REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

CLAAS Jaguar 960 Terra Trac

15/10/2018

0 Comments

 
Picture
Odată cu debutul modelului său Jaguar 960 Terra Trac, CLAAS a devenit primul producător care a lansat o combină de recoltat furaje cu sistem de şenile integrat din fabrică. Noul concept asigură o protecţie optimă a solului în orice condiţii. Un sistem inteligent de protecţie la capăt de rând previne deteriorarea covorului de iarbă şi permite operarea utilajului pe tot parcursul anului.
Delicat cu solul, chiar şi pe păşuni

Noul Jaguar 960 Terra Trac stabileşte standarde noi în materie de protecţie a solului. Testele efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Kiel au confirmat faptul că, chiar dacă sistemul de şenile utilizat este în versiunea cu cea mai mică lăţime (de 635 mm), suprafaţa de contact rezultată, de peste 1,3 mp este de peste două ori mai mare decât cea oferită de anvelopele de 800. În combinaţie cu sistemul de reglare a presiunii din anvelope, care este, de asemenea, disponibil din fabrică pentru puntea spate, Jaguar 960 Terra Trac oferă protecţie optimă a solului, unul dintre avantaje fiind faptul că nu se afundă atât de mult în sol atunci când operează în condiţii dificile, pe teren umed. Acest lucru asigură o deplasare mult mai uşoară a autovehiculelor de transport care urmează combina de recoltat. Sunt disponibile, de asemenea, două alte ecartamente, de 735 şi 890 mm. Sistemul de protecţie la capătul de rând al sistemului de şenile pentru deplasare cu viteze mici Terra Trac îşi dezvăluie adevăratele talente pe păşuni. În timpul manevrelor de întoarcere, rolele de sprijin ale fiecărei unităţi de şenile sunt împinse în jos hidraulic, rola frontală de acţionare este ridicată şi suprafaţa de contact este redusă cu aproximativ o treime. Aceasta previne vizibil deteriorarea covorului de iarbă prin efectul de forfecare din momentul întoarcerii. Măsurătorile efectuate la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Kiel au demonstrat că presiunea exercitată asupra solului cu rolele de sprijin coborâte este mai mică decât cea exercitată de un utilaj cu roţi.

Perfect integrate şi lăţime mică pe drum

Cu zeci de ani de experienţă cu Terra Trac pe care CLAAS îi poate valorifica, această tehnologie este integrată perfect la noul Jaguar, şasiul acestuia fiind mărit cu aproximativ un metru pentru a putea monta şenilele pentru deplasare cu viteze mici. Sistemul de montare pivotant permite operarea utilajului chiar şi în cele mai dificile condiţii. Unităţile de şenile pentru deplasare cu viteze mici pot oscila în sus cu 10° şi în jos cu 13° datorită opritorilor robuste care limitează cursa şenilelor în plan vertical.

Modelul Jaguar 960 Terra Trac stabileşte, de asemenea, standarde noi în materie de deplasare pe şosea. Fiind echipat cu şenile late de 635 mm, are o lăţime exterioară de 3 metri, fiind astfel uşor de înmatriculat pentru circulaţie pe drumuri publice. Cu şenile late de 890 mm, utilajul are o lăţime exterioară de 3,5 metri. Şasiul cu suspensie oferă posibilitatea atingerii unei viteze maxime de 40 km/h şi asigură un confort optim în timpul conducerii. Ampatamentul extins asigură un compartiment de întreţinere semnificativ mai mare, foarte uşor de accesat prin intermediul panourilor de întreţinere de deasupra şenilelor. De exemplu, zdrobitorul de boabe poate fi îndepărtat foarte uşor pe deasupra şenilei din partea dreaptă.

Flux de material recoltat optim şi funcţii automate inovatoare

Jaguar 960 Terra Trac utilizează tehnologia de tocare cu eficienţă dovedită a gamei de modele 900. Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat şi o calitate permanent bună a tocării. După reglare, bara de tăiere este fixată hidraulic şi rămâne în siguranţă în poziţia necesară. Acest lucru asigură în mod constant o calitate ridicată de tocare. Utilajul este echipat, de asemenea, cu un contrabătător cu tambur reglabil automat. Contrabătătorul cu tambur este fixat direct la blocul de montare şi alt punct de pivotare şi este deplasat în mod automat împreună cu bara de tăiere, când aceasta din urmă este reglată. Acest lucru înseamnă că distanţa dintre contrabătătorul cu tambur şi cuţitele tocătorului rămâne constantă pe întreaga lungime a contrabătătorului cu tambur, asigurând un flux constant de material recoltat, indiferent de starea cuţitelor. În plus, această configuraţie asigură economia de carburant şi reducerea uzurii. Sistemul CLAAS Auto Fill de descărcare în lateral în timpul tocării asigură un nivel minim de pierderi în timpul procesului de descărcare, reducând în mod semnificativ şi sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje şi combinei de recoltat furaje. O cameră video de înaltă rezoluţie de pe canalul de descărcare detectează în mod continuu contururile remorcii pentru transport furaje în timpul deplasării şi reglează automat direcţia de descărcare a materialului recoltat în funcţie de aceste contururi şi situaţia de încărcare. Este disponibilă o caracteristică nouă pentru descărcarea în partea din spate, o funcţie care este utilizată în momentul începerii tocării sau pentru separarea zonelor de recoltare.

Terra Trac - 30 de ani de protecţie a solului

Compactarea solului reduce productivitatea şi necesită multă muncă pentru remediere. Acesta este motivul pentru care CLAAS acordă o importanţă deosebită protecţiei solului, începând cu măsurile din timpul procesului de dezvoltare a utilajului. Cu 30 de ani în urmă, compania a prezentat prima combină de recoltat produsă în serie cu şenile în totalitate din cauciuc. Conceptul Terra Trac, aproape de forma curentă, a urmat câţiva ani mai târziu. De atunci, CLAAS a iniţiat un proces de dezvoltare sistematică a tehnologiei sistemului de şenile pentru deplasare cu viteze mici la combina de recoltat de dimensiuni mari Lexion. Avantajele acestui sistem pentru combinele de recoltat includ:

•  presiune exercitată asupra solului redusă cu 66% comparativ cu utilajele cu roţi;
•  viteză de deplasare de 40 km/h pe şosea, cu o lăţime de transport conformă cu reglementările pentru înmatriculare;
•  nivel ridicat de confort în timpul deplasării datorită suspensiei hidropneumatice;
•  ghidare uniformă a implementului frontal şi stabilitate direcţională excelentă;
•  stabilitate mare pe suprafeţe înclinate;
•  potenţial de reducere a costurilor prin protecţia structurii solului şi micşorarea efortului necesar pentru întoarcerea ulterioară a brazdei.

În următorul pas logic, CLAAS echipează acum combinele de recoltat furaje Jaguar cu acest concept care a fost optimizat special pentru a îndeplini cerinţele clienţilor.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE