REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Culturi sănătoase cu produsele Belchim

15/12/2014

0 Comments

 
Picture
La începutul lunii decembrie, compania belgiană Belchim Crop Protection a organizat, la Bucureşti, evenimentul de lansare a ofertelor pentru anul 2015, nelipsind nici noutăţile. Au dat curs invitaţiei circa 150 de persoane, parteneri ai companiei, agricultori, distribuitori de inputuri pentru agricultură, precum şi firme producătoare de seminţe.
În deschiderea evenimentului, dl Richard Matei, director de marketing şi dezvoltare al companiei pentru România, Republica Moldova şi Bulgaria, a afirmat că Belchim şi-a construit o reputaţie redutabilă pe piaţa produselor de protecţia plantelor, în special pe cea din Europa de Vest, datorită portofoliului său de produse brevetate, de o calitate superioară, a colaborărilor pe care le are cu furnizorii de substanţe active şi produse formulate, precum ISK Biosciences şi FMC Chemicals, dar şi profesionalismului echipei.

Despre companie, înfiinţată în anul 1987, şi istoricul său a vorbit dl François Ryckeboer, director comercial pentru Europa de Sud-Est. Anii marcanţi în istoria sa sunt 1997, când compania încheie parteneriatul cu ISK, o companie japoneză renumită în domeniul cercetării şi dezvoltării, şi 2000, când începe colaborarea cu compania americană FMC. În decursul timpului, Belchim Crop Protection şi-a îndreptat atenţia şi spre alte pieţe, prin deschiderea de noi filiale pe continentul european. În România, sediul companiei a fost inaugurat în iulie 2010. Investiţii noi au fost demarate în vederea extinderii şi în afara Europei, deschizând sucursale noi atât în Orientul Mijlociu, cât şi în Africa. În prezent, Belchim are 320 de angajaţi şi o cifră de afacere realizată în sezonul 2013/2014 de 380 de milioane de euro. Potrivit dlui Ryckeboer, planurile companiei pe termen scurt vizează cel puţin dublarea cifrei de afaceri, iar acest lucru este posibil datorită capacităţii de a oferi pieţei produse noi, inovative, şi soluţii la problemele întâmpinate în asigurarea protecţiei fitosanitare a culturilor agricole.

„Reglementările europene se tot schimbă şi vedem că multe produse dispar de pe piaţă. Noi ne aflăm într-o situaţie norocoasă deoarece avem foarte multe produse noi pe care le lansăm pe piaţă şi care întrunesc toate cerinţele legislaţiei UE în domeniu şi răspund nevoilor fermierilor de astăzi şi de mâine“, a afirmat directorul comercial pentru Europa de Sud-Est. În următorii 2-3 ani, ISK va lansa pe piaţă trei formulări noi: isofetamid (fungicid), ciclaniliprol (insecticid), tolpiralat (erbicid), iar Belchim Crop Protection va avea drepturi exclusive de distribuţie a noilor produse. Din partea companiei ISK Biosciences au fost prezenţi domnii Ogami Nobuo, preşedinte ISK Europa, şi József Tarjányi, reprezentant comercial pentru Europa de Est. ISK Biosciences a fost înfiinţată în anul 1920, în Osaka, Japonia, iar activitatea sa cuprinde dezvoltarea de produse agrochimice, farmaceutice şi de materiale anorganice funcţionale (nanomateriale, fitocatalizatori etc.). În Japonia, ISK deţine o fabrică proprie şi un centru de cercetare unde lucrează 200 de specialişti, iar cifra de afaceri a fost de 1 mld. dolari în 2012.

Lansarea erbicidului Samson Extra 6 OD

Substanţa activă care stă la baza acestui produs dedicat combaterii buruienilor din cultura de porumb este nicosulfuronul, descoperit de compania ISK în anii ’80. Prima formulare a nicosulfuronului a fost cea de suspensie concentrată (SC) şi introdusă în anii ’90 în ţările europene, precum Franţa, România şi Ungaria. ISK a continuat cercetările în vederea îmbunătăţirii eficacităţii acestei substanţe active şi a descoperit o nouă formulare, cea de dispersie în ulei.

Samson Extra 6 OD, care se bucură de noua descoperire, este cu un pas înainte în calitatea formulărilor, deoarece astfel fiecare gram de substanţă activă este valorificat la maximum. Spre deosebire de vechiul produs, Samson 4 SC cel nou mai are în compoziţia sa doi adjuvanţi speciali care îmbunătăţesc absorbţia soluţiei chimice, care se realizează la nivelul frunzelor şi se translocă prin rădăcini şi rizomi şi ajută la mărirea eficacităţii, printr-un adaos mai mic de nicosulfuron. Produsul conţine 60 g de nicosulfuron per litru. Prin modul său de acţiune, nicosulfuronul inhibă enzima folosită în sinteza aminoacizilor, este absorbit rapid prin rădăcini şi frunze, translocarea se face prin xilem şi floem şi nu prezintă activitate reziduală. „Principalele trei avantaje ale acestui produs sunt: acţiune rapidă, rezistenţă optimă la spălare şi eficacitate ridicată chiar şi în condiţii de secetă“, a afirmat dl Tarjányi. În UE, cultura de porumb ocupă o suprafaţă de 14 mil. ha, care creşte în fiecare an, iar piaţa erbicidelor dedicate protecţiei culturii de porumb este divizată de la o ţară la alta, în funcţie de specificul său agricol. Samson Extra 6 OD este un erbicid cu aplicare în postemergenţă.

„În UE, piaţa erbicidelor postemergente este de 20 mil. ha, din care 5,8 mil. ha este reprezentată de piaţa de nicosulfuron. În Europa, avem ţări unde se aplică cu precădere erbicide în preemergenţă, iar în altele predomină cele cu aplicare postemergentă. De exemplu, în Spania şi Italia vedem că predomină piaţa produselor preemergente. În Franţa şi România observăm aceeaşi diviziune a pieţei de erbicide la cultura de porumb, şi anume 1/3 pentru aplicarea erbicidelor preemergente şi 2/3 pentru cele postemergente. ISK, prin Belchim, este liderul european pe piaţa de nicosulfuron. Cu formularea noastră de nicosulfuron combatem buruienile de pe 2,088 mil. ha, ceea ce înseamnă 36% din totalul suprafeţei tratate cu această substanţă“, a afirmat dl Gilles Deschomets, responsabil culturi de câmp pentru Europa al Belchim. Mai multe detalii privitoare la noul produs au fost furnizate de dl Daniel Tabacu, director tehnic al Belchim România.

„Este un erbicid care combate, în primul rând, buruienile graminee anuale şi perene. Combate fără probleme Digitaria şi vă dau acest exemplu pentru că este o buruiană la care, dacă nu se intervine la momentul optim, adică până la înfrăţire, vom eşua, cu siguranţă, în distrugerea ei. De aceea, în combaterea eficientă a buruienilor este important ca agricultorii să meargă pe teren ca să aleagă cât mai bine momentul aplicării. Distruge buruienile monocotiledonate perene, cum ar fi costreiul din rizomi, dar mai ales pirul târâtor. Samson Extra 6 OD este singurul produs care are înregistrare strictă pentru pirul târâtor. Produsul poate combate şi buruienile dicotiledonate şi are o bună eficacitate dacă ele sunt într-o fază incipientă de dezvoltare, având două până la maximum patru frunze“, a menţionat dl Tabacu. Doza de aplicare recomandată este de 0,5-0,75 l/ha, de la două până la opt frunze ale culturii de porumb. Produsul este compatibil şi cu alte erbicide. Datorită formulării sale de excepţie potenţează acţiunea produselor partenere cu care este în amestec. Produsul partener poate să fie din grupele triketone, bromoxinil, terbutilazin sau S-Metolaclor. Erbicidul prezintă o selectivitate excelentă pentru cultura de porumb, putând fi utilizat chiar şi în loturile de hibridare.

„Asigură o recuperare sigură a investiţiei. Fiecare fermier din România îşi poate permite să utilizeze un astfel de produs, să facă un amestec foarte bun, iar dacă foloseşte doza maximă rezultatele vor fi pe măsură“, a susţinut directorul tehnic. În cadrul evenimentului, dl Tabacu a prezentat şi tehnologia de protecţie fitosanitară la culturile de cartof şi viţă-de-vie. La viţa-de-vie, compania are produse dedicate combaterii făinării, putregaiului, manei şi buruienilor mono- şi dicotiledonate. În privinţa culturii de cartof, compania se mândreşte cu o gamă completă de produse capabilă să asigure un program eficient de combatere a bolilor, dăunătorilor şi buruienilor. „Suntem specialişti în asigurarea protecţiei la cultura de cartof şi suntem încrezători că această cultură va aduce beneficii şi fermierilor din România.“

Pentru anul 2015, noutatea constă în produsul Proman, un erbicid sistemic pe bază de metoblomuron, cu aplicare în preemergenţă. În spectrul său de combatere sunt buruienile graminee anuale, dar şi unele dicotiledonate. Produsul va fi omologat şi pentru distrugerea buruienilor din culturile de floarea-soarelui şi soia. „Dorim să devenim experţi şi în protecţia culturilor de câmp şi să venim cu un portofoliu îmbunătăţit nu doar pentru culturile horticole“, a susţinut directorul tehnic al companiei. Belchim se mândreşte cu o gamă largă de fungicide, care pot fi folosite în combaterea manei din primele faze de vegetaţie ale cartofului şi până la recoltare. Un produs amintit a fost Ranman, pe bază de cyazofamid, considerat „expertul nr. 1 în Europa în combaterea manei la tuberculi“.

Ana MUSTĂŢEA

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE