REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

BASF, MedAccess şi Fundaţia Bill & Melinda Gates colaborează pentru a aduce plase inovatoare împotriva ţânţarilor

15/10/2019

0 Comments

 
Picture
  • Acordul accelerează disponibilitatea celor mai avansate plase împotriva ţânţarilor în comunităţile cu cele mai mari nevoi
  • Facilitează furnizarea a 35 de milioane de plase de ţânţari Interceptor® G2 în următorii 4 ani
  • Permite producţia mai rentabilă şi scade preţurile

Pentru a marca a şasea conferinţă de reînnoire a fondului global pentru combaterea SIDA, a tuberculozei şi a malariei, BASF, MedAccess şi Fundaţia Bill & Melinda Gates au anunţat un acord care va facilita furnizarea a 35 milioane de plase de ţânţari Interceptor® G2 pentru combaterea malariei. Acordul pe 4 ani accelerează accesul la această nouă tehnologie de control al ţânţarilor în ţările în care progresul stagnează din cauza rezistenţei la insecticide. Acordul permite BASF să facă o mai bună planificare a resurselor pe termen lung şi asftel să reducă costul noilor plase cu o medie de 40% în perioada contractuală. Acest lucru va face plasele mai accesibile (ca preţ şi disponibilitate) pentru ţările în care rezistenţa la insecticide creşte, iar plasele convenţionale devin mai puţin eficiente. Noile plase vor ajuta la protejarea sănătăţii a milioane de persoane, în special în ţările din Africa Subsahariană, cum ar fi Burkina Faso, Coasta de Fildeş şi Mali.

Trevor Mundel, preşedintele Global Health în cadrul Fundaţiei Bill & Melinda Gates, a declarat: „Controlul ţânţarilor, în special prin plasele folosite în jurul patului, a fost piatra de temelie a progresului nostru în lupta cu malaria în ultimii 15 ani. Dar rezistenţa la insecticide ameninţă progresul chiar în ţările în care problema este cea mai acută. Acest acord ne va ajuta să facem faţă rezistenţei şi să venim cu noi instrumente atât de necesare în lupta împotriva unei boli care poate fi prevenită în mod eficient“. În fiecare an, malaria ucide aproximativ 435.000 de oameni şi se estimează un număr de 219 milioane de cazuri de boală. Nicăieri problema nu este mai severă ca în Africa, unde se înregistrează peste 90% din decese. Dincolo de pierderea de vieţi, malaria perturbă educaţia, industria şi economia naţională în ţările afectate. Este o cauză majoră a sărăciei globale.

Saori Dubourg, membru al Boardului Executiv BASF, a declarat: „Pentru jumătate din populaţia lumii, fiecare zi înseamnă lupta împotriva malariei. Malaria poate fi prevenită şi este tratabilă, dar totuşi cauzează moartea unui copil sub 5 ani la fiecare 2 minute. Acordul este o garanţie că această tehnologie inovatoare pentru plasele de ţânţari ajunge în acele regiuni care au cea mai mare nevoie de ea şi că salvează vieţi“. În ultimii ani, lupta împotriva malariei a înregistrat progrese semnificative. Plasele tratate cu insecticide au fost responsabile pentru 69% din cele 663 milioane de cazuri clinice de malarie prevenite între 2000 şi 2015. Cu toate acestea, după mulţi ani de scădere a ratelor de incidenţă, ţânţarul, extrem de adaptabil, a dezvoltat rezistenţă la insecticidele utilizate frecvent în prevenirea malariei, determinând din nou creşterea numărului de cazuri. Peste 60 de ţări raportează acum rezistenţa la cel puţin o clasă de insecticide folosite pentru combaterea malariei. Experţii în domeniul sănătăţii solicită noi instrumente şi colaborări pentru recâştigarea avantajului.

Noua plasă de ţânţari Interceptor G2 de la BASF se bazează pe două insecticide şi a fost proiectată special pentru a combate rezistenţa în lupta împotriva malariei. Timp de mai bine de un deceniu, oamenii de ştiinţă de la BASF au făcut cercetări care au dus la stabilirea unui nou mod de utilizare a alfacipermetrinului şi clorfenapirului, o clasă de insecticide complet nouă pentru sănătatea publică, astfel încât să fie folosite împreună pe plasele de ţânţari. Plasa cu cele două insecticide a primit o recomandare provizorie din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în 2017 - prima pentru un produs bazat pe o nouă clasă de produse chimice în peste 30 de ani.

Michael Anderson, CEO al companiei de finanţare socială MedAccess, a declarat: „Suntem foarte motivaţi de rezultatele acestei colaborări. Dacă dorim să învingem în lupta cu malaria, tehnologii noi precum plasele de ţânţari Interceptor G2 trebuie să devină disponibile la scară largă. Prin introducerea unui nou model financiar am reuşit să susţinem o reducere a preţului plaselor, să accelerăm distribuţia acestora şi să ne asigurăm că există un furnizor de încredere. Acum vom extrapola eforturile şi către alte domenii pentru a ne asigura că desfiinţăm pentru totdeauna barierele financiare, şi nu numai, din calea accesării medicamentelor“.

Anunţul de astăzi este o realizare-cheie pentru parteneriatul public-privat şi reflectă angajamentul organizaţiilor, cum ar fi Innovative Vector Control Consortium (IVCC), care s-a asociat cu BASF pentru a sprijini dezvoltarea plaselor Interceptor G2. De asemenea, susţine obiectivele proiectului New Nets Project, cofinanţat de Fondul Global pentru Combaterea bolilor SIDA, tuberculoză şi malarie şi Unitaid - şi condus de IVCC. Proiectul New Nets va fi implementat ca pilot şi va evalua impactul plaselor de ţânţari cu noi combinaţii de insecticide în ţările cele mai afectate de malarie. În general, acordul se bazează pe colaborarea şi eforturile Fondului Global, Unitaid şi ale Clinton Health Access Initiative, care ajută la aducerea în comunităţile cele mai afectate de malarie a unor produse care să salveze vieţi.

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE