează volumul de material prelucrat şi rata de funcţionare a motorului. Operatorul poate alege între cele trei moduri de funcţionare: cruise control (viteză constantă a maşinii), debit (cantitate constantă de material prelucrat) şi rata maximă de funcţionare a motorului. Combina Jaguar 900 devine prima combină de recoltat furaje de pe piaţă echipată cu un sistem de control al presiunii în anvelope cu două circuite, pentru puntea motoare şi cea viratoare. Înainte de folosirea utilajului, operatorul setează presiunile corespunzătoare în anvelope - o dată pentru anvelopele de pe puntea motoare şi separat pentru cele de pe puntea viratoare. În timpul utilizării utilajului, presiunile presetate sunt reglate întotdeauna automat, în funcţie de poziţia butonului pentru deplasare pe drum, sistemul setând automat valori mai mari pentru deplasarea pe şosele şi valori mai mici pentru setările de lucru în câmp.

Multi Crop Cracker - două modele noi de rolere pentru furaje de porumb tăiate la o lungime mai mare

În cazul combinei Jaguar, materialul tocat este prelucrat de Multi Crop Cracker (MCC), un sistem flexibil care permite utilizarea unor role cu profiluri diferite în funcţie de tipul de material recoltat şi de nivelul de prelucrare dorit. Rolele pot fi montate şi demontate cu uşurinţă, după cum este necesar. Până în prezent, gama Claas de utilaje de tocat boabe pentru furaje de porumb includea modelul MCC M (diametru mediu al rolelor) şi L (diametru mare al rolelor) pentru furaje tăiate scurt la o lungime de 4-12 mm. Acum, Claas îşi extinde gama cu două profile noi ale rolelor pentru furaje de porumb tăiate la o lungime mare şi Shredlage. Noile role MCC Max au fost dezvoltate pentru prelucrarea furajelor de porumb cu lungimi de tocare între 15 şi 22 mm. Tot o noutate a gamei, rolele MCC Shredlage au o canelură spiralată cu rotire în sens opus, astfel încât sistemul poate asigura o prelucrare intensivă a porumbului cu o lungime de tocare neobişnuit de lungă, de 26-30 mm.

Noile serii de implemente frontale Direct Disc 600 şi 500

Claas introduce noi implemente pentru modelul Jaguar. Direct Disc 600 / 500 pentru seria Jaguar 900 şi Direct Disc 500 pentru seria 800. Ambele funcţionează cu noua bară de tăiere Max Cut. Discurile de tăiere ale implementului sunt poziţionate foarte aproape de partea din faţă şi lasă în urmă o mirişte uniformă. Melcul de alimentare al noilor implemente are un diametru mult mai mare. Astfel, acestea sunt foarte potrivite pentru recoltarea culturilor foarte înalte. Cuţitele laterale sunt disponibile, de asemenea, pentru recoltarea culturilor cu un nivel ridicat de întrepătrundere. Procesul de activare în două etape, cu activarea în primă fază a melcului de alimentare şi apoi a barei de tăiere, a fost preluat de la seria actuală de modele, pentru a permite activarea implementului la turaţii ridicate de ralanti ale motorului. Noile modele Direct Disc extind aria de aplicare a hederelor pentru a permite recoltarea culturilor energetice şi, în special, a culturilor cu o înălţime de până la 4 m, cum ar fi sorgul.

Simona MUNTEANU
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE