REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

APPR îşi extinde activitatea de testare şi la alte culturi agricole

15/7/2016

0 Comments

 
Picture
Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR) a fost înfiinţată în anul 2012, la iniţiativa unor fermieri din judeţul Ialomiţa, pentru a promova cultura de porumb, hibrizii cei mai performanţi şi adaptaţi la condiţiile specifice din diferite zone ale ţării, dar şi cele mai potrivite verigi tehnologice menite să asigure recolte bogate.
APPR este o organizaţie profesională total independentă, finanţată de membrii săi, formată din producători agricoli care deţin suprafeţe cuprinse între 50 şi 50.000 ha. Asociaţia oferă consultanţă şi asistenţă tehnică cultivatorilor pentru a îmbunătăţi profitabilitatea culturilor agricole şi deţine o reţea de testare ştiinţifică independentă a celor mai cultivaţi hibrizi de porumb din România. La cultura de porumb, asociaţia recomandă să se aibă în vedere, în primul rând, calitatea seminţelor utilizate şi asigurarea unei nutriţii corespunzătoare. Sămânţa de înaltă calitate se remarcă, în special, printr-un grad înalt de puritate şi o capacitate germinativă ridicată. Despre activitatea asociaţiei şi planurile sale de viitor ne-a vorbit dna Alina Creţu, director executiv al APPR. „De anul trecut, am introdus în testare şi cultura de floarea-soarelui, iar în 2016 testăm şi cultura de sorg în două locaţii, pentru început în judeţele Ialomiţa şi Teleorman. În funcţie de cerinţele fermierilor, analizăm caracteristicile care îi interesează, astfel încât, dacă la un moment dat această cultură va deveni mult mai interesantă pentru agricultori decât este acum, noi să avem deja informaţiile necesare. În luna noiembrie, în cadrul expoziţiei IndAgra, la propunerea Confederaţiei Europene a Producătorilor de Porumb (CEPM), din care facem şi noi parte, se va organiza conferinţa europeană a sorgului. Asociaţia Producătorilor de Porumb din România va fi şi ea parteneră la această manifestare. Avem în proiect să dezvoltăm reţeaua de testare genetică şi la alte culturi deoarece fermierii din cadrul asociaţiei nu sunt doar cultivatori de porumb şi de aceea ne interesează tot ceea ce înseamnă cultura mare în beneficiul acestora. Actualmente suntem în discuţii pentru a prelua o mică reţea de testare a companiei Cargill la cereale păioase şi rapiţă şi sperăm ca din toamna acestui an să începem să testăm şi aceste culturi. Anul acesta am început un parteneriat cu compania Timac Agro pentru a realiza analize de sol şi pentru a testa trei programe de fertilizare, în trei locaţii diferite din ţară.“

O punte între cercetare şi producţie
„Am participat la adunarea generală a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) şi acolo s-a discutat şi despre cercetarea agricolă românească, care nu mai răspunde cerinţelor actuale ale fermierilor, şi despre faptul că rezultatele muncii ştiinţifice nu ajung la cei interesaţi, la cei din domeniu, agricultorii. Asociaţia a fost înfinţată ca răspuns la această problemă. Fermierii au văzut că lipseşte cercetarea aplicată şi au gândit la această formă organizare. Ne dorim să informăm fermierii despre tot ce este nou, inovativ în agricultură, pornind de la genetică şi continuând cu produse de protecţie a culturilor, îngrăşăminte chimice, utilaje agricole etc. Suntem la început, însă scopul nostru este să devenim un mic institut al fermierului. Suntem sub patronajul Institutului Arvalis în România şi dorim să facem ceea ce aceasta întreprinde în Franţa, să fim o punte de legătură între cercetare, fie că aceasta provine de la instituţii locale, centrale, naţionale, fie de la marile companii şi fermieri. Asociaţia Producătorilor de Porumb din România pune în aplicare rezultatele cercetării şi le testează pentru a le putea prezenta fermierilor rezultate obiective, obţinute în cadrul unei reţele independente, care aparţine fermierilor, şi care au ca scop promovarea a tot ceea ce este inovativ, performant şi adaptat condiţiilor specifice din România. Suntem prezenţi la AgriPlanta deoarece considerăm că fermierii sunt interesaţi de târgurile din agricultură, spre deosebire de părerea unor companii care gândesc contrariul şi care au ales să nu mai fie expozante anul acesta. Dacă ar fi adevărat, nu am mai auzi că agricultorii români se duc mereu la expoziţii de profil care se organizează în afara ţării, cum este, de exemplu, cea organizată la Hanovra. Agricultorii sunt interesaţi de tot ce este nou şi este greşit să afirmi că nu arată interes pentru asemenea evenimente. Organizatorii ne-au solicitat să fim parteneri tehnici ai expoziţiei, iar pentru noi este începutul unui proiect pe care dorim să-l dezvoltăm. Ne-am dori să aducem cât mai mulţi fermieri la târgurile specializate din agricultură, iar expozanţii să se prezinte la târg cu ceea ce este inovativ, performant şi adaptat cererii. Dacă sunt îndeplinte aceste conduţii, sunt convinsă că va fi un succes.“

Ana IONIȚĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.







    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright © 2019 AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.

Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE