REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

Arysta LifeScience se concentrează pe segmentul biostimulanţilor

15/6/2017

0 Comments

 
Picture
În prezenţa fermierilor şi a distribuitorilor de produse de protecţia plantelor, compania Arysta LifeScience a organizat în perioada 7-20 iunie a.c. seria de evenimente în câmp, sub denumirea de Agri Campus. Cea de-a treia întâlnire a avut loc în localitatea Bărăganu, judeţul Brăila, la ferma Agroprovens, administrată de dl Gheorghe Gutium.
Cuvântul de bun venit a fost rostit de dl Daniel Tabacu, director tehnic în cadrul companiei, care a prezentat echipa de specialişti şi i-a invitat pe participanţi să vadă loturile demonstrative la culturile de floarea-soarelui, porumb, rapiţă şi grâu, unde au fost aplicate soluţiile de protecţie promovate de Arysta LifeScience. „Avem o paletă largă de produse care pot fi integrate în tehnologiile de protecţie aplicate de fermierii din România. Preocupările noastre sunt legate, în primul rând, de promovarea biostimulanţilor, deoarece reprezintă partea pe care o dezvoltăm cel mai mult în această perioadă. Segmentul biostimulanţilor este de viitor, inclusiv pentru agricultura românească. Nu trebuie să vă aşteptaţi la rezultate spectaculoase de la aceste produse deoarece ele îşi arată valoarea la momentul recoltatului. Nu întotdeauna efectele sunt vizibile în câmp, însă cântarul va arăta plusul de producţie pe care îl pot da biostimulanţii“, a precizat dl Tabacu. Potrivit directorului tehnic, sporul mediu de recoltă se încadrează între 5 şi 10%, ceea ce este suficient pentru a acoperi investiţia făcută în biostimulanţi.

„Aplicarea biostimulanţilor reprezintă o latură tehnologică care poate aduce rezultate foarte bune. Ele îşi arată valoarea în condiţiile de stres pentru plante“, a mai spus acesta. La cultura de floarea-soarelui, a fost prezentat biostimulantul Multoleo, destinat culturilor oleaginoase. Produsul se bazează pe o tehnologie unică dezvoltată de companie, care stimulează dezvoltarea culturii, îmbunătăţeşte randamentul şi calitatea acesteia. „Este un produs bazat pe extract de alge marine, la care s-a adăugat şi bor, un element nutritiv important pentru culturile de floarea-soarelui şi rapiţă.“ Produsul stimulează creşterea şi dezvoltarea plantelor pe perioada de vegetaţie, activează căile de nutriţie ale plantei şi preluarea efectivă a nutrienţilor din sol, asigură un conţinut mai mare de clorofilă pentru o performanţă mărită a culturii şi îmbunătăţeşte la rapiţă formarea silicvelor şi limitează avortarea lor, rezultând o producţie mare şi de bună calitate.

Multoleo poate fi aplicat în amestec cu erbicide pentru a ajuta plantele de cultură să treacă peste stresul cauzat de produsul chimic. „Fiecare erbicid are o influenţă negativă asupra plantelor, care se manifestă prin stagnări în dezvoltare, îngălbenirea frunzelor etc., şi trebuie ajutate să treacă peste stresul provocat“, a spus reprezentantul companiei. Un alt produs prezentat la cultura de floarea-soarelui a fost Silwet Gold, un adjuvant de ultimă generaţie din categoria organosiliconilor cu rol în îmbunătăţirea absorbţiei la nivelul stomatelor, prin reducerea tensiunii active a soluţiilor apoase. Produsul creşte performanţa tratamentelor aplicate cu produsele chimice de protecţie sau micronutrienţi. Protejează tratamentul efectuat împotriva spălării prin ploaie. „În ţările din vestul Europei aplicarea unui adjuvant de foarte bună calitate, cum este şi Silwet Gold, poate face posibilă reducerea dozei de pesticid. Acolo se autorizează o anumită doză maximă, iar reprezentanţi companiilor, pe baza anumitor teste, fac recomandări fermierilor legate de aceasta.

În România, suntem obligaţi din punct de vedere legal să recomandăm doza înregistrată“, a precizat dl Tabacu. La cultura de porumb s-a discutat despre importanţa îngrăşămintelor microgranulate în a asigura o bună dezvoltare a plantelor.  Spre deosebire de îngrăşămintele complexe, cele foliare nu sunt dependente de reacţia solului (pH) şi astfel nu le este influenţată eficacitatea. „La o reacţie acidă sau alcalină a solului, eficacitatea îngrăşămintelor complexe este redusă, iar fosforul este imobilizat în sol de cationii de fier, mangan, aluminiu, calciu etc. La îngrăşămintele complexe este nevoie de o anumită umiditate în sol pentru a fi puse în valoare, iar fosforul nu se deplasează în sol mai mult de 2,5 mm, faţă de locul unde l-ai administrat. Acest element este folosit în primele faze ale plantelor, la înrădăcinare, şi este un factor al precocităţii înfloritului. În primul an, fosforul din îngrăşămintele complexe este folosit doar în proporţie de 20%. Fosforul din îngrăşămintele foliare este utilizat 100%.“

Pe partea de îngrăşăminte microgranulate, compania are în portofoliu produsul PlanStart, care se aplică la semănat şi asigură dezvoltarea optimă a plantelor în primele faze de vegetaţie, prin fortificarea sistemului radicular. Răsărirea accelerată a plantei şi dezvoltarea unui sistem radicular puternic permit prelungirea perioadei de vegetaţie şi rezistenţa mult mai bună a culturii în perioadele de stres hidric şi termic. „Încercăm să diversificăm gama de îngrăşăminte microgranulate astfel încât să venim în întâmpinarea fermierilor cu mai multe produse“, a susţinut dl Tabacu. La cultura de porumb, biostimulantul creat special pentru aceasta este Zeal. Produsul stimulează dezvoltarea plantelor, îmbuntăţeşte randamentul şi calitatea producţiilor. De asemenea, accelerează procesul de nutriţie şi activitatea fotosintetică a plantei. „Se aplică în perioada 4-8 frunze ale porumbului, deoarece atunci intervine o stagnare fiziologică în dezvoltarea culturii şi prin aplicarea biostimulantului o putem ajuta să treacă peste această etapă de stres. Cu cât reuşim să scurtăm perioada de stres, cu atât vom avea un înflorit mai timpuriu.“

La cultura de grâu, biostimulantul prezentat a fost Siapton 10L. Este un produs organic de origine naturală, cu un conţinut perfect echilibrat de aminoacizi liberi şi peptide. Datorită aderenţei şi acţiunii puternice translaminare, permite substituirea surfactanţilor în tratamentele cu produse pentru protecţia plantelor. Printre avantajele produsului se numără: reglarea activităţii hormonale în plantă şi asigurarea unui echilibru nutriţional; activarea mecanismelor de protecţie ale plantelor în condiţii de stres, versatilitate la aplicare (foliar, pe sol, fertirigare). Este compatibil cu majoritatea erbicidelor folosite la grâu şi în particular la porumb, chiar şi cu cele sulfonilureice cu proprii adjuvanţi recomandaţi în etichetă. La cultura de rapiţă, a fost prezentat, printre altele, produsul Elastiq Ultra, un adjuvant consacrat, care acum are o nouă formulare. Se aplică înainte de recoltare, cu scopul de a proteja silicvele, împotriva scuturării acestora înainte sau în timpul recoltării. Produsul creează o peliculă polimerică la suprafaţa silicvelor, care împiedică deschiderea acestora şi scuturarea boabelor sub influenţa precipitaţiilor, soarelui, vântului, acţiunilor mecanice etc.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE