REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Corteva Agriscience™ cultivă progresul în agricultură

20/1/2019

0 Comments

 
Picture
​La data de 14 ianuarie a.c, a avut loc lansarea brandului Corteva Agriscience™, divizia de agricultură a DowDuPont, iar locul ales de reprezentanţii companiei a fost Teatrul Naţional Bucureşti, unde prezentările tehnice au fost presărate cu frumoase momente artistice, susţinute de actorii Horaţiu Mălăele şi Ion Caramitru, iar moderatorul manifestării a fost jurnalistul Mihai Constantin.
În deschiderea evenimentului a luat cuvântul Jean Ionescu, country leader România şi Republica Moldova, care, după o trecere în revistă a istoriei celor trei companii care s-au unit sub aceeaşi umbrelă (DuPont Pioneer, DuPont Protecţia Plantelor şi Dow AgroSciences), a declarat că noua entitate, la ora actuală cea mai mare din domeniul agricol la nivel mondial, cultivă progresul în agricultură şi investeşte sume importante în activitatea de cercetare şi dezvoltare, care se ridică la 5 milioane de dolari pe zi. Crezul noii companii este acela de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă, asigurând progresul generaţiilor viitoare. „Ne bucurăm că împreună asistăm la celebrarea celei mai mari companii agricole de pe planetă, care doreşte să fie inovatoare, un deschizător de drumuri astfel încât afacerile noastre să prospere.“ Prin integrarea portofoliului, Corteva Agriscience™ este capabilă să pună la dispoziţia fermierilor o paletă largă de produse, precum seminţe performante, produse de protecţia plantelor de top, soluţii de de ultimă generaţie pentru tratamentul seminţelor şi, nu în ultimul rând, soluţii care ţin de agricultura digitală. „Ne asumăm un angajament clar: să satisfacem nevoile fermierilor, să inovăm continuu şi să aducem beneficii din ce în ce mai mari pentru agricultura din Romania. Vom fi «o maşină» de lansare de noi produse în fiecare an, fie că vorbim de seminţe sau produse de protecţia plantelor“, a mai susţinut directorul general. Ambiţia noii companii este aceea de a domina piaţa seminţelor hibride şi nu numai. Pe piaţa produselor fitosanitare deja ocupă poziţii de top, cum este, de exemplu, la combaterea buruienilor din culturile de cereale păioase. Un alt vorbitor în cadrul evenimentului de lansare a fost Jean Philippe Riffat, director comercial pe Europa Centrală, care a amintit provocările la care industria agricolă va trebui să răspundă, pe fondul cererii crescânde de alimente pentru o populaţie estimată la 9,7 miliarde oameni  în 2050. Producţia agricolă va trebui să crească până atunci cu 50%, în condiţiile în care calitatea solului se deteriorează şi astfel capacitatea sa productivă este mult diminuată. La nivel global există tendinţa de consolidare, dar şi de tehnologizate (piaţa de drone s-a triplat în ultimii ani). La nivel de industrie sunt presiuni şi de ordin legislativ, sunt reglementări europene din ce în ce mai stricte, dar şi reglementări (cerinţe) secundare venite din partea marilor retaileri. „Avem şansa de a crea o companie nouă pentru fermieri şi industrie. Trebuie să promovăm inovaţia în domeniu, fiind conştienţi că suntem în acelaşi timp şi consumatori globali. Ceea ce este important pentru noi este relaţia de afaceri pe care o avem cu fermierii, astfel încât să fim partenerul pe care îl doriţi.“ Un element de noutate constă în faptul că aduce servicii digitale pentru agricultură, în urma achiziţiei companiei Granular, în septembrie 2017.

În oferta sa se regăsesc acum şi produse biologice de combatere. Maria Cîrja, marketing manager România şi Republica Moldova, a afirmat că în continuare Corteva Agriscience™ va continua să aducă în mâinile fermierilor şi pe terenurile pe care aceştia le lucrează cele mai performante produse, cu o eficacitate mai bună, dar şi prietenoase cu mediul. Directorul de marketing al companiei a enumerat doar câteva dintre noutăţile pe care le lansează pe piaţă  în materie de seminţe, erbicide, insecticide etc. „Fiecare moleculă, fiecare descoperire costă milioane de dolari şi mulţi ani de cercetare pentru ca, în final, să poată fi folosite pentru ce au fost omologate. În toamna anului trecut am lansat produsele Lumiposa şi Bizon, iar acum vă facem cunoscută o soluţie inovativă în erbicidarea culturii de cereale păioase - Pixxaro Super, cu substanţa activă Arylex. De asemenea, lansăm produsul N-Lock™ MAX, pentru un management eficient al azotului. În acest an vom lansa un fungicid performant pentru combaterea manei la culturile de cartof, legume şi viţă-de-vie.“ La cultura de rapiţă vor fi lansaţi câţiva hibrizi performanţi şi cu toleranţă la Sclerotinia. Sectorul agricol se integrează, „şase din şapte furnizori mondiali realizează fuziuni şi aceasta pentru a răspunde diverselor provocări“. „Este trist faptul că UE nu are acces la ultimele inovaţii în materie de biotehnologii şi că a supus tehnica de editare a genomului, Crisper-Cas, restricţiilor legislaţiei privind plantele modificate genetic. Trei sferturi din fermieri sunt interesaţi în a obţine productivitate, iar în condiţiile în care preţurile la produsele agricole au oscilat şi au ajuns în acest an la un nivel minim, agricultorii sunt nevoiţi să obţină recolte mari“, a mai spus directorul de marketing al companiei.

Un produs inovator pentru managementul azotului

​Ciprian Păcuraru, director tehnic în cadrul companiei, a prezentat un produs nou, N-Lock™ MAX. Acesta este un stabilizator de azot, care permite reţinerea macroelementului mai mult timp în sol, la nivelul rădăcinilor. Este un tratament al solului, se utilizează cu toate tipurile de fertilizanţi cu azot, se aplică înainte de semănat şi necesită încorporare mecanică cu îngrăşămintele chimice pe bază de azot sau minimum 12 mm precipitaţii la maximum 10 zile de la aplicare. Produsul are o activitate îndelungată, de opt până la 12 săptămâni de la aplicare. Printre beneficiile utilizării produsului se numără: sporul de producţie (de 7% la porumb şi de 5% la grâu), creşterea gradului de reţinere a azotului în sol, reducerea levigării şi a emisiilor de gaze cu efect de seră. Azotul aplicat culturii rămâne disponibil plantelor o perioadă îndelungată, măreşte potenţialul de producţie şi îmbunătăţeşte sănătatea plantelor. În esenţă, stabilizatorul asigură folosirea eficientă a azotului în culturile de cereale, rapiţă şi porumb, asigurând o productivitate mai mare şi pierderi mai mici de azot.

Beneficii multiple cu un erbicid de top

Pentru combaterea buruienilor din cultura de cereale păioase, Ion Mutafa, manager marketing pentru erbicide, a vorbit despre un produs nou lansat, şi anume Pixxaro Super. Acesta se aplică în postemergenţă pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene. Substanţa sa activă se numeşte Arylex şi este folosită cu succes în managementul scăderii rezistenţei buruienilor la erbicide, în special la sulfonilureice. Produsul prezintă mai multe avantaje: are o fereastră largă de aplicare, de la faza de trei frunze a plantei până la cea de burduf, acţionează şi de la temperaturi de 3 grade Celsius şi are un profil de mediu foarte bun, în sensul că doza de substanţă activă este mică pe unitatea de suprafaţă. Are un spectru larg de combatere asupra buruienilor. De remarcat acţiunea deosebit de eficientă asupra turiţei şi asupra macului. De asemenea, distruge şi ambrozia, pălămida, volbura etc. Produsul nu prezintă restricţii pentru culturile succesive, are flexibilitate în aplicare şi beneficiază de o formulare nouă, care corespunde ultimelor cerinţe legislative. Erbicidul este facil de utilizat, se diluează şi se amestecă uşor, are o bună compatibilitate cu alte produse şi este sigur din punct de vedere ecotoxicologic.

Noutăţi în materie de seminţe

Mihai Valentin, marketing manager pentru culturile de porumb şi soia, a prezentat cei mai noi hibrizi de porumb intraţi în portofoliul comercial din acest an. P8834 (310 FAO) este un hibrid productiv, cu o excepţională toleranţă la secetă şi arşiţă, cu o foarte bună stabilitate şi cu rezultate foarte bune pentru cultura dublă. P9889 (360 FAO), cu rezultate foarte bune în testele efectuate, este un hibrid productiv, cu foarte bună toleranţă la secetă şi arşiţă, caractere agronomice net superioare, în special rezistenţă la frângere şi cădere, foarte bună adaptabilitate şi va fi înlocuitorul celui mai bine vândut hibrid al companiei, P9903; P0217 (440 FAO) are un randament deosebit, sistem radicular foarte bine dezvoltat, bună stabilitate şi adaptabilitate. Specialistul a mai vorbit şi despre noua tehnologie în tratamentul seminţelor - Lumigen, cu rol în protejarea micilor plantule în primele stadii de vegetaţie şi care asigură protecţie la secetă şi arşiţă în fenofazele mai avansate de creştere şi dezvoltare. Noua tehnologie conţine cele mai inovatoare soluţii de tratament fungic, insecticid şi microbiologic şi este un brand folosit cu succes în toate ţările mari cultivatoare de porumb. De această tehnologie beneficiază şi hibrizii de porumb P0268, P9415 şi P9911. În cadrul evenimentului de lansare a luat cuvântul şi Andrei Ciocoiu, marketing manager pentru plante oleaginoase, care a vorbit despre cultura de floarea-soarelui şi a prezentat noutăţile pe acest segment, respectiv hibrizii  P64LE136 şi P64LP130. Primul hibrid este tolerant la lupoaie rasa G, este productiv, cu grad ridicat de autofertilitate, foarte bine adaptat condiţiilor din România, are o talie mai redusă şi o poziţie pendulă a calatidiilor. Cel de-al doilea hibrid ocupă o poziţie de top pe piaţa din Turcia, iar acest lucru spune multe despre cât este de tolerant la secetă. Este compatibil cu tehnologia Clearfield Plus, fiind primul lansat de companie pe acest segment, este un hibrid semitimpuriu, extrem de tolerant la secetă şi arşiţă, are cea mai bună rezistenţă genetică şi tehnologică la lupoaie, toleranţă bună la Sclerotinia, mană, Verticillum şi rugină. Are un grad ridicat de autofertilitate, înregistrând producţii ridicate în zone cu entomofauna polenizatoare mai redusă. Evenimentul organizat de noua companie s-a bucurat de un real succes, de o audienţă numeroasă, la care au participat agricultori profesionişti, reprezentanţi ai organizaţiilor agricole, ai asociaţiilor de profil în aria seminţelor şi protecţiei plantelor, parteneri din distribuţie, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi universitar.

Ana IONIŢĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE