REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

BASF «AgroConnect 2013», la a IV-a editie

15/6/2013

0 Comments

 
Picture
Compania BASF a organizat a IV-a ediţie AgroConnect în perioada 22 mai-13 iunie. A fost un tur de forţă, dedicat anual fermierilor, desfăşurat în 7 locaţii: la data de 22 mai, la Enisala (Tulcea), la 24 mai la Silistraru (Brăila), 27 mai, la Fundulea (Călăraşi), 29 mai, la Iazu (Ialomiţa), 31 mai, la Slobozia de Giurgiu, 5 iunie, la Diosig (Bihor) şi la data de 13 iunie, la Dulceşti (Neamţ).

Pe parcursul manifestării, fermierii au avut posibilitatea să cunoască cele mai noi soluţii pe care BASF le propune în materie de protecţie a culturilor. În finalul evenimentului, au fost create condiţiile necesare pentru ca fermierii prezenţi să-şi demonstreze măiestria în cadrul unor jocuri tematice cu premii, prin care şi-au testat cunoştinţele cu privire la produsele pe care compania le comercializează. Reprezentanţii companiei, cu o frumoasă imaginaţie, au găsit modalităţi inedite de prezentare a beneficiilor produselor BASF.

În cadrul AgroConnect 2013, pe fiecare locaţie în parte fermierii au avut un traseu de vizitare a loturilor demonstrative ale tuturor firmelor cu care compania BASF colaborează, fiind prezentate culturile de grâu, floarea-soarelui, rapiţă şi porumb. În dreptul fiecărei culturi în parte a fost amplasat câte un cort, de unde fermierii au fost informati atât despre noile produsele BASF utilizate pentru tratarea şi combaterea dăunătorilor, cât şi despre caracteristicile hibrizilor însămânţaţi. „În fiecare an, BASF, firmă cu rădăcini germane, îşi îmbunătăţeşte produsele, pentru a veni permanent în sprijinul fermierilor“, a precizat domnul Alin Alici, reprezentant vânzări zona Sud-Est 1.

Participanţii la evenimente au primit informaţii despre produsele comercializate de BASF:
Allegro - un fungicid de nouă generaţie care asigură un control complet al bolilor, eficacitate de lungă durată, cu acţiune preventivă şi curativă, care prin puternicele sale efecte fiziologice îmbunătăţeşte starea de sănătate a plantelor de grâu;
Tango Super - are acţiune sistemică, iar prin combinaţia de substanţe active asigură o protecţie completă, independent de condiţiile climatice - flexibilitate în aplicare şi asigurarea recoltelor. Activitate îndelungată, mai ales împotriva Septoria, ceea ce protejează câmpul pentru mai mult timp;
Capalo - un fungicid cu formulare din noua generaţie (stick and stay), ce are acţiune protectivă, curativă şi eradicativă. Cele 3 substanţe active (epoxiconazol, fenpropimorf şi metrafenonă) garantează o eficacitate foarte bună împotriva bolilor în culturile de cereale păioase, prin folosirea căruia se asigură o eficacitate ridicată împotriva făinării şi se oferă o protecţie de lungă durată.

Nu a fost omise nici sistemele de producţie
Clearfield Plus şi Clearfield, ce combină un erbicid eficient şi inovator cu hibrizi de rapiţă cu potenţial ridicat de producţie. Hibrizii noi, creaţi de companiile de seminţe partenere, sunt toleranţi la erbicidul Cleranda, ce reprezintă combinaţia a două substanţe active (imazamox şi metazaclor), care oferă un foarte bun echilibru între acţiunea la nivelul frunzei şi acţiunea în sol, precum şi o eficacitate reziduală de durată. Acest lucru este necesar pentru combaterea buruienilor pe termen lung. Se va evita astfel apariţia ulterioară a unui al doilea sau al treilea val de buruieni.

Pictor - cu combinaţii genetice superioare, adaptate la soluţiile locale de mediu, are acţiune preventivă, curativă şi eradicativă, împiedică germinarea sporilor şi creşterea miceliului ciupercilor, cu efect asupra dezvoltării tuburilor germinative şi sporulării, iar produsul
Opera - un fungicid cu puternice efecte fiziologice - ajută la atingerea potenţialului de producţie al hibrizilor. Produsul are acţiune sistemică, controlează bolile din cultura porumbului. Epoxiconazolul inhibă creşterea miceliului ciupercilor, iar piraclostrobinul, o strobilurină, inhibă germinaţia sporilor, ambele substanţe active ducând la efecte sinergice în controlul bolilor. Are acţiune preventivă şi curativă. De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la îmbunătăţirea fotosintezei, utilizarea mai eficientă a îngrăşămintelor, creşterea rezistenţei plantelor la stres şi îndeosebi la secetă, mai puţine frunze îmbătrânite, tulpini mai rezistente la frângere. În acest timp, a fost prezentat şi produsul
Frontier Forte, un erbicid eficient împotriva buruienilor pe bază de dimetenamid-P, din grupa amidelor. Are o acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă - dimetenamid-P - prin coleoptil. Cantităţi foarte mici din substanţa activă sunt preluate de radiculă (traseu secundar). Pentru solubilizarea substanţei active, este nevoie de umiditate. Produsul este persistent până la 2 luni, fără a lăsa reziduuri culturilor succesoare. Substanţa activă dimetenamid-P se descompune în proporţie de 90% în 2 luni de la aplicare. Ritmul degradării este diferit, în funcţie de tipul solului, de condiţiile de umiditate şi temperatură. Efectul maxim al erbicidului poate fi atins în intervalul de 7-10 zile de la aplicare, produsul este solubilizat în stratul superficial de sol prin intermediul precipitaţiilor sau al apei de irigaţie (10-15 l/mp), dar şi Caramba Turbo, primul produs destinat culturii de rapiţă, care combină substanţa activă a unui fungicid (Metconazol) cu cea a unui regulator de creştere (Mepiquat clorură). Această combinaţie asigură controlul eficient al bolilor, oferind în acelaşi timp avantajele unui regulator de creştere.

Erbicidele, fungicidele şi insecticidele produse de BASF ajută fermierii să aibă control pe câmpurile agricole. Oferind o gamă complexă de produse, atât pentru protecţia culturilor de câmp, cât şi pentru cea a culturilor speciale, BASF asigură consultanţă şi soluţii personalizate pentru nevoile oricărui fermier. Scopul produselor BASF este acela de a proteja sănătatea culturilor, de a determina obţinerea unor recolte maxime şi, în acest mod, de a asigura disponibilitatea, accesibilitatea şi calitatea hranei. Aceasta, alături de sănătatea umană şi conservarea mediului natural pentru generaţiile viitoare, sunt tot atâtea verigi care ne leagă de reuşitele fermierilor. Succesul acestora depinde de calitatea şi cantitatea recoltelor obţinute, care pot fi compromise însă de mulţi factori: vreme nefavorabilă, insecte dăunătoare, buruieni sau atacul organismelor patogene.

Compania BASF ţine cont de toate acestea atunci când dezvoltă un nou produs pentru protecţia plantelor, bazându-se pe activităţi intense de cercetare şi dezvoltare. De la descoperirea unei molecule până la obţinerea unui nou produs de protecţie a plantelor se pot parcurge 10 ani de cercetări, cu eforturi susţinute şi bugete impresionante. În anul 2011, bugetul de cercetaredezvoltare al companiei BASF a fost de 1,6 mld. euro (comparativ cu 1,5 mld. în 2010), cea mai mare parte a acestuia fiind alocat cercetării în domeniul agricol.

Simona MUNTEANU
revista, agricultura, vegetal, evenimente, basf, agroconnect 2013
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE