REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Claas: Tehnologie de recoltat furaje 2014

15/8/2013

0 Comments

 
Picture
Max Spread: acum sunt asigurate avantaje şi pentru fermele mici şi mijlocii

Cu un an în urmă, Claas a lansat primul model al noii generaţii de greble împrăştiatoare. Modelul Volto 1100 cu noul concept de debit de recoltă Max Spread a primit un premiu pentru inovaţie în cadrul festivalului central de agricultură din Bavaria (Bayerischen Zentral-Landwirtschaftsfest) din 2012, desfăşurat la München. Claas a înlocuit modelele Volto 870, 770 şi 670 cu eficienţă dovedită cu noile modele Volto 900 (T), 800 (T) şi 700, toate cele cinci greble împrăştiatoare noi fiind echipate cu conceptul Max Spread.

Picture
Având o lăţime de lucru cuprinsă între 6,70 m şi 8,70 m, noul Volto este utilajul ideal din toate punctele de vedere, în special pentru fermele de dimensiuni mici şi mijlocii. Modelele Volto 900 T şi 800 T tractate sunt echipate cu un tren de rulare stabil şi, datorită dimensiunilor compacte, sunt versatile la locul de muncă şi sigure pe drum. Conceptul de debit de recoltă Max Spread, care a fost introdus pentru prima dată anul trecut la modelul Volto 1100, este caracterizat prin conexiunea tangenţială a dinţilor. Comparativ cu sistemul convenţional, acest lucru asigură funcţionarea braţelor de împrăştiere atunci când sunt aliniate pe direcţia de deplasare, pentru o perioadă considerabil mai lungă.

Rezultă astfel un randament sporit al operaţiei de împrăştiere, care permite viteze de lucru mult mai mari. În plus, în comparaţie cu braţele de împrăştiere convenţionale, fluxul de recoltă se deplasează între rotoare aproape în linii drepte. Acest lucru are ca efect manevrarea delicată a recoltei, putând fi împrăştiate fără pierderi chiar şi plantele cu frunze, cum ar fi lucerna. Poziţia de antrenare a dinţilor are, de asemenea, un efect pozitiv asupra distribuţiei furajelor. Dinţii reţin furajele pentru mult timp şi le distribuie uniform pe întreaga lăţime, chiar şi la viteze mari de lucru. Pentru modelele Volto noi, bara de tracţiune mecanică Claas (CKL) a fost îmbunătăţită.

Forţele de tracţiune şi de comprimare sunt echilibrate prin intermediul unui con de frânare mecanic, împreună cu două arcuri puternice pe fiecare parte, asigurând funcţionarea uniformă a utilajului.

Pentru a asigura manevrarea uşoară a utilajului, la modelele Volto 700 şi 800 este montat standard un dispozitiv de ridicare la capătul brazdei, acesta fiind disponibil opţional pentru modelul Volto 900. O roată indicatoare, care asigură urmărirea şi mai exactă a conturului solului şi un dispozitiv mecanic sau hidraulic de protecţie a recoltei sunt, de asemenea, disponibile opţional. O cutie de viteze pentru alinierea recoltei pe timp de noapte este, de asemenea, disponibilă opţional: comutarea arborelui cardanic poate reduce turaţia rotoarelor cu aproximativ o treime, astfel încât recolta este depozitată în şiruri de mici dimensiuni. Acest lucru înseamnă că fânul absoarbe mai puţină umiditate în timpul nopţii şi se usucă mai repede.

Liner 550 T - cea mai mare greblă adunătoare cu un singur rotor de pe piaţă
În cursul anului precedent, Claas şi-a extins gama de greble adunătoare cu un singur rotor cu modelul Liner 500 Profil, prevăzut cu tehnologie de cuplare în trei puncte, şi modelul Liner 500 T tractat, sporind astfel lăţimea maximă de lucru la 4,80 m. Claas continuă să-şi extindă această gamă prin introducerea celui mai mare model de pe piaţă: noul Liner 550 T, care are o lăţime de lucru de 5,20 m.

În cadrul acestei game de produse, Claas acoperă acum lăţimi de lucru între 3,70 şi 5,20 m, oferind alternative eficiente pentru grebla cu două rotoare, în special pentru fermele mici. Datorită barei de tracţiune, noul Liner 550 T este, de asemenea, bine echipat pentru utilizarea eficientă pe tractoare de dimensiuni mici. Braţele cu 14 dinţi au cinci dinţi dubli per braţ, pentru a asigura greblarea eficientă, chiar cu un rotor cu diametrul mare, de 4,20 m şi la viteze mari de lucru. Braţele sunt montate în trei puncte în cutia de viteze pentru alinierea recoltei şi cu o carcasă suplimentară a lagărului, şi conectate la unitatea greblei prin intermediul conexiunii dinţilor Profix cu eficienţă dovedită. Pentru toate modelele Claas Liner, aceasta este lubrifiată în mod continuu, închisă perfect etanş şi astfel nu necesită întreţinere.

Modelul LINER 550 T este echipat cu un şasiu tandem de mari dimensiuni. Pentru o urmărire mai bună a conturului solului, sunt disponibile roţi indicatoare, ca dotare opţională, pe ambele părţi. Acest lucru protejează paiele rămase după seceriş şi previne contaminarea recoltei. Sunt posi ile înălţimi de ridicare de peste 50 cm, pentru ca utilajul să se poată deplasa peste şirurile de recoltă de mari dimensiuni de la capătul brazdei. Pentru a se putea deplasa în siguranţă pe drumuri, braţele cu dinţi ale noului Liner 550 sunt amplasate direct pe rotor, în poziţie de transport.

Cositoarele frontale - a fost desemnat un succesor
Noile modele de cositoare cu disc Disco 3200 F / FC / FRC Profil sunt cei trei succesori ai popularelor cositoare frontale Disco 3100 Profil de la Claas. Diferitele modele Disco sunt disponibile fie fără condiţioner, fie cu condiţioner cu dinţi sau role. Modelele noi au fost reproiectate şi echipate cu un cadru periferic de siguranţă.

În plus, bara tăietoare este acum mult mai accesibilă, utilizatorul putând să efectueze mult mai uşor şi mai rapid lucrările de întreţinere, cum ar fi schimbarea cuţitului. Pentru a asigura urmărirea cât mai exactă a conturului solului, a fost preluat de la modelele precedente sistemul cinematic cu eficienţă dovedită Profil. Sistemul de ghidare tridimensional al cositoarei a fost îmbunătăţit în cazul modelului Disco 3200.

Datorită mişcării de balansare laterală cu punctul de pivotare diagonală şi punctul de pivotare pentru reglare longitudinală, cu poziţionare foarte aproape de sol, este posibilă urmărirea conturului solului în mod complet independent faţă de tractor, asigurând o tăiere uniformă, curată, chiar şi pe teren deluros. Modelele Disco 3200 sunt echipate standard cu arbori cardanici universali Walterscheid, având un interval de lubrifiere de 250 de ore. Capacele de protecţie cu pliere hidraulică sunt disponibile opţional. Cele trei modele sunt oferite standard cu un arc de compensare, care poate fi înlocuit opţional cu suspensia hidraulică Active Float. În acest scop, în locul arcurilor standard sunt montaţi şi apoi presurizaţi doi cilindri hidraulici cu simplă acţiune.

Presiunea la sol a cositoarei poate fi ajustată în orice moment de pe scaunul confortabil din interiorul tractorului prin intermediul unei valve de control. Aceasta este menţinută apoi la un nivel constant cu ajutorul unor rezervoare cu azot integrate în sistem. Sistemul de suspensie Active Float, aprobat de Societatea Germană pentru Agricultură (DLG), asigură o calitate mai bună a furajelor şi are o eficienţă dovedită în reducerea consumului de carburant. La fel ca în cazul modelelor precedente, turaţia de intrare poate fi redusă, în condiţii normale, de la 1.000 rpm la 850 rpm prin montarea barei tăietoare, ceea ce asigură o reducere a consumului de carburant cu până la 16%. La fel ca pentru modelul Disco 3500 F Profil, pot fi montate opţional panourile de avertizare pliabile cu iluminare, sporind astfel siguranţa în timpul transportului rutier.

revista, agricultura, mecanica agricola, vegetal, tehnologii, evenimente, claas, max spread, recoltare furaje
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE