REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Carnea de pui românească, apreciată la export

15/4/2015

0 Comments

 
Picture
Producătorul şi procesatorul de carne de pui Aaylex, deţinătorul brandului Cocorico, a participat recent la Londra, la cea mai importantă expoziţie de produse alimentare din Marea Britanie, şi totodată unul dintre cele mai mari târguri dedicate industriei alimentare din Europa - International Food & Drink Event IFE 2015.
La ediţia din acest an a IFE Londra, în cadrul celor nouă categorii au participat peste 1.200 de companii din 55 de ţări de pe cinci continente, expunând de la produse din carne şi peşte, specialităţi regionale, brânzeturi şi produse lactate, la băuturi, ingrediente alimentare şi produse de panificaţie şi patiserie.

Cocorico a adus la expoziţia de la Londra două sortimente ale mărcii - piept şi aripioare de pui, produse-vedetă ale companiei, exportate deja pe piaţa britanică. Compania Aaylex, deţinătoarea brandului, este în acest moment unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un portofoliul de clienţi externi provenind din 16 state printre care se numără: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia şi Slovacia.

„Ne dorim ca şi prin intermediul unor astfel de expoziţii internaţionale să fidelizăm piaţa externă şi să facem cunoscute calitatea şi gustul inconfundabil ale produselor noastre, care pot face faţă cu succes oricăror competitori din Uniunea Europeană sau din spaţiul extracomunitar. Exporturile au un trend crescător, fiind consolidate de evoluţia constantă a companiei noastre în ultimii ani. Suntem optimişti că vom reuşi să facem din Cocorico o marcă de succes nu doar românească, ci şi europeană”, a declarat Bogdan Grama, director general Aaylex Group. Pe piaţa britanică, produsele Cocorico sunt deja recunoscute pentru calitatea şi gustul acestora, în special de clienţii din domeniu HoReCa, principalii parteneri ai companiei. Aaylex Prod deţine gradul de certificare cel mai înalt - A, al British Retail Consortium (BRC) Food Standard, fapt care atestă respectarea celor mai stricte reglementări internaţionale în ceea ce priveşte siguranţa alimentară şi calitatea produsului, graţie sistemului integrat de producţie.

Produsele exportate au aceeaşi calitate cu cele distribuite pe piaţa internă - mixul nutriţional al puilor este 100% asigurat din ingrediente vegetale, nu sunt folosiţi hormoni (interzişi şi prin lege), făinuri animale sau aditivi, iar puii sunt crescuţi în condiţii naturale, lipsite de stres, fiind sub observaţia zilnică a medicilor veterinari, în conformitate cu exigenţele codului european de bune practici în domeniu. După abatorizare, carnea este verificată constant prin analizele de laborator, atât de către departamentul de calitate intern, cât şi de reprezentanţii organismelor de reglementare sanitar-veterinare.

Sistemul revoluţionar de refrigerare care permite o răcire rapidă a cărnii şi ambalajele de ultimă generaţie, care împreună oferă cărnii o valabilitate de până la 14 zile, contribuie la asigurarea unui management integrat al calităţii produselor. Acestea deţin şi certificarea Halal, fapt care contribuie la competitivitatea lor externă. România a participat la târgul internaţional IFE Londra cu un pavilion naţional, organizat în cadrul programului de promovare a exportului al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului. Târgul IFE Londra reprezintă prima mare manifestare expoziţională a industriei alimentare mondiale din anul 2015. Pavilionul României a reunit 19 companii şi mărci de renume din industria alimentară românescă, expunând produse pe o suprafaţă de 111 mp.

Despre Grupul Aaylex

Grupul Aaylex deţine 18 ferme, cu o capacitate totală de aproximativ 36 milioane pui vii/an. Acestora li se adaugă două staţii de incubaţie, de 18 milioane ouă/an, două ferme de reproducţie de pasări-adulţi, cu o producţie de 20 milioane ouă/an, şi două ferme de reproducţie tineret. Fermele au operaţiuni în şase judeţe: Buzău, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Giurgiu şi Prahova. Aalyex Prod gestionează un abator propriu localizat în Buzău, acesta fiind unul dintre cele mai mari şi moderne abatoare din Europa. Capacitatea sa actuală de abatorizare este de 9.000 de capete pe oră, procesând în prezent întregul efectiv de animale provenit din fermele Aaylex. Abatorul produce 60.000 de tone de carne/an. Deschis în anul 2011, noul abator reprezintă o investiţie greenfield în valoare de 54 de milioane de euro. Companiile grupului deţin o serie de certificări internaţionale privind managementul integrat al calitatăţii şi siguranţei produselor precum: ISO 22 000 si 9001/2000, BRC grad A, IFS - cel mai înalt standard, LAREX, acreditări BELCERT, UKAS şi DAR, acreditarea HACCP, Certificat de grad A în inspecţia GMP&R, precum şi certificarea Halal.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE