REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Aparatura performanta pentru analiza probelor de cereale

15/5/2011

0 Comments

 
Picture
La data de 14 aprilie a.c., Sartorom, unul dintre principalii furnizori locali de aparatură pentru controlul calității pentru cercetare, industrie și agricultură, a oficializat deschiderea noului sediu din Șoseaua București-Măgurele. Datorită lungului parteneriat încheiat cu firma germană Pfeuffer, invitatul special al evenimentului a fost dl Frank Pfeuffer, directorul de vânzări al companiei. Pfeuffer produce din anul 1947 tehnică de măsurare pentru controlul calității, iar produsele sale sunt renumite în întreaga lume pentru înaltele caracteristici de calitate și precizie.

În domeniul agricol, al morăritului și panificației, firma Sartorom ocupă poziția de lider. Pe aceste segmente de piață, principalii săi partenerii sunt Pfeuffer, Loma Systems, Bruins, Perten și Sadkiewicz Instruments. „Am început colaborarea cu firma Pfeuffer în urmă cu 16 ani, când am vândut peste 300 de umidometre Granomat și peste 80 de prelevatoare Rakoraf. (...) Aceste aparate se bucură de o notorietate ridicată și putem spune că marca Granomat a devenit la fel de cunoscută ca Adidas”, a precizat dna Carmen Bittenbinder, directorul general al Sartorom. Aparatul Granomat este folosit pentru determinarea umidității și a densității vrac (greutății hectolitrice) a boabelor întregi. Măsurarea este complet automată, se efectuează ușor, iar rezultatele sunt exacte. Din partea firmei Pfeuffer, noutatea lansată pentru acest an este aparatul automat de curățare și sortare a cerealelor și semințelor oleaginoase. Prezentarea sistemului a fost realizată de dl Frank Pfeuffer, care a precizat că investiția în acest aparat utilizat pentru determinarea conținutului de impurități, spărturi și de boabe întregi se amortizează foarte repede. „Dacă luăm exemplul unei mori cu o capacitate de 20.000 de tone de grâu pe an și o proporție de 3% de impurități, pierderile anuale se ridică la suma de 138 mii de euro. Investiția în acest aparat se justifică și se amortizează în doar câteva săptămâni”, a afirmat dl Pfeuffer. Aparatul poate fi utilizat pentru determinarea conținutului de impurități și a celui de spărturi dintr-o probă de cereale, astfel calitatea lotului primit putând fi gradată rapid, direct la recepția mărfii. Întregul proces de analiză a unei probe de 1 kg durează numai 90 de secunde. Prețul unui aparat Pfeuffer se ridică la aproximativ 14 mii de euro, în timp ce economiile anuale ajung la minimum 5% din cifra de afaceri a bazei agricole. Reprezentantul firmei germane a prezentat și celelalte aparate pentru controlul calității aflate în portofoliu. La prelevatorul automat Rakoraf a accentuat avantajul pe care îl oferă prin acuratețea probelor analizate. „Spre deosebire de sondele manuale pentru prelevare, care se manevrează mai dificil deoarece operatorul trebuie să se urce în camion pentru a preleva proba, iar vârful sondei împiedică colectarea de la baza camionului, prelevatoarele automate Rakoraf oferă o serie de avantaje. Prelevarea de probe din camion se face rapid, în doar 45 de secunde, iar o probă poate însemna circa 0,6 kg. Aparatul poate fi operat de o singură persoană, deoarece este prevăzut cu telecomandă, iar probele sunt prelevate inclusiv de la fundul camionului”, a precizat dl Pfeuffer. Anul viitor, firma Pfeuffer va lansa o versiune nouă a prelevatoarelor Rakoraf, care vor putea fi amplasate în spații mai înguste. Pentru determinarea unor parametri ca umiditate, proteină, gluten etc. din masa de cereale, dl Pfeuffer a prezentat noul aparat Granolyser, care afișează rezultatele în mai puțin de 40 de secunde, face peste 1.000 de citiri per probă, la un volum al probelor de 600 ml. Granolyser este un aparat NIR, utilizat pentru analiza unei multitudini de tipuri de semințe, ca de exemplu cereale, oleaginoase, leguminoase și porumb și oferă cea mai bună bază pentru rezultate precise și reproductibile ale unor parametri ca umiditate, proteină, grăsime, indice de sedimentare, gluten. „La acest aparat lucrăm pentru dezvoltarea de noi parametri, precum determinarea amidonului la grâu, a umidității și a conținutului de proteină la soia, iar la porumb urmărim conținutul de amidon și gradul de deteriorare rezultat în urma procesului de uscare”, a afirmat reprezentantul firmei germane. Compania Sartorom comercializează o serie de aparate destinate mai multor domenii. „Firma noastră deține un catalog special pentru domeniul agricol, al morăritului și panificației, unde sunt detaliate mai multe aparate. În mare, filosofia catalogului constă în plasarea aparaturii performante în toate punctele critice din procesul de recepție a cerealelor și semințelor oleaginoase”, a precizat dna Carmen Bittenbinder, directorul Sartorom. În plus, compania Sartorom comercializează pe piața locală sisteme de monitorizare a temperaturii din silozuri și depozite plane, pentru a asigura parametri constanți și pentru a evita astfel germinarea cerealelor sau a semințelor oleaginoase sau chiar pericolul exploziei silozului. În privința pieței, dna Bittenbinder a afirmat că aceasta este în ușoară creștere. „Din păcate, criza a lovit clienții și implicit și pe noi, însă vedem o ușoară revigorare a economiei, susținută mai mult de mediul privat decât de cel de stat. În ultimii ani, în rândul producătorilor agricoli, depozitarilor, morarilor și comercianților a crescut și gradul de conștientizare a importanței unor analize precise. Acest lucru se reflectă și asupra cifrei noastre de afaceri. În domeniul monitorizării temperaturii, avem o cotă de piață de 20%, iar în cel al umidometrelor deținem o cotă de 80-90%”, a precizat dna Bittenbinder. Poziția de lider pe care o ocupă pe piață se datorează faptului că, pe lângă activitatea de comercializare, compania Sartorom oferă și servicii postvânzare. „Suntem de 20 de ani pe piața românească și știm cât de important este să asigurăm un service de calitate”, a declarat directorul firmei.

Despre Sartorom
Sartorom a intrat pe piața locală în 1991, ca reprezentanță a firmei Sartorius AG din Germania. În următorii ani, compania a devenit partener al numeroase firme germane, precum Fritsch, IKA, WTW, Toni Technik, Zwick Roell sau Pfeuffer, și în acest moment furnizează aparatură pentru controlul calității pentru cercetare, industrie și agricultură. Un alt domeniu de activitate important al Sartorom este filtrarea industrială, compania oferind instalații de filtrare pentru industria alimentară (soft drinks, ape minerale, vin, bere) și pentru industria farmaceutică. De asemenea, Sartorom oferă echipamente complete pentru biotehnologii (fermentatoare, instalații de filtrare tangențială), dar și mobilier industrial. Compania are sediul central în București, dar și sedii zonale în Cluj- Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova, Brăila și Iași. Printre principalii clienți ai Sartorom pe piața locală se numără Cargill, Agricover, 7 Spice/Vel Pitar, Expur, Automobile Dacia, Mittal Steel, Ruukki, Continental, Holcim, Carpatcement, Lafarge, Teraplast, Coca-Cola, Romaqua Borsec, Pepsi, European Drinks, Bere Ursus.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE