REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Cargill isi intareste prezenta in regiunea Moldovei, cu sprijinul partenerilor sai locali

15/4/2014

0 Comments

 
PictureIntalnire Cargill - zona Moldovei (IS, NT, VS, BT, SV)
Ştefan cel Mare, Neamţ - 27 martie 2014. În decursul activităţii derulate împreună cu fermierii din zona Moldovei (Iaşi, Neamţ, Vaslui, Botoşani, Suceava), Cargill a identificat o serie de nevoi şi vulnerabilităţi şi s-a angajat să ajute oamenii şi comunităţile să prospere, în bunul spirit al companiei. Prin urmare, Cargill împreună cu partenerii săi strategici (fermieri, autorităţi locale, şcolile din localitate şi Junior Achievement) au organizat o acţiune de împădurire în comuna Ştefan cel Mare, judeţul Neamţ, menită să stabilizeze o zonă expusă riscului avansat de eroziune.

„Cargill se implică activ în educaţia viitoarei generaţii de fermieri şi în dezvoltarea comunităţilor din care aceştia fac parte. Credem în responsabilizarea socială timpurie, iar acţiunea de astăzi este o dovadă în plus a importanţei pe care Cargill o atribuie regiunii Moldovei şi partenerilor locali”, a spus Diana Ojică, preşedintele Comitetului Cargill de Responsabilitate Socială. Peste 40 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala de Arte şi Meserii „Doctor Emanuiel Rigler” şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au participat la o lecţie de educaţie ecologică, organizată de voluntarii Cargill împreună cu Junior Achievement. Activitatea desfăşurată împreună cu copiii i-a ajutat să conştientizeze importanţa biodiversităţii şi necesitatea protejării mediului înconjurător. Împreună cu Junior Achievement au identificat acţiuni pe care fiecare dintre ei le poate întreprinde pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a comunităţilor în care trăiesc.

Daniela Staicu, manager Comunicare Junior Achievement România, a declarat: „Ne-am bucurat să lucrăm cu elevii câteva activităţi practice despre responsabilitatea pentru alocarea resurselor locale şi grija pentru mediul înconjurător. Implicarea întregii comunităţi în acţiunea de împădurire este un prim pas către o societate mai responsabilă şi mai curată”.

Peste 80 de voluntari Cargill, împreună cu Junior Achievement şi partenerii locali de la primăria comunei, Şcoala de Arte şi Meserii „Doctor Emanuiel Rigler”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, comunitatea fermierilor din zonă, precum şi numeroşi locuitori ai comunei, doritori să se implice în această activitate, au transformat un teren aflat într-un proces avansat de eroziune într-o viitoare pădure de salcâmi, plantând peste 7.500 de copaci pe Dealul Holm din comună. Fiecare copil care a participat la acţiunea de plantare a adoptat un copac sădit, dându-i propriul nume şi angajându-se să aibă grijă de el în anii ce vin.

Evenimentul din comuna Ştefan cel Mare are loc în contextul extinderii parteneriatului strategic pe care Cargill îl dezvoltă cu fermierii din regiunea Moldovei de peste 3 ani. Cargill ajută fermierii români să prospere, oferindu-le o gamă largă de soluţii  pentru a contribui la succesul activităţii lor, pornind de la distribuţia de inputuri agricole necesare înfiinţării culturilor (seminţe, îngrăşăminte, produse pentru protecţia plantelor) cu plata la recoltare, până la soluţii pentru valorificarea recoltei, servicii de însilozare şi soluţii pentru gestionarea riscului reprezentat de volatilitatea preţurilor la produsele agricole. Cargill prefigurează o majorare a numărului fermierilor beneficiari ai acestor servicii de la 1.200 până la 2.000, la nivel naţional, în următoarea perioadă.

„Acest proiect iniţiat de Cargill este un bun exemplu de colaborare a companiei cu fermierii locali. Suntem bucuroşi să luăm parte la o astfel de acţiune, întrucât ne confirmăm angajamentul pe termen lung pe care ni-l asumăm cu toţii faţă de comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, a menţionat dl ing. Ioan Melinte, administrator la SC Agrotur Moldova SRL, judeţul Neamţ. Primăria comunei Ştefan cel Mare a sprijinit activ iniţiativa Cargill, punând la dispoziţie terenul pe care a avut loc acţiunea de împădurire şi colaborând atât cu voluntarii, cât şi cu şcolile din localitate pentru o bună desfăşurare a activităţii.

„Cargill le-a oferit ocazia copiilor din comună să fie responsabili faţă de mediul înconjurător, iar noi suntem onoraţi că avem alături o companie cu angajamente autentice faţă de comunităţile în care operează”, a spus primarul comunei Ştefan cel Mare, Sorin Ouatu. Proiectul echipei Cargill de responsabilizare socială serveşte drept exemplu în promovarea misiunii companiei de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităţilor. Mii de angajaţi Cargill din peste 230 de unităţi din 30 de ţări s-au alăturat organizaţiilor locale pentru a promova angajamentul Cargill în favoarea sprijinirii fermierilor şi a protecţiei mediului. Cargill este conştientă că succesul companiei depinde de dezvoltarea şi bunăstarea comunităţilor şi a partenerilor săi, precum şi de vitalitatea şi conservarea resurselor naturale.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE