REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Conferinţa europeană John Deere

15/7/2015

0 Comments

 
Picture
Timp de două zile, la sfârşitul lunii iunie, în perioada 29-30 iunie, 84 de jurnalişti agrarieni din întreaga Europă au participat la conferinţa de presă organizată cu mare fast de reprezentanţii John Deere în localitatea Pamhagen din Austria.
Într-o locaţie de vis, am fost primiţi cu mare ospitalitate de gazde. Din program a făcut parte o conferinţă susţinută de dl Chris Wigger, vicepreşedinte, vânzări & marketing John Deere, urmată de cinci ateliere de lucru, în care ne-au fost prezentate cele mai noi soluţii ce permit clienţilor să conecteze utilajele, operatorii şi domeniile lor într-un mod complet integrat, noile motoare ale seriilor 6R şi 6M, noua generaţie de încărcătoare frontale John Deere seria R, noile modele de combine din seria W şi T, noi soluţii de cosit şi balotare, conceptul de plantat de înaltă performanţă John Deere 1725NT şi noul sistem PowrSpray seria R900i - maşini de erbicidat tractate.

În cadrul evenimentului de presă din Pamhagen, compania a lansat o serie de noi soluţii informatice pentru antreprenori şi fermieri, ca parte a John Deere FarmSight. Producţia agricolă trebuie să devină mai eficientă, în condiţiile cererii tot mai mari de alimente, în acelaşi timp în care trebuie realizate marje mari corespunzătoare producţiei vegetale, ţinând cont de perioadele dificile ale culturilor şi creşterea preţurilor la inputuri. Utilizarea în sincron a maşinilor şi a datelor de teren oferă o legătură perfectă între birou şi operatori. Noul FarmSight deschide oportunităţi semnificative în trei domenii-cheie: utilaje optimizate tehnic, performanţa echipamentului şi un cost redus de exploatare, toate aceste aspecte îmbunătăţesc marjele de producţie. Prin urmare, John Deere continuă să investească masiv în cercetare şi dezvoltare, cu un accent clar pe soluţii informatice pentru antreprenori şi fermieri.
„Cu John Deere FarmSight, informaţiile sunt activate în agricultura reală şi acesta rămâne un element principal în strategia noastră de a aborda nevoile viitoare ale agricultorilor şi contractanţilor“, spune Chris Wigger, vicepreşedinte, vânzări & marketing John Deere. Marea majoritate a dealerilor John Deere din Europa au făcut investiţii semnificative pentru a dezvolta în continuu servicii profesionale FarmSight. Aceştia devin bine pregătiţi, pentru a-şi sprijini clienţii, că au şi ei nevoie de sprijin pentru soluţii integrate în jurul informaţiilor din agricultură.

„Trei noi pachete de soluţii le permit fermierilor să se conecteze la utilajele lor, la operatori şi să vadă în timp real exploataţia, într-un mod complet integrat şi inovator“, a adăugat Chris Wigger. „Clienţii noştri pot avea o valoare adăugată prin aceste soluţii uşor de utilizat, pentru a spori producţia şi a reduce costurile, inclusiv prin gestionarea cu uşurinţă a datelor“, a încheiat dl Chris Wigger.

Confidenţialitatea datelor şi securitatea lor sunt condiţii esenţiale pentru a face informaţiile din agricultură un succes. Ca un brand de încredere, John Deere respectă pe deplin directiva europeană de confidenţialitate a datelor şi legile locale cu privire la utilizarea datelor. Compania a început recent procesul de stabilire a unui loc de depozitare a datelor în Europa. „Vă asigurăm, nu vom permite să se compromită securitatea datelor şi a vieţii private“, a adăugat Chris Wigger.

Soluţii noi John Deere FarmSight

Pentru anul 2016, clienţilor care cumpără „pachetul de conectivitate“ alături de un tractor, combină sau maşină de erbicidat vor beneficia de:
• conectare la distribuitorul local John Deere;
• conectare la sateliţi cu AutoTrac (clienţii vor beneficia de îndrumare automată);
• conectare la Implementare automatizată, prin care performanţa maşinii şi confortul operatorului pot fi îmbunătăţite;
• conectare prin intermediul reţelei celulare de soluţii John Deere FarmSight (utilaje/operatori/câmpuri)
O suită de soluţii inovatoare sunt JDLink, John Deere Remote Display Access (ADR), Transfer John Deere Wireless Data (WDT) şi Transfer John Deere Mobile Data (MDT).

Conectarea operatorilor

John Deere a dezvoltat un nou instrument de management al locurilor de muncă, integrat în centrul de operaţiuni. Acesta ajută contractorii, precum şi fermierii să se organizeze mai bine şi să lucreze într-un mod informatizat. Operatorii de utilaje vor avea o secţiune dedicată „MyJobs“ versiune App, special concepută pentru a se potrivi nevoilor lor. Instrumentul de management al locurilor de muncă conferă timp antreprenorilor şi managerilor de fermă pentru a se concentra mai bine pe planurile lor de afaceri de bază şi de a face procesul complet de planificare de locuri de muncă, de livrare pentru locul de muncă, înregistrarea datelor, facturare client şi raportare mult mai uşoară. Informaţiile transmise includ: tip de activitate, numele clientului/domeniu (de exemplu, ratele de seminţe/îngrăşăminte şi de aplicare), rata necesară de aplicare produs şi combinaţia echipamentelor necesare. Sunt afişate toate drumurile agricole şi posibilele restricţii de pe drumurile publice, astfel încât un operator poate găsi cea mai rapidă cale de intrare în câmp. De asemenea, permite operatorilor o vizualizare în timp real a poziţiilor celorlalte utilaje din câmp, astfel încât lanţul logistic să fie optimizat.

Domenii conexe

Operations Center este o locaţie centrală pentru fermieri, de unde se pot conecta la maşinile şi la câmpurile lor. Pe parcursul ultimelor 12 luni, a fost adăugat centrului de operaţiuni un număr mare de caracteristici inovatoare, pentru a-l ajuta pe fermier în cazul în care acesta are în fermă câmpuri mici, împrăştiate pe o suprafaţă mare. Sistemul le permite clienţilor să urmărească maşini aproape în timp real, de exemplu, pentru vizualizarea vehiculelor de pe drum spre locaţia exactă sau pentru a urmări progresele de lucru înregistrate în timpul zilei. Clienţii pot încărca noi limite de teren, iar din acel moment toate câmpurile sunt vizibile şi accesibile pe hartă, cu doar câteva click-uri. Cu un nou instrument de configurare, managerii pot pre-popula parametri importanţi, pentru a asigura documentarea. Fişierele pot fi trimise fie fără fir, de la utilaj, sau încărcate în mod tradiţional, cu un stick USB.

Conceptul, prezentat pentru prima dată la târgul Agritechnica 2013, reflectă ca un exemplu ideal modul în care informaţiile pot servi reciproc atât fermierilor, cât şi contractorilor în cadrul lanţului valoric al producţiei vegetale. Susţinute de tehnologia senzorilor infraroşu (NIR), înregistrările de detectare a gunoiului de grajd, nivelurile relevante de substanţe nutritive, cum ar fi gunoiul de grajd de azot (N), amoniu-N, fosfat ( P), potasiu (K), permit o distribuţie specifică şi precisă. Diferit de alte sisteme, John Deere poate măsura aproape de aplicatorul care asigură fertilizarea şi poate ţine cont de caracterul eterogen al nutrienţilor din gunoiul de grajd lichid. Ingredientele pot fi aplicate pe baza unei reţete şi pot ţine cont de un nutrient (de exemplu, azot) şi o limită pentru un al doilea ingredient (de exemplu, fosfat). Arhitectura sistemului va permite furnizorilor de software să dezvolte interfeţe de comunicare, care se vor conecta la centrul de operaţiuni şi care în cele din urmă vor permite sincronizarea automată a datelor de la GreenStar 2630.

Noile motoare FT4 pentru tractoare din seria 6R şi 6M


Extinderea gamei de tractoare medii John Deere seria 6R şi 6M are loc printr-un total de 14 noi modele cu şase cilindri, cu patru cilindri şi cadru mare, cu motoare ce dezvoltă de la 110 la 195 CP. Noile tractoare premium seria 6R cu patru cilindri sunt propulsate de motoare John Deere PowerTech PSS 4,5 litri şi dezvoltă de la 110 la 135 CP (97/68 CE). Versiunile de şase cilindri cu motoare de 6,8 litri John Deere PowerTech PVS dezvoltă de la 145 la 155 CP (97/68 CE). Toate tractoarele noi seria 6R sunt echipate cu sistem de management inteligent de putere John Deere (IPM), care adaugă de la 15 la 31 CP pe modelele cu patru cilindri şi 47 CP pe versiunile cu şase cilindri. O gamă largă de opţiuni pentru transmisia tractoarelor John Deere din seriile 6R şi 6M pentru fermele vegetale, animale şi fermele mixte sunt disponibile în funcţie de model. Tractoarele seriei 6R sunt disponibile cu Powershift PowrQuad Plus sau cu transmisiile AutoQuad Plus / AutoQuad Plus Ecoshift, AutoPower, transmisie continuu variabilă sau transmisie cu dublu ambreiaj DirectDrive avansat. Noile tractoare din seria 6M dezvoltă de la 110 la 195 CP, dispun de o gamă de PowrQuad Plus, AutoQuad Plus / AutoQuad Plus Ecoshift sau noul CommandQuad Plus / CommandQuad Plus cu Ecoshift transmisii Powershift. Modele de la 110 la 155 CP sunt disponibile pentru a satisface toate nevoile producătorilor. Tractoarele din seria 6R şi 6M sunt proiectate special pentru a se adapta acestor noi încărcătoare versatile, care oferă noi cadre de montare, uşor de ataşat şi operat.

Noua generaţie de încărcătoare frontale John Deere seria R


Noile încărcătoare frontale din seria R au scopul de a stabili un nou standard în productivitatea agricolă europeană. Sistemul de numerotare al încărcătoarelor John Deere va fi schimbat. Prima dintre cele trei cifre reflectă seria tractorului, compatibil cu încărcătorul, fiind urmată de două cifre care indică dimensiunea încărcătorului, plus nivelul caietului de sarcini. Astfel, un încărcător 623R este compatibil cu un tractor din seria 6M sau 6R. Disponibile din noiembrie 2015, încărcătoarele din seria R oferă cu până la 10% capacitate mai mare de ridicare. Acestea vor fi livrate standard cu cadre noi de montare şi un zăvor-catarg automat, care va permite încărcătorului frontal să se conecteze la tractor cu o acţiune rapidă, „click & go“.

Noile modele de combine John Deere din seriile W şi T

Combinele din seriile W şi T au un nou design. Multe componente au fost schimbatem pentru a obţine o combină performantă. Combina are o suprafaţă mare de separare activă, o rată de descărcare rapidă, viteză maximă de 40 km/h, detalii ce permit operatorilor să realizeze o creştere a producţiei de până la 15%. Cu aceste schimbări, combinele John Deere oferă o suită completă de soluţii de recoltare din seriile W şi T, până la Seria S, pentru a ajuta producătorii să recolteze în timp record.

Noi soluţii de cosit şi balotare de la John Deere

John Deere îşi extinde gama premium de cositoare şi maşini de balotat, concepute pentru a creşte capacitatea de recoltare, dar şi operaţiunile agricole mari. Noul cadru al cositorii este mai uşor de ataşat, îi oferă operatorului o mai bună vizibilitate şi îmbunătăţeşte capacitatea de trecere a maşinilor. Urmând conturul terenului cât mai exact, aceste cositori noi pot oferi mai multă siguranţă, prin reducerea riscului de deteriorare pe teren accidentat. În plus, suprapunerea hidraulică a unităţilor de cosit, de la 30 la 50 cm, asigură cea mai bună performanţă posibilă în orice condiţii. Presa L1533 de înaltă densitate produce baloţi de 90 x 80 cm, va cuprinde o serie de îmbunătăţiri pentru sezonul 2016, pentru a oferi antreprenori cu o capacitate mai mare de lucru.

Noua semănătoare 1725NT


Conceptul performant de plantat John Deere 1725NT, care a primit o medalie de aur la SIMA 2015, oferă noi niveluri de precizie la plantare viteze de până la 16 km/h (10 mph), şi nu numai. Această tehnologie inovatoare oferă plasarea seminţelor cu precizie în brazdă, fără săritură, dacă se plantează porumb sau soia, la viteze mari de însămânţare.

Noua soluţie de erbicidat PowrSpray

Sistemul PowrSpray seria R900i este o dezvoltare inovatoare a maşinilor de erbicidat tractate. Acestea sunt disponibile acum cu trei dimensiuni de rezervor - 4.400, 5.200 şi 6.200 de litri. PowrSpray dispune de două pompe centrifuge hidraulice, prima umple pulverizatorul până la 1.200 litri/minut, în timp ce a doua, 1.000 litri/minut, pentru schimbări rapide de aplicare şi o mai mare precizie de pulverizare.

Simona MUNTEANU
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE