REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Alcedo prezinta oferta pentru campania de toamna

15/6/2013

0 Comments

 
Picture
În perioada 31 mai-14 iunie, compania Alcedo a organizat, sub sloganul „AGRIfest - sărbătoare câmpenească ALCEDO”, o serie de evenimente în 4 judeţe din ţară, respectiv Brăila, Olt, Bihor şi Alba. Primul eveniment a avut loc în localitatea Silistraru, pe terenul fermei Agroleg, de peste 15 ani client Alcedo, iar cultura demonstrativă a fost cea de floarea-soarelui.

Alcedo, distribuitor naţional de inputuri în agricultură, deţine un portofoliu vast de produse de protecţia plantelor, seminţe şi îngrăşăminte chimice. Pentru sezonul de toamnă, compania vine deja cu o ofertă bogată, iar prezentarea acesteia a fost realizată de dna Gabriela Rizescu, director de marketing Alcedo. Pentru tratamentul seminţelor de cereale păioase, firma are o gamă largă de fungicide, insectofungicide şi insecticide. Un pachet atractiv, ce beneficiează de o reducere de circa 20% faţă de preţul de listă, conţine fungicidul sistemic Amiral Proffy, cu acţiune preventivă şi curativă, şi insecticidul Nuprid AL 600 FS, ce acţionează prin contact şi ingestie asupra dăunătorilor din sol. A fost trecută în revistă paleta de seminţe şi produse destinate nutriţiei şi protecţiei fitosanitare a culturilor de cereale şi rapiţă de toamnă, s-a făcut recomandarea să se investească din vreme în îngrăşăminte chimice şi să se efectueze analizele de sol, iar clienţii Alcedo pot beneficia de o reducere de 20%. Totodată, s-a vorbit şi despre noua activitate a companiei, cea de finanţare a achiziţiei de maşini şi utilaje agricole: „Noi vom cumpăra utilajul pe care îl doreşte şi de care are nevoie agricultorul, plata se va realiza în 2-3 ani, cu două rate pe an, stabilite, de regulă, după campania de recoltare a culturilor agricole. Spre deosebire de băncile comerciale, nu solicităm avans şi nici dosar care să cuprindă analize de risc, ci ne vom baza pe relaţia şi experienţa pe care o avem cu fermierii”, a afirmat dna Rizescu.

Utilizarea neonicotinoidelor, restricţionată
În cadrul evenimentului, a fost abordat un subiect de mare interes pentru agricultori, şi anume cel legat de decizia Uniunii Europene de a restricţiona, timp de doi ani, utilizarea a trei substanţe active din clasa neonicotinoidelor. „Începând cu 1 decembrie 2013, produsele cu substanţele active imidacloprid, tiametoxam şi clotianidin vor fi restricţionate deoarece, după decizia CE, sunt considerate nocive pentru sănătatea albinelor. Este permisă utilizarea neonicotinoidelor la cerealele de toamnă pentru tratamentul la sămânţă, la culturile din sere, iar la cele din câmp, în vegetaţie, doar după perioada de înflorire, când plantele nu mai sunt atractive pentru albine. Din această toamnă nu va mai fi permis tratamentul cu aceste produse a seminţelor de rapiţă, iar din primăvara anului următor a celor de porumb, floarea-soarelui, cereale de primăvară şi rapiţă de primăvară. Este ultimul an în care se mai poate trata sămânţa de rapiţă de toamnă, după care intervine interdicţia de 2 ani”, a precizat dna Rizescu. Concluziile studiilor realizate de cercetătorii britanici şi americani, prezentate la eveniment de către directorul de marketing al Alcedo, arată că pierderile cauzate de netratarea seminţelor cu neonicotinoide pot ajunge până la 60% şi că există un raport de factori care afectează negativ sănătatea albinelor.

Diversitatea scăzută a faunei, schimbările climatice, dar şi utilizarea inadecvată a produselor de protecţia plantelor, în afara momentului optim, se pot număra printre cauzele care conduc la diminuarea populaţiilor de albine. Pentru agricultori, decizia europeană va pune mari probleme în combaterea dăunătorilor. „Soluţii alternative nu prea există, iar cele care se pot face au costuri mai ridicate şi eficienţă scăzută”, a spus reprezentantul companiei.

Lot demonstrativ «necosmetizat»
La manifestările organizate în ţară, Alcedo a prezentat agricultorilor mai multe scheme de tratamente ce se pot aplica în mod uzual în exploataţiile agricole. Loturile demonstrative în cauză nu au fost „cosmetizate”, adică produsele de protecţia plantelor sunt cele folosite în mod curent într-o cultură comercială. „Am efectuat tratamente care sunt realizate în fermele agricole în mod curent. Propunem 4 variante de programe, iar ele cuprind un produs pentru tratamentul la sămânţă, două erbicide cu aplicare preemergentă şi postemergentă şi un fungicid. La recomandarea tehnologiilor ţinem seama de mai mulţi factori, cum ar fi spectrul de buruieni, asolamentul culturilor din ferma respectivă etc. În acest caz, era neapărată nevoie de un tratament cu un fungicid deoarece floarea-soarelui a revenit după cultura de rapiţă, iar cele două culturi au boli comune. Fiecare fermier, în funcţie de bugetul de care dispune, poate face mai multe sau mai puţine tratamente fitosanitare. Programele de tratament pe care noi le recomandăm clienţilor noştri sunt, în mare, pentru un buget mediu”, a afirmat dl Valerian Iştoc, director de promovare al Alcedo. Potrivit acestuia, rezultatele celor 4 variante de tratament se vor obţine la recoltarea florii-soarelui şi, în funcţie de acestea, se vor face recomandări. Produsele cuprinse în programele de tratament au fost Nuprid AL 600, Gardoprim Plus Gold, Leopard, Topsin, Frontier Forte, Targa Super şi Amistar Xtra.

Ana MUSTĂŢEA
revista, agricultura, vegetal, evenimente, alcedo, agrifest, oferta, campania de toamna 2013, neonicotinoide
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE