REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

BASF: 8 miliarde de euro pana in 2020 la divizia de Protectie a Plantelor

15/10/2013

0 Comments

 
Picture
Compania BASF, lider în domeniul chimic, cu o experienţă de 100 de ani în domeniul agricol, ne-a invitat în perioada 30 septembrie-2 octombrie 2013 la Conferinţa globală de presă organizată la centrul său pentru agricultură din Limburgerhof (Germania). 12 jurnalişti din domeniul agricol din România au dat curs invitaţiei doamnei Andreea Butaru, Advertising & Promotion Manager BASF România, pentru a afla mai multe informaţii despre soluţiile integrate în agricultură propuse de BASF, precum şi despre angajamentul şi contribuţia companiei la asigurarea hranei în viitor.

Pe durata celor trei zile petrecute în Germania, am avut oportunitatea de a discuta despre viziunea şi contribuţia companiei BASF la viitorul agriculturii şi al asigurării hranei. Evenimentul a inclus prezentări susţinute de mai multe persoane din conducerea companiei BASF, precum şi de alţi experţi din sectorul agricol, dar şi sesiuni de dezbateri în grupuri restrânse pe tema „Soluţii integrate pentru asigurarea hranei în viitor”

  • Investiţiile în cercetare-dezvoltare pentru furnizarea soluţiilor integrate
  • Functional Crop Care - valorificarea potenţialului solului, al seminţelor şi al culturilor
  • Implicarea cultivatorilor - viitorul administrării fermelor
  • Agricultura durabilă - consolidarea contribuţiei fermierilor la protecţia mediului şi a societăţii BASF creşte obiectivele de vânzări pentru 2020 la divizia sa de Protecţie a Plantelor până la 8 miliarde de euro.
  • 1,8 miliarde de euro investiţii planificate în perioada 2013-2017 pentru satisfacerea cererii de piaţă în creştere
  • Lansări de succes ale unor produse inovatoare; potenţialul de vânzare al produselor aflate în dezvoltare este estimat la 1,7 miliarde euro
  • Iniţiativele de implicare a fermierilor întărite la nivel mondial pentru susţinerea obiectivelor de vânzări

La data de 2 octombrie 2013, la Centrul pentru agricultură din Limburgerhof, dl Markus Heldt, preşedintele Diviziei BASF pentru Protecţia Plantelor, a prezentat creşterea nivelului obiectivelor de vânzări pe termen lung pentru divizia de Protecţie a Plantelor. Se aşteaptă ca până în anul 2015 vânzările să atingă nivelul de 6 miliarde de euro şi de 8 miliarde de euro până în 2020. Pentru a atinge aceste obiective, BASF va investi aproximativ 1,8 miliarde de euro în perioada 2013-2017 pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea capacităţilor de producţie şi formulare. BASF va continua de asemenea să-şi extindă portofoliul de soluţii şi să sporească numărul iniţiativelor de susţinere a cultivatorilor în ceea ce priveşte managementul general al fermelor.

„Am făcut mari progrese în ultimii câţiva ani. Am demonstrat o creştere durabilă a vânzărilor, dar şi a câştigurilor obţinute şi avem convingerea că această dezvoltare va continua”, a spus Markus Heldt, preşedintele Diviziei BASF pentru Protecţia Plantelor. „Acest succes izvorăşte din angajamentul nostru de a oferi soluţii inovatoare care să rezolve problema asigurării hranei de bună calitate pentru populaţia mondială aflată în continuă creştere. Astfel, vom continua să ne extindem portofoliul de soluţii, atât pentru protecţia culturilor, cât şi dincolo de aceasta, pentru a livra cultivatorilor tehnologii integrate care să-i ajute să-şi desfăşoare mai eficient activitatea.”

Creşterea investiţiilor în soluţii inovatoare
În perioada 2013-2017, BASF îşi va dubla investiţiile anuale în instalaţii de producţie pentru divizia de Protecţia Plantelor de la circa 150 de milioane de euro pe an la peste 300 de milioane de euro. Între altele, această cifră include şi planurile de extindere a capacităţilor de producţie pentru fungicidele de mare succes F500® şi Xemium® din Germania, precum şi pentru erbicidele dicamba şi Kixor® produse în Statele Unite. BASF are, de asemenea, în plan construcţia de instalaţii noi şi extinderea celor existente pentru formularea de produse, în diferite locaţii din întreaga lume şi în mod special în Asia. Potenţialul de vânzări al produselor BASF pentru protecţia plantelor aflate în dezvoltare - reprezentat de produsele lansate în perioada 2010-2020 - este estimat în prezent la 1,7 miliarde de euro, cu 500 de milioane de euro mai mult comparativ cu anul precedent. Aceste valori sunt susţinute de lansarea cu succes a noilor produse. O contribuţie însemnată este aşteptată din partea produsului Xemium şi a noilor erbicide sau soluţii de erbicidare pe bază de hibrizi toleranţi, precum şi a produselor din noile domenii Functional Crop Care. Pentru a-şi atinge obiectivele, BASF îşi va menţine angajamentul de a investi circa 9% din vânzările diviziei de Protecţie a Plantelor în activităţi de cercetare-dezvoltare vizând dezvoltarea de noi substanţe active, formulări şi soluţii dincolo de protecţia culturilor.

Extinderea portofoliului prin Functional Crop Care
Functional Crop Care, nou-înfiinţata unitate BASF pentru soluţii ce depăşesc limitele produselor tradiţionale de protecţie a plantelor, va extinde considerabil portofoliul BASF de soluţii pentru cultivatori. În urma finalizării integrării structurale a companiei Becker Underwood, cu sediul în SUA, BASF a devenit un furnizor global de vârf al soluţiilor pentru seminţe, inclusiv al soluţiilor biologice, putând ajuta şi mai mult cultivatorii să-şi îmbunătăţească producţia.

„Cu capacităţile de cercetare ale BASF şi cu portofoliul său de produse inovatoare, Functional Crop Care dispune de o poziţie privilegiată pentru a profita de progresele realizate prin cercetările noastre interdisciplinare de chimie şi biologie”, a spus Jürgen Huff, vicepreşedinte Functional Crop Care. „Acestea ne vor ajuta să exploatăm potenţialul agricol din domenii noi, precum managementul solului, unde vom căuta produse care să îmbunătăţească gestionarea apei şi a substanţelor nutritive din sol.” Pe lângă produsele destinate îmbunătăţirii potenţialului seminţelor şi inovaţiile pentru un mai bun management al solului, Functional Crop Care va oferi tehnologii care să ajute plantele să facă faţă mai bine factorilor de stres precum căldura, frigul, deficitul de substanţe nutritive, întărindu-le astfel sănătatea. Prin dezvoltarea portofoliului deja recunoscut AgCelence®, BASF va oferi cultivatorilor mai multe posibilităţi de a îmbunătăţi calitatea şi productivitatea generală a recoltelor lor, determinând creşterea productivităţii, îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei recoltării.

Extinderea iniţiativelor de implicare a cultivatorilor
Un alt factor determinant cu rol esenţial în activitatea BASF va rămâne cel al implicării cultivatorilor, prin iniţiative axate pe trei domenii-cheie: consultanţă agronomică personalizată, servicii de diminuare a riscurilor şi reţele agricole globale. Pentru piaţa diversificată din Europa, BASF a dezvoltat o serie de soluţii şi servicii care să permită transferul rapid de tehnologie şi cunoştinţe de specialitate de la o piaţă la alta. Un exemplu este reţeaua BASF de ferme pentru biodiversitate, în care compania colaborează activ cu manageri profesionişti de ferme şi experţi independenţi, pentru a demonstra în ce fel poate să meargă mână în mână agricultura modernă cu măsurile de susţinere a speciilor de animale sălbatice şi plante locale.

„Vom continua, de asemenea, să extindem aceste iniţiative, să dezvoltăm altele noi şi să cultivăm parteneriate strategice cu firme de vârf din agricultură”, a spus Vincent Gros, vicepreşedinte al BASF Protecţia Plantelor pentru Europa, CSI, Africa şi Orientul Mijlociu. „Oferind cultivatorilor soluţii adaptate nevoilor locale, vom putea cel mai bine să susţinem creşterea productivităţii recoltelor şi calitatea culturilor, reducând în acelaşi timp riscurile lor de producţie.”

Despre divizia BASF de Protecţie a Culturilor
Cu vânzări de circa 4,7 miliarde de euro în 2012, divizia BASF pentru protecţia plantelor oferă soluţii inovatoare de protecţie a plantelor de cultură, gazonului şi plantelor ornamentale pentru controlul dăunătorilor şi sănătate publică. Portofoliul său cuprinde tehnologii de tratare a seminţelor şi control biologic, precum şi soluţii de management al apei, nutrienţilor şi factorilor de stres ai plantelor. Divizia BASF de protecţie a plantelor este un inovator de vârf care sprijină cultivatorii să-şi optimizeze producţia agricolă, să-şi îmbunătăţească eficienţa economică şi calitatea vieţii pentru populaţia mondială aflată în continuă creştere.

Despre BASF
BASF este lider mondial în industria chimică: The Chemical Company.
Portofoliul său include o gamă largă de produse, de la substanţe chimice de bază, produse pentru industria materialelor plastice, produse performante şi produse pentru protecţia plantelor până la petrol şi gaze. Combinăm succesul economic cu protecţia mediului şi responsabilitatea socială. Cu ajutorul ştiinţei şi al inovaţiei, ne ajutăm clienţii din aproape toate industriile să facă faţă cerinţelor curente şi viitoare ale societăţii.

Produsele şi sistemele noastre de soluţii contribuie la conservarea resurselor, asigurarea unei nutriţii sănătoase şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Am rezumat această contribuţie în obiectivul nostru global: „Creăm chimie pentru un viitor sustenabil”. În 2012, BASF a avut vânzări de 72,1 miliarde de euro şi peste 110.000 de angajaţi la sfârşitul anului. Acţiunile BASF sunt tranzacţionate la bursele din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zürich (AN).

Simona MUNTEANU
revista, agricultura, vegetal, tehnologie, evenimente, companii, basf, protectia plantelor
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE