REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Alt atentat la securitatea alimentara si energetica, pregatit in «laboratoarele» Ministerului Mediului

15/7/2010

0 Comments

 
Picture
Daniel BOTĂNOIU, director executiv FNPAR

Surprinzător este faptul că primim în continuare „lecții prin mass-media” despre cum să ne distrugem economia, și în mod special agricultura, tocmai de la reprezentanții acelui partid care se află la conducere, cu mici „scăpări”, din 1989 și până în prezent.




Picture
După lecțiile referitoare la cum trebuie să administrăm pădurile patriei, despre cum trebuie să protejăm apele, astfel încât să nu mai supărăm „marele vecin” cu producția noastră industrială, astăzi ni se servește „povestea” de succes despre cum să inundăm circa 500.000 ha de teren de cea mai bună calitate, cu cel mai mare conținut de humus natural.

Concret, este vorba despre hectarele care contribuie semnificativ la echilibrarea balanței de plăți a României, cele care asigură, de o manieră importantă, necesarul pieței interne de cereale, oleaginoase, plante tehnice și furaje, precum și un excedent important pentru export.

Dacă este să discutăm numai de Insula Mare a Brăilei, aceasta este cea mai mare exploatație, culmea și viabilă!, la nivel european, despre care decidenții europeni vorbesc cu admirație, ținând cont de rezultatele obținute și de faptul că reprezintă un punct câștigat al agriculturii durabile comunitare.

În altă ordine de idei, trebuie să ținem cont că tocmai aceste 500.000 de hectare, pe care ministrul Borbely vrea să le inunde, sunt cele care pot obține cele mai sigure producții și la costurile cele mai mici, având în vedere faptul că irigarea în aceste zone se face fără să fie nevoie de o pompare suplimentară, deci de costuri care să încarce prețul materiilor prime. Dacă este să contabilizăm, la cele circa 3 milioane de hectare necultivate, ar trebui să mai adăugăm încă 500.000 de hectare inundate. Doar o filozofie ieftină și irațională, pentru că este cel mai ușor să distrugi decât să construiești.

Ce v-ați propus să inundați, domnule ministru? Cele mai rentabile ferme ale României?! Păi dacă le inundați, de ce mai veniți la muncă? Dumneavoastră, după informațiile pe care le avem, trebuia să puneți în practică mai multe programe și totodată să le conservați pe cele existente. Domnule ministru, nu aveți dreptul să intrați cu buldozerul în ele, pentru că nu ați construit nimic și pentru că în fundamentarea deciziilor dumneavoastră nu vă bazați pe rapoarte științifice serioase. Nu știu ce va zice Europa despre decizia dumneavoastră, după ce vom sesiza toate organismele abilitate, știut fiind faptul că spațiul european este un spațiu al biodiversității și protejarea fiecărui metru pătrat de pământ este vitală.

Noi vă rugăm să vă puneți mintea la contribuție și să realizați planuri (prevenirea inundațiilor, conservarea apei dulci, protejarea mediului etc.) care să ducă la diminuarea riscurilor pentru populație, nu să distrugeți și să adânciți și mai mult criza în care ne aflăm. Sau poate că se dorește ca România să devină dependentă total de cerealele venite de la fermierii din statul din nordvestul țării noastre? Este un răspuns greu de dat, dar nu este o întrebare care trebuie ignorată.

Trebuie să reținem că au fost luate decizii cu efecte devastatoare pentru agricultorii români, și anume: interzicerea cultivării soiei modificate genetic, reducerea taxelor vamale la importul de cereale, reducerea drastică a subvențiilor etc., care au dus la sărăcirea fermierului român, la migrația acestuia și la care au contribuit și reprezentanții partidului din care domnul Borbely face parte, având în vedere perenitatea la guvernare a acestuia. De aceea, nu mai avem nevoie de o altă experiență și transmitem mesajul nostru către Guvernul României, președintele statului și decidenții politici români să analizeze cu competență și responsabilitate astfel de declarațtii și astfel de planuri, ale căror efecte, în cazul punerii în practică, vor fi catastrofale pentru generațiile următoare.

revista, agricultura, evenimente, securitate alimentara, securitate energetica, ministerul mediului, fnpar, insula mare a brailei
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE