REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

BISO Romania - targ de masini si utilaje agricole second-hand

15/4/2013

0 Comments

 
Picture
La jumătatea lunii martie, fermierii au fost aşteptaţi la cel mai mare târg de maşini şi utilaje agricole second-hand din ţară, organizat de firma BISO România, la sediul acesteia din localitatea Drajna, judeţul Călăraşi. În ziua deschiderii, 21 martie, a avut loc şi o conferinţă de presă, desfăşurată în parteneriat cu revista „Agrointel”, în cadrul căreia s-a prezentat un top al celor mai bogaţi fermieri din România. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroşi agricultori, oficiali şi reprezentanţi mass-media.

Prezentă de aproape 10 ani pe piaţa autohtonă de tehnică agricolă, BISO România cunoaşte o dezvoltare continuă, realizând investiţii majore atât în deschiderea de noi puncte de lucru dotate cu o gamă variată de piese de schimb, cât şi în calificarea personalului, astfel încât acesta să poată oferi consiliere, intervenţie şi instruire de specialitate.

„Suntem o companie care investeşte mult în România şi care va fi prezentă mulţi ani de aici încolo, pentru că vrem să creştem împreună cu partenerii noştri, cu fermierii”, a afirmat în deschiderea evenimentului dl Franz Schrattenecker, administrator al BISO-Schrattenecker GmbH. Pe lângă pieţele unde compania austriacă se dezvoltă, aceasta urmează să pătrundă şi pe cea a Serbiei, din 2013, iar în Slovacia intenţionează să investească în cursul acestui an peste 20 de milioane de euro pentru producţia echipamentelor pentru pregătirea solului.

„Echipamentele noastre de recoltat şi de pregătire a solului sunt destinate întregii pieţe mondiale”, a precizat dl Schrattenecker. Un proiect amplu pe partea de cercetare şi dezvoltare al companiei, în valoare de circa 4 milioane de euro, derulat pe o perioadă de 3 ani şi care urmează să fie finalizat în 2014, se referă la fabricarea de hedere din aluminiu, mult mai uşoare faţă de cele clasice, şi de calitate superioară.

Toate maşinile agricole au fost recondiţionate
La târgul de maşini şi utilaje agricole second-hand şi de stoc organizat la Centrul de Competenţă din Drajna al companiei BISO au fost expuse câteva sute de tractoare, echipamente agricole şi zeci de combine. Acestea au fost recondiţionate de specialiştii de service pentru a fi într-o stare bună de funcţionare şi vandabile.

Marian Martinescu, responsabil al departamentului de second-hand şi sales manager al companiei, a declarat că una dintre provocări este aceea de a exista şi în România o piaţă de maşini agricole second-hand, la fel ca în Germania sau Austria, ţări în care acest segment este dezvoltat şi de unde mulţi fermieri români au achiziţionat utilaje agricole. În opinia acestuia, dificultatea constă în faptul că „utilajele din România sunt foarte mult lucrate şi revânzarea lor devine dificilă”. Tocmai de aceea, compania a iniţiat din acest an un program denumit Bay-back, care în alte ţări funcţionează de mai mult timp şi care constă în predarea maşinilor agricole vechi pentru achiziţia altora noi.

„Majoritatea utilajelor agricole second-hand prezentate la târg sunt preluate din Austria prin programul Bay-back. Consider că în circa 2 ani acest sistem de predare a echipamentelor agricole vechi ca avans pentru cumpărarea altora noi se va dezvolta şi în România. În urmă cu 2 ani, foarte mulţi fermieri cumpărau utilaje second-hand din alte ţări, cu precădere din Germania, fără garanţie şi fără să le fie asigurată partea de service. Noi vrem să punem la dispoziţia fermierilor maşini agricole second-hand de diferite mărci, recondiţionate, iar în cazul unor probleme tehnice putem trimite o echipă de service pentru a repara orice defecţiune şi putem aduce orice piesă de schimb de care este nevoie”, a spus dl Martinescu. Potrivit acestuia, preţurile tractoarelor second-hand din târg pornesc de la circa 4.000-5.000 de euro, pentru cele de puteri mici, recomandate pentru sectorul horticol, şi ajung până la 55.000 de euro, cum este cazul unui tractor de 255 CP. Cel mai vechi tractor din târg este fabricat în 1980, are 48 CP şi s-a vândut încă din prima zi de deschidere, iar cel mai nou este tractorul New Holland TM, de 175 CP, din 2010. „Cel din urmă are 1.700 de ore de funcţionare, este într-o stare impecabilă şi cu siguranţă îl vom vinde”, a spus reprezentantul companiei.

„Cele mai căutate combine la mâna a doua sunt New Holland, în special modelul TC 56. Acest lucru ne avantajează, pentru că oamenii noştri de la service sunt specializaţi pe această marcă şi avem foarte multe cereri. Un client de-al nostru, care are o combină NH TC56, ne-a spus că maşina a funcţionat foarte bine şi că timp de 5 ani nu a făcut la ea reparaţii majore, iar acum se orientează tot spre un astfel de model, la mâna a doua”, a afirmat responsabilul pe partea de maşini agricole second-hand. Acesta a mai afirmat că pe lângă preţ, cel mai important aspect în vânzarea acestor utilaje agricole este numărul orelor de funcţionare.

„Încercăm să aducem din Austria maşini agricole cu puţine ore de funcţionare, chiar dacă au o vechime de până la 10 ani. Dacă are până la 4.000 de ore, înseamnă că le putem revinde şi ne putem baza pe faptul că vor funcţiona bine. Avem o echipă de service profesionistă, care le revizuieşte şi ne dacă se pot revinde. Toate maşinile şi utilajele agricole din târg sunt recondiţionate. Clientul poate pleca de aici cu ele direct în câmp, la lucru, nefiind necesare reparaţii”, a spus acesta. Principalele mărci din târg au fost Steyr, New Holland, Fiat, Ford, JD şi Fendt.

„Nu ne axăm pe o anumită gamă, însă noi ne-am specializat, în principal, pe Fiat, NH şi Ford. Am avut clienţi care ne-au solicitat o maşină agricolă de o anumită marcă şi, dacă există pe stoc, o putem aduce fără probleme.” În încheiere, dl Marian Martinescu a subliniat faptul că BISO România are o serie de soluţii pentru agricultorii care doresc să achiziţioneze utilaje şi maşini agricole atât noi, cât şi second-hand. „Noi putem asigura partea de service şi piese de schimb şi avem mai multe soluţii de finanţare, ştiind faptul că băncile comerciale nu oferă credit pentru achiziţia utilajelor la mâna a doua. De asemenea, anul trecut am derulat şi un program «Rabla» intern”, a afirmat dl Martinescu.

Târgul de maşini şi utilaje agricole second-hand şi de stoc organizat la Centrul de Competenţă din Drajna al companiei BISO România va fi deschis permanent şi, potrivit reprezentanţilor firmei, se doreşte să devină tradiţie, pentru că există cerere pe acest segment de piaţă. Adrian Piţuroiu, localitatea Băneasa, judeţul Giurgiu: „Am cumpărat un tractor Fiat Agri, de 85 CP, an fabricaţie 1989, iar preţul a fost de 6.500 de euro. Este dificil să achiziţionezi maşini agricole noi, având în vedere că lucrez o suprafaţă mică, de 5 hectare, pe care o deţin în proprietate. Am încercat să depun un proiect pentru accesarea fondurilor europene, însă am renunţat din cauza birocraţiei. Lucrez cu două tractoare româneşti U445 şi un tractor Fiat de 65 CP.”

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE