REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

BASF - soluţii revoluţionare pentru culturi profitabile

15/2/2021

0 Comments

 
Picture
BASF începe în forţă acest an organizând, în avanpremieră, în mai multe locaţii din ţară, evenimente de tipul cinema în aer liber, pentru fermierii interesaţi de noile soluţii pentru protecţia culturilor de cereale păioase împotriva bolilor foliare şi ale spicului.
Pe 5 februarie a.c. am fost prezenţi la evenimentul desfăşurat la Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, alături de fermierii care au dat curs invitaţiei, şi am asistat, din autoturism, la prezentările susţinute de reprezentanţii companiei.

Pe scena special amenajată a luat cuvântul Mario Tomsic, county manager Agricultural Solutions BASF România: „Este un eveniment special, organizat pentru a vă dezvălui cea mai recentă inovaţie BASF. Suntem mândri să vă prezentăm Revysol® - noul triazol descoperit şi dezvoltat de experţii BASF. Sunt convins că va fi o soluţie excelentă pentru culturile de cereale din România, iar produsele pe bază de Revysol® vor deveni preferatele fermierilor. Vă mulţumesc că aţi ales să ne fiţi alături în această seară pentru a descoperi împreună soluţii revoluţionare pentru culturi profitabile“.

După mai mulţi ani de cercetare BASF lansează pe piaţă o nouă substanţă activă din grupa chimică a triazolilor, respectiv mefentrifluconazol.

La nivelul UE, grupa chimică a triazolilor este cea mai afectată de restricţiile de utilizare intrate în vigoare, produsele aparţinând acestei grupe chimice fiind folosite cel mai mult de fermierii români. „2019 a fost ultimul an în care s-a mai putut utiliza substanţa 
activă propiconazol, în 2020 au fost retrase fungicidele pe bază de epoxiconazol, iar 2021 este ultimul an în care se mai poate folosi substanţa activă ciproconazol. Totodată, se preconizează ca în următorii doi ani să fie retrasă şi substanţa activă tebuconazol. Peste 80% din fungicidele pentru cereale din România au fost sau urmează a fi retrase până în 2023“, a afirmat Silviu Roşca, crop manager culturi cereale şi porumb BASF România. Agricultorii se confruntă cu multe provocări în cazul culturii de cereale păioase, pe lângă limitarea folosirii produselor fitosanitare disponibile. Aceste dificultăţi sunt rezultatul schimbărilor climatice şi al condiţiilor meteo imprevizibile care împiedică fermierii să intervină la timp pentru combaterea agenţilor patogeni.
​

Încă din 2010, media temperaturilor anuale creşte cu 0,2 grade Celsius în fiecare an, iar diferenţele de temperatură dintre zi şi noapte sunt din ce în ce mai mari.

Totodată, menţinerea profitabilităţii culturilor de cereale, cu o pondere importantă în asolamentul fermelor autohtone, devine problematică, în condiţiile în care presiunea bolilor se intensifică de la un an la altul. „Având în vedere aceste provocări, BASF vine, după mai bine de 15 ani, cu omologarea celui mai nou triazol - Revysol
®. În următorii ani aceasta va fi una dintre puţinele soluţii existente pe piaţă“, a precizat specialistul. Revysol® este primul izopropanol- azol descoperit, o moleculă chimică unică ce oferă un control de excepţie asupra bolilor la culturile de cereale, având o selectivitate foarte bună indiferent de condiţiile climatice întâlnite, dar şi un profil toxicologic favorabil.

Molecula este foarte flexibilă şi îşi schimbă conformaţia în funcţie de agentul patogen întâlnit - eficacitatea combaterii bolilor crescând, pe când forma moleculară a unui triazol convenţional rămâne neschimbată.


Soluţie fungicidă performantă pentru primul tratament

Pachetul fungicid Revystar® Flex ce conţine produsele Revystar® (mefentrifluconazol) şi Flexity® (metrafenonă) asigură protecţia cerealelor împotriva unui spectru larg de boli: septorioza, ramularia, rugini, făinarea, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz. Substanţa activă Revysol® acţionează împotriva agenţilor patogeni la temperaturi începând cu 5 grade Celsius, prin urmare pachetul fungicid format din cele două produse poate fi utilizat o perioadă mai lungă şi asigură o selectivitate excelentă faţă de grâu. Datorită formulării moderne Revysol® este absorbit de către plante imediat după aplicare, oferind astfel o eficacitate ridicată, chiar şi în condiţii de vreme instabilă. Formularea substanţei active Revysol® permite translocarea de 24 de ori mai rapidă în plantă faţă de triazolii convenţionali, asigurând un efect curativ de excepţie. Însă produsul formează şi rezervoare de substanţă activă în interiorul frunzelor. Eliberarea treptată a substanţei active din aceste rezervoare conduce la o protecţie de lungă durată a plantelor. Pachetul fungicid se aplică de la începutul alungirii tulpinii până la apariţia frunzei stindard.

Protecţia aparatului foliar şi a spicului

Pentru al doilea tratament ce trebuie efectuat la cerealele păioase BASF a lansat produsul Revycare®, care conţine piraclostrobin şi noua substanţă inovatoare din grupa triazolilor - mefentrifluconazol. Datorită combinaţiei de substanţe active plantele sunt protejate în mod eficient împotriva unui spectru mare de boli. De asemenea, produsul îmbunătăţeşte fiziologia plantelor, oferindu-le vigoare şi rezistenţă la diferiţi factori de stres, cum ar fi seceta sau temperaturile caniculare. Doza recomandată este de 1-1,2 l/ha şi asigură combaterea următoarelor boli: făinarea, septorioza, rugina brună şi galbenă, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz şi ramularia. Fungicidul se aplică de la apariţia frunzei stindard şi până la sfârşitul înfloritului.
​

Produsele pe bază de Revysol® se dovedesc foarte eficace în lupta împotriva bolilor, precum seporioza şi rugini. Drept urmare, s-ar putea omologa şi pentru celelalte culturi, precum porumb, rapiţă şi legume.
​

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Îmbinăm succesul economic cu protecţia mediului şi cu responsabilitatea socială. Mai mult de 115.000 de angajaţi ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienţilor noştri în majoritatea sectoarelor şi aproape în fiecare ţară din lume. Portofoliul nostru este organizat în patru segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole. BASF a generat vânzări de peste 60 de miliarde de euro în anul 2017. Acţiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) şi Zürich (BAS).

Ana IONIŢĂ

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE