REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Agro-Est Muntenia aniversează 15 ani de activitate

16/2/2024

0 Comments

 
Picture
​Pe 12 februarie a.c, Holdingul Agro-Est Muntenia (AEM) a sărbătorit 15 ani de activitate pe piața de profil, organizând la București evenimentul A+EXPO, unde a invitat fermieri și parteneri din agrobusiness.
​În cadrul manifestării au avut loc prezentări cu teme diverse: resursa umană din ferme, resursele financiare, tendințele tehnologice și digitale, evoluția pieței de cereale, provocările industriei de protecția plantelor la nivel european.
Mihai Moraru, fondatorul AEM, a declarat: „Dorim să organizam acest eveniment în fiecare an, dedicându-l informării fermierilor asupra problemelor, tendințelor și soluțiilor pe care noi le vedem în agricultura actuală. Vrem să educăm piața cât mai mult pentru că în general crizele te obligă să te adaptezi iar pentru asta ai nevoie de informații, iar noi asta încercăm să facem, mai ales că am intrat în cel de-al 15 an de activitate a Agro-Est Muntenia și consider că avem responsabilitatea de a prezenta cât mai multe informații de interes pentru fermieri.”
 
Având în vedere provocările climatice cu care fermierii se confruntă, Agro-Est Muntenia a invitat reprezentanți ai companiilor Humintech, CropBioscience, Plymag și Action Pin pentru a prezenta soluții tehnologice inovatoare.
„Am invitat patru furnizori externi cu care noi colaborăm și ale căror produse le vom propune fermierilor noștri. O parte din produse vor fi formulate în fabrica noastră sau vor fi ambalate la noi. Unul dintre furnizori este din Spania și ne va prezenta o tehnologie cu rezultate foarte bune atunci când ai temperaturi foarte ridicate. Spania este țara din Europa cea mai afectată de secetă și temperaturi caniculare și are o experiență mare în agricultura desfășurată în astfel de condiții. Va fi prezentată tehnologia ETP, pe bază de fitohormoni, dar și un fungicid nou, certificat ecologic. Anul acesta vom promova foarte mult o tehnologie germană, bazată pe acizi fulvici”, a spus Mihai Moraru.
Fondatorul AEM i-a îndemnat pe fermieri să se reinventeze: „Reinventarea înseamnă schimbare. Va trebui să vă schimbați tehnologiile din fermă, modul în care judecați investițiile și vânzările sau cum vă raportați într-o piață dificilă.
Mesajul meu pentru anul 2024 este să avem răbdare și încredere, să învățăm unii de la alții, să ne adaptăm și să inovăm.”
Picture
​Un portofoliu de produse consolidat
În cadrul evenimentului aniversar, partenerii externi ai Agro-Est Muntenia au prezentat noi produse și tehnologii care vin în sprijinul fermierilor pentru a face față provocărilor climatice și legislative actuale.
Fulvarga este un biostimulator pe baza de acizi fulvici, certificat pentru agricultura ecologică. Acizii fulvici stimulează dezvoltarea sistemului radicular și metabolismul plantelor, crescând și rezistența acestora la factorii abiotici de stres. Acizii fulvici acționează și ca agenți naturali de chelatare, mobilizând nutrienții din sol, îmbunătățind disponibilitatea și asimilarea acestora de către plantă. Datorită moleculelor de mici dimensiuni acizii fulvici pot fi preluați de plante și prin aparatul foliar, nu doar prin sistemul radicular.
Tocmai de aceea Fulvagra este un produs special, care poate fi utilizat pentru aplicare la sol, aplicare foliară, în fermele hidroponice, ca tratament al semințelor sau prin fertirigare, cu următoarele efecte: creșterea capacității de germinare a semințelor, dezvoltarea sistemului radicular al plantelor, creșterea nivelului nutrienților preluați de planta din sol si foliar, stimularea dezvoltării plantelor și a rădăcinilor, creșterea capacității de schimb cationic în sol, îmbunătățirea semnificativă a calității și cantității recoltei, asigurarea unei  bune compatibilități intre substanțe, stimularea activității enzimatice, creșterea capacității plantei de a se proteja de factorii abiotici de stres, creșterea capacității de transport a micronutrienților la nivelul foliar.
Produsul este un agent de antioxidare împotriva radicalilor liberi, prevenind distrugerile la nivel celular în plantă.
 
Compania CropBioscience produce biostimulatori organici de ultimă generație, care au la bază tehnologia ETP, asupra căreia compania deține brevet la nivel european. Acești biostimulatori sunt net superiori celorlalte produse pentru că polifenolii din compoziția lor sunt compuși complecși. Ei sunt rezultați în urma legăturilor chimice din plantă, în care sunt utilizați aminoacizi, fitohormoni și diverși acizi. 
Polifenolii sunt compuși antioxidanți care împiedică formarea radicalilor liberi și procesul de îmbătrânire, stimulează regenerarea țesuturilor, îmbunătățesc hidratarea și circulația în țesuturi, au un puternic efect antimicrobian și antifungic, cresc considerabil absorbția elementelor nutritive, stimulează capacitatea de înmugurire, înflorire și fructificare și oferă o bună toleranță la secetă și caniculă.
Printre produsele care dispun de tehnologia ETP și se află în exclusivitate în portofoliul Agro-Est Muntenia menționăm Actiflower, Poliplus și Biostim.
 
Rolul aminoacizilor liberi
Reprezentantul companiei Plymag, Francesc Soro, Export Manager, a vorbit despre produsul Plyaminol Bio SL, un produs complet organic, un puternic biostimulator obținut prin fermentația enzimatică a materiilor prime vegetale, cu un conținut de 25% aminoacizi liberi și peptide cu lanț scurt, pentru aplicare foliară și fertigare. Este un produs foarte concentrat în aminoacizi de tip L-a, integral asimilabili de către plantă.
Plyaminol Bio are un triplu rol: este un produs bogat în acid glutamic, precursorul sintezei de aminoacizi noi, ceea ce stimulează fiziologia plantelor. Aminoacizii liberi din Plyaminol Bio sunt disponibili imediat, ceea ce conduce la direcționarea energiei către dezvoltarea plantei și obținerea unor producții performante, planta economisind energia necesară pentru sinteza acestor aminoacizi. Conținutul mare în aminoacizi dar și spectrul bogat de aminoacizi incluși, cu o rată de absorbție mare salvează culturile întârziate, aflate sub factori de stres sau sub influența unor compuși chimici toxici.
Se recomandă a fi utilizat în orice situație de stres la care sunt supuse culturile în timpul perioadei de vegetație: îngheț, secetă, grindină, exces de umiditate, transplantare, fitotoxicitate cauzată de erbicide sau fungicide, pentru a ajuta plantele să se refacă rapid.
Se utilizează la toate culturile și în toate momentele, toamna, după răsărirea completă a culturii sau la desprimăvărare, în perioada de vegetație, premergător perioadelor de secetă, cu exces de precipitații sau după transplantare.
 
Fungicid biologic cu eficiență maximă
Emric Desjeux, Business Developer Europe Action Pin, a prezentat fungicidul biologic Heliosulf, care a acționează cu o eficiență crescută împotriva făinării la o gamă largă de culturi: viță-de-vie, pomi fructiferi, horticole sau cereale. Produsul este un fungicid organic pe bază de sulf care are rolul de a inhiba dezvoltarea fungilor printr-o acțiune de contact. Heliosulf se prezintă sub forma lichidă, ceea ce conferă produsului următoarele avantaje: are acțiune eficientă și persistentă; este rezistent la precipitații; este ușor de utilizat; se aplică în cantitate mică, ușurând astfel manipularea; facilitează prepararea suspensiei și îmbunătățește calitatea amestecurilor; are o acoperire de excepție; acest lucru, împreună cu masurile anti-derivă și utilizarea în doză mică a produsului îl fac ideal pentru tratamente în volume mici de apă; se integrează în strategiile de limitare a fenomenului de rezistență la substanțele active anti-fungice.
 
Evenimentul a fost încheiat cu un discurs care a marcat cei 15 ani de activitate pe care Agro-Est Muntenia i-a avut pe terenurile agricole din România și alături de fermieri, reiterând dedicarea companiei pentru progresul agriculturii românești.
Constantin Zevedei, Director General Agro-Est Muntenia și Ionea Petrea, Director Comercial Agro-Est Muntenia au deschis ultimul moment de Key Notes povestind despre parcursul lor în cadrul companiei și provocările întâlnite de-a lungul timpului în teren.
Discursul de încheiere a fost ținut de Mihai Răzvan Moraru, Acționar și Fondator Agro-Est Muntenia: „Cred că cel mai greu moment din viața dumneavoastră a fost primul an, corect? Primul an în care v-ați făcut dumneavoastră un plan și ați spus: Domnule, vreau să fiu fermier, antreprenor în agricultură. Prima recoltă. Primul tractor. Prima arendă. Primul contract. Prima vânzare. Cred că acelea au fost cele mai grele, cel puțin așa a fost la mine. După care anii au trecut... Văd în sală fermieri pe care îi știu de mulți ani și știu că drumul acesta de început, de la 0 la primul an, a fost cel mai complicat, atât pentru mine cât și pentru dumneavoastră.
După care au început provocările odată cu anul II, III și ulterior nici nu mai simțiți cum trec anii. [...]”
Momentul culminant al serii a fost reprezentat de două concerte, unul ținut de trupa Vunk, iar al doilea de Damian & Brothers
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE