REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

CFRAP felicită europarlamentarii din ComAgri pentru rezultatul pozitiv obţinut

15/4/2019

0 Comments

 
Picture
Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă salută propunerea votată în şedinţa de marţi, 2 aprilie, a Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (COMAGRI) din Parlamentul European, cu privire la plafonarea obligatorie la 100.000 de euro, dar cu posibilitatea neaplicării acesteia în cazul în care statele membre UE aplică o plată redistributivă de minim 10% din plăţile directe, decizia aparţinând fiecărei ţări.
În prezent, legislaţia UE cuprinde o prevedere similară, aplicată şi de România, singura deosebire fiind că plata redistributivă este de 5%. Acest amendament la propunerea de reformă PAC stabilit de ComAgri este foarte bun pentru fermele medii şi mari din România şi, în acelaşi timp, este favorabil şi fermelor mici, pentru că din plata redistributivă vor primi subvenţii în plus.

În numele Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, dorim să mulţumim şi să felicităm europarlamentarii români din Comisie pentru rezultatul obţinut: Maria Gabriela Zoană (vicepreşedinte), Daniel Buda (membru) şi Laurenţiu Rebega (membru). Apreciem demersul continuu şi implicarea oficialilor români în susţinerea amendamentelor la reforma PAC 2020, care sunt menite să menţină competitivitatea fermierilor din România. Altfel, plafonarea ar afecta cei mai competitivi fermieri, cu efecte grave asupra producţiei agroalimentare româneşti! Este o victorie foarte importantă pentru fermierii din România! Suntem onoraţi de deschiderea cu care europarlamentarii români au primit propunerile Clubului Fermierilor Români pentru reforma PAC 2020. Dorim să mulţumim şi să felicităm toate asociaţiile fermierilor din România care promovează interesele acestora în ţară şi la Bruxelles, urmărind astfel dezvoltarea agriculturii pe baze moderne, durabile. Prin intermediul subvenţiilor acordate fermierilor, PAC are în vedere „aprovizionarea constantă şi la preţuri accesibile cu alimente de calitate, produse în mod durabil, a peste 500 de milioane de europeni, respectând totodată cerinţele privind sănătatea şi bunăstarea animalelor, protecţia mediului şi siguranţa alimentară“. „Modelul românesc“ de agricultură: agricultura performantă versus agricultura de subzistenţă. Fermierii performanţi din România contribuie esenţial la realizarea obiectivelor PAC privind asigurarea producţiei alimentare în ceea ce priveşte respectarea standardelor înalte de calitate şi de siguranţă alimentară, asigurarea aprovizionării - securitatea alimentară, a respectării măsurilor de mediu şi de bunăstare animală, crearea de valoare adăugată şi de locuri de muncă în agricultură şi industriile conexe, dezvoltarea structurii socioeconomice a zonei rurale. În România, fermele medii şi mari exploatează 34% din terenul arabil, primesc aproximativ 33% din subvenţiile pe suprafaţă şi produc peste 75% din producţia agricolă a ţării. Astfel: 4.340 de ferme cu suprafaţa între 300 şi 4.000 ha (34% din suprafaţa arabilă) primesc aproximativ 33% din valoarea totală a plăţilor directe (SAPS) şi realizează 75% din producţia agricolă totală a României. Proporţia exploataţiilor agricole de mici dimensiuni este de 92,2% în România (mai mici de 5 ha) - care reprezintă în general agricultura de subzistenţă şi care nu pot fi competitive. Mai mult, în România sunt menţionate 3,6 milioane de exploataţii agricole (majoritatea foarte mici, sub 1 hectar), reprezentând 33,5% din numărul total al exploataţiilor din UE.

Reafirmăm implicarea şi interesul Clubului Fermierilor Români de a continua dialogul cu autorităţile din România şi de la Bruxelles pe temele de interes major care privesc agricultura românească şi creşterea competitivităţii fermierilor români. Dorim ca organizaţia noastră să fie o voce puternică în promovarea intereselor tuturor fermierilor români, să asigurăm capacitatea de gândire şi de acţiune pentru a pune fermierul român performant la locul său în elita agriculturii europene.

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie nonprofit şi nonguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociaţiei sunt fermieri performanţi care au modele de afaceri bazate pe inovaţie, tehnologie şi ghidul de bune practici în agricultură, pentru creşterea competitivităţii şi a valorii adăugate create în acest domeniu. Obiectivul principal al Clubului este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare şi elaborare a reglementărilor europene şi naţionale în domeniul agricol, cu scopul de a creşte performanţa fermierilor din România.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.








    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright © 2019 AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.

Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE