REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

BASF susţine agricultura durabilă

10/12/2020

0 Comments

 
Picture
Compania BASF a lansat în anul 2019 o strategie la nivel global prin care îşi asumă anumite obiective în vederea creşterii sustenabilităţii sectorului agricol. La sfârşitul lunii noiembrie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate online, reprezentanţii diviziei de agricultură a BASF, respectiv Vincent Gros şi Livio Tedeschi, au reiterat aceste angajamente şi, totodată, au făcut cunoscută poziţia BASF cu privire la schimbările pe care strategiile „De la fermă la furculiţă“ şi „Biodiversitate“ le vor aduce sistemului de producţie agroalimentar european.
Strategia BASF se bazează pe patru pioni importanţi: inovaţia, sustenabilitatea, digitalizarea şi utilizarea în siguranţă a produselor de protecţia plantelor pe care compania le produce. Până în anul 2030, BASF îşi asumă obiective clare şi măsurabile prin care să contribuie la creşterea agriculturii durabile, printre acestea numărându-se reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 per tona de producţie agricolă la cinci culturi importante: grâu, soia, orez, rapiţă şi porumb; creşterea cu 7%/an a vânzărilor de soluţii care au o contribuţie substanţială la durabilitatea sectorului agricol, implementarea tehnologiilor digitale pe o suprafaţă de peste 400 de milioane de hectare. Totodată, BASF ia în serios angajamentul faţă de siguranţa sănătăţii umane şi a mediului, oferind consiliere pentru o aplicare corectă a fiecărui produs şi dezvoltând tehnologii noi de aplicare a produselor fitosanitare pentru reducerea riscului de contaminare, cum este, spre exemplu, sistemul de transfer închis Easyconnect, dezvoltat împreună cu diverşi parteneri şi susţinut de jucători-cheie din industria agricolă.

​„Agricultura este fundamentală pentru bunăstarea lumii. În deceniile următoare sistemul nostru agroalimentar va trebui 
să treacă printr-o transformare accelerată pentru a oferi o cantitate suficientă de alimente sănătoase şi accesibile populaţiei în creştere. În acelaşi timp, va trebui să atenuăm impactul asupra planetei. Această transformare este determinată de necesitatea obţinerii unor producţii agricole ridicate, producţii obţinute prin metode recunoscute ca fiind valoroase de către societate, care nu au impact asupra planetei şi ajută fermierii să-şi câştige existenţa“, a declarat Vincent Gros, preşedintele BASF Agricultural Solutions.

În cadrul evenimentului online a fost lansat sloganul „Right balance, better yields“, care exprimă necesitatea unui echilibru între productivitate 
şi impactul asupra mediului înconjurător, între diferitele tehnologii folosite, utilizarea produselor pentru protecţia culturilor, întrebuinţarea instrumentelor digitale ş.a.m.d.

„Cu ofertele noastre interconectate sprijinim fermierii din întreaga lume să practice cea mai importantă meserie din lume, pentru a crea împreună un impact pozitiv asupra sistemului agroalimentar“, a mai afirmat preşedintele diviziei pentru agricultură.

Livio Tedeschi, vicepreşedinte senior al diviziei BASF Agricultural Solutions din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a vorbit pe larg despre angajamentele pe care compania şi le-a asumat pentru următorii 10 ani. Pentru a ajuta fermierii să se adapteze mai uşor schimbărilor climatice, BASF dezvoltă tehnologii care sporesc producţiile, fac gestionarea fermelor mai eficientă, cu un impact mai scăzut asupra mediului înconjurător. Una dintre acestea vizează obţinerea de soiuri şi hibrizi rezistenţi la stres şi la diferite tipuri de climă, care pot reduce impactul ecologic şi pot creşte profitabilitatea fermei, într-un mediu agricol cu multe provocări. Hibrizii de grâu, de exemplu, vor aduce o creştere semnificativă a producţiei şi o calitate îmbunătăţită a cerealelor. Potrivit lui Tedeschi, compania intenţionează să lanseze hibrizi de grâu în următorii 4 sau 5 ani.


Creşterea soluţiilor durabile din portofoliul BASF

BASF are o abordare unică în industria agricolă prin faptul că a dezvoltat o metodologie proprie cu ajutorul căreia măsoară contribuţia pe care soluţiile sale o aduc la sustenabilitatea agriculturii. Această metodă le permite să selecteze inovaţiile din programul său de cercetate şi dezvoltare şi să îşi concentreze eforturile şi resursele pentru a accelera dezvoltarea produselor cu impact pozitiv asupra mediului. Divizia de cercetare şi dezvoltare BASF propune soluţii care susţin utilizarea eficientă a resurselor şi reduc amprenta de mediu. Folosirea fungicidului Revysol® asigură o creştere a producţiei de grâu cu 4% pe terenurile agricole existente, permiţând fermierilor să protejeze habitatul natural şi să reducă consumul de apă pentru tratamente cu 50% şi cel de combustibil cu 24%. Aplicarea ţintită a soluţiilor biologice - cum ar fi feromonii RAK® - împiedică înmulţirea anumitor dăunători, protejând plantele pe tot parcursul ciclului lor de viaţă. Acestea sunt soluţii complementare celor convenţionale.

Tehnologii digitale

Bosch şi BASF Digital Farming au semnat un acord joint-venture pentru a comercializa, la nivel global, soluţii agricole inteligente. Bosch aduce acordului abilităţi semnificative care ţin de hardware şi software, precum şi servicii digitale pentru planificarea şi luarea deciziilor în culturile de câmp. Soluţiile agricole xarvioTM de la BASF permit aplicarea mai precisă a produselor de protecţie a plantelor, gestionarea nutrienţilor, calcularea automatizată a zonelor tampon şi monitorizarea biodiversităţii. Combinând expertiza ambelor companii cu tehnologii moderne şi soluţii software, colaborarea va uşura munca fermierilor şi îi va ajuta să beneficieze de pe urma soluţiilor digitale.

Apel la cooperare

Livio Tedeschi, vicepreşedinte senior al diviziei BASF Agricultural Solutions din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, a declarat că strategia „De la fermă la furculiţa“ este un proiect european ambiţios care urmăreşte o redefinire a sistemului producţiei de hrană din Europa. „Un sistem alimentar mai sănătos şi mai durabil este o piatră de temelie a Pactului Verde European (Green Deal). Dacă traseul exact şi obiectivele pentru strategiile Farm to Fork şi Biodiversitate sunt încă în stadii incipiente, direcţia este clară: fermierilor europeni li se cere să optimizeze în continuare inputurile, să contribuie la creşterea biodiversităţii şi la atenuarea impactului schimbărilor climatice - cu accent pe digitalizare şi agricultura organică.“ Cu peste 100 de ani de experienţă în slujba fermierilor şi o mare pasiune pentru inovaţie, BASF acceptă provocarea de a crea un sistem agroalimentar durabil. Angajamentele sale de sustenabilitate reprezintă un pas important înspre acest obiectiv comun.

Tedeschi a explicat: „Deşi vedem în continuare necesitatea unui dialog mai intens cu privire la elementele-cheie ale strategiei Farm to Fork, sesizăm, de asemenea, o oportunitate semnificativă pentru schimbări pozitive. Modelarea viitorului producţiei de alimente în Europa este o transformare complexă care necesită inovaţie şi colaborare, de aceea încurajăm toate părţile interesate să coopereze, pentru a găsi echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii şi al generaţiilor viitoare.“

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE