REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

„Corteva Agriscience dă tonul în agricultura mondială”

1/4/2023

0 Comments

 
Picture
​Aceasta este afirmația lui Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova Corteva Agriscience, susținută în cadrul evenimentului organizat la sfârșitul lunii februarie la București, cu ocazia lansării a trei produse inovatoare destinate protecției culturilor agricole.
​Compania americană investește zilnic cca 5 milioane de dolari în activitatea de cercetare pentru a aduce fermierilor din întreaga lume cele mai avansate tehnologii și produse menite să aducă progresul în agricultura mondială.
„La baza Corteva Agriscence stau trei companii importante, respectiv Pioneer, Dow Agroscience și DuPont, iar pentru a vă face o imagine cu privire la business-ul pe care îl desfășoară, va pot spune că cifra de afaceri depășește 110 mld dolari, din care partea de agricultură generează cca 18 mld dolari. Corteva Agriscence este de 3 ani listată la bursa din New York și are cea mai mare creștere din agricultura globală. Practic, Corteva Agriscence dă tonul în agricultura mondială pe piața furnizorilor de inputuri, semințe și produse de protecția plantelor prin inovațiile pe care le aduce fermierilor”, a spus Ionescu.
De-a lungul timpului, compania a lansat multe produse care au contribuit la dezvoltarea și chiar revoluționarea domeniului agricol, printre care  producerea de sămânță hibridă în 1926 de către Henry Wallace, fondatorul Pioneer. Pe piața din România primele semințe Pioneer au pătruns în 1979.
În anul 1956 Dow Agriscience a lansat produsul pe bază de 2,4 D. Erbicidele sulfonilureice au fost, pentru prima dată, introduse de compania DuPont în anul 1981.
„Cine nu a auzit de florasulam sau piroxulam? Și ajungem la ziua de astăzi când vorbim despre Arylex active, respectiv halauxifen-metil – o moleculă care a câștigat toate premiile de excelență din punct de vedere al inovației în agricultură și care se regăsește în produse precum Pixxaro Super, Corvetto sau Viballa. Cu doar câteva grame pe hectar - între 3 și 5, această substanță activă reușește să combată cele mai dificile buruieni din culturile de cereale păioase, rapiță și floarea-soarelui.”
Compania americană își consolidează poziția și pe piața produselor biologice de protecție a culturilor. Aceasta a achiziționat recent două companii: Symborg (Spania) și Stoller (SUA), care sunt specializate în producerea de produse biologice inovatoare.
De exemplu, produsul Utrisha N conține o bacterie care, imediat după aplicare, intră în stomate și colonizează planta convertind azotul atmosferic în forma amoniacală utilizată de către plantă în procesele biologice.
„Este singura bacterie stabilizată și microcapsulată din agricultura mondială. Cu certitudine în 2024 mulți fermieri vor folosi acest produs.”
 
Prezență în România
Referitor la prezența companiei pe piața autohtonă, directorul general a trecut în revistă investițiile realizate la stația de condiționare semințe și centrul de cercetare de la Afumați, acestea depășind suma de 74 milioane de euro iar capacitatea de procesare semințe de porumb și floarea-soarelui fiind de peste 2 milioane de saci.
Potrivit directorului general Corteva Agriscience pentru România și Republica Moldova, compania ocupă locul 1 în privința vânzărilor de semințe de porumb, floarea-soarelui, rapiță și soia, iar în ce privește erbicidele ocupă o poziție de top la culturile de cereale și rapiță, precum și la cele administrate în postemergență la cultura de porumb.
Poziție de lider ocupă și la categoria fungicidelor destinate protecției viței-de-vie și cartofului.
„Cel mai complet portofoliu de semințe de porumb aparține brandului Pioneer. Hibrizii de porumb din gama Optimum AQUAmax prezintă o serie de caracteristici importante, cum ar fi toleranța foarte bună la secetă și arșiță și sistemul radicular foarte bine dezvoltat și ramificat.
Hibrizii de floarea-soarelui Express fac carieră. P64LE99 ocupă de 3 ani poziția 1 în privința vânzărilor pe piața din România.  
La cultura de soia avem o cotă de piață de peste 70% iar cererea de semințe este uriașă datorită sprijinului alocat fermierilor prin măsura de înverzire.  
După vânzările de anul trecut, brandul Pioneer a devenit lider și în furnizarea semințelor hibride de rapiță, iar noile creații PT303 Sclerotinia Protector și PT298 Agile au făcut diferența în piață. Anul acesta vom lansa doi noi hibrizi de rapiță, iar caracterele lor sunt toleranța în proporție de peste 90% la Sclerotinia, productivitatea excelentă și rezistența la scuturare.”
Conform directorului general al companiei, în acest an vor fi lansați pe piața de profil un număr de șase hibrizi de porumb, trei de floarea-soarelui și doi de rapiță.
Pe lângă furnizarea de semințe și produse de protecția plantelor, compania americană oferă fermierilor soluții digitale care să îi ajute în activitatea  zilnică din fermele agricole.
„Este obligatoriu pentru o fermă competitivă să treacă la un nivel de digitalizare din ce în ce mai ridicat. Granular Link este cea mai utilă aplicație digitală existentă în piața din România.”
Aplicația oferă informații cu privire la semănatul cu rată variabilă, fertilizare, aplicarea fungicidelor, data de recoltare a porumbului siloz și oferă imagini satelitare.
„Nu încape îndoială că acesta este viitorul în agricultură”, a spus Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova Corteva Agriscience.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE