REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demo Show Moldova 2018: şapte combine de ultimă generaţie la recoltat de porumb

15/11/2018

0 Comments

 
Picture
Reunind în localitatea Horia din judeţul Neamţ şapte companii membre APIMAR într-o demonstraţie de recoltat porumb, Demo Show Moldova 2018 s-a bucurat de vizita a peste 300 de fermieri, studenţi ai USAMV Cluj-Napoca şi USAMV „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi, elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad“ - Horia (Neamţ) şi ai Liceului Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu“ - Miroslava (Iaşi), primării, reprezentanţi APIA, AFIR şi reprezentanţi ai Direcţiilor Agricole Judeţene din zona Moldovei.
Pentru prima dată în România, fermierii au putut vedea la lucru şapte combine de ultimă generaţie, de la producători diferiţi, în cadrul demonstraţiei de recoltat porumb, prezentate de următoarele firme: Agri Alianţa, Agritehnica Service, AgroConcept, Claas, NHR Agropartners, General Leasing, Titan Machinery Romania. Evenimentul a început cu salutul de bun venit transmis din partea organizatorului APIMAR, prin vocea doamnei Monika Puiu, preşedinte, a partenerului DLG InterMarketing, prin doamna Raluca Mareş, Exhibition Manager şi a partenerului tehnic APPR, prin doamna Alina Creţu, director executiv. Dl Ovidiu Ranta, conf. dr. ing. în cadrul USAMV Cluj-Napoca, a prezentat pe scurt principalele momente din programul evenimentului şi a dat startul demonstraţiei, cu parada combinelor. Organizatorii s-au arătat extrem de încântaţi de numărul mare de participanţi la cea de-a doua ediţie Demo Show Moldova. Anul trecut s-au înregistrat 180 de participanţi, iar anul acesta peste 300. A fost şi o ocazie ca agricultorii şi furnizorii să socializeze într-un cadru informal.

„Evenimentul a fost un succes, un bun prilej să socializăm cu fermierii. De obicei, fermierii se adună doar când sunt probleme. În cadrul asociaţiei, constituită în anul 2004, am dovedit că România este o piaţă bună, iar agricultura din România reprezintă un domeniu foarte important, în creştere. Fermierii au crescut la rândul lor, unii au pornit de la 20 de hectare şi au ajuns la mii de hectare. Majoritatea s-au dezvoltat foarte bine şi nu sunt cu nimic mai prejos faţă de un fermier dintr-o altă ţara din Europa“, a spus Monika Puiu, preşedinte Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România.

„Suntem la a II-a ediţie a evenimentului Demo Show Moldova. Anul trecut am avut o demonstraţie cu tractoare, iar anul acesta, în premieră, şapte combine au intrat în demonstraţie în acelaşi timp. Mărcile prezente şi-au demonstrat performanţele în faţa fermierilor invitaţi, care au venit în număr foarte mare. Le mulţumim pentru că şi-au făcut timp că ne viziteze, având în vedere că sunt în perioada de recoltare. Este pentru prima dată în România când au putut vedea la lucru în acelaşi timp şapte mărci diferite. Sunt convinsă că majoritatea fermierilor cunosc utilajele, dar faptul că sunt prezentate în acelaşi timp le uşurează decizia de cumpărare“, spune Raluca Mareş, director de evenimente în cadrul DLG Intermarketing.

Compania Agri Alianţa a prezentat în câmp Combina Rostselmash RSM161, cu un motor Cummins QSL8.9, ce dezvoltă 380 CP, cu header Power Stream de 8 rânduri. Capacitate buncărului de 10.500 l. RSM161 poate recolta până la 45 t/h şi 2.000 ha per sezon, performanţe pe care le atinge inclusiv în condiţii de umiditate mare. Buncărul cu sistem pe vibraţii pentru descărcarea boabelor umede are viteza de descărcare de 115 l/secundă. Descărcarea se poate realiza cu uşurinţă din mers, inclusiv cu hedere de 12 m. RSM161 vine cu hederul Power Stream de opt rânduri, care, în combinaţie cu unitatea de tăiere originală acţionată de reductor planetar, reduce pierderile şi asigură alimentarea uniformă. RSM161 este echipată cu motor Cummins QSL8.9, de 380 CP, cu putere mare şi consum optimizat, cu şase cilindri în linie.

AgroConcept a prezentat Combina New Holland CR8.90, cu un motor FPT Industrial Cursor 11, ce dezvoltă o putere maximă de 517 CP, cu hader OLIMAC 12-70 TRD F de 12 rânduri, capacitatea buncărului fiind de 12.500 de litri. „AgroConcept a demonstrat în timp că face lucruri serioase pentru o agricultură performantă, aducând plus valoare în ferme. Am demonstrat cu Combina New Holland CR8.90, fiind cea mai potrivită în zona Moldovei. Suntem fericiţi că am reuşit să punem în practică un proiect APIMAR şi ne-am întâlnit pentru a oferi o demonstraţie de forţă şi tehnică. Anul trecut am început cu un demo pentru tractoare, anul acesta avem un eveniment mai spectaculos. Demo Show Moldova pentru combine este un eveniment dinamic şi atractiv care oferă posibilitatea fermierilor să îşi aleagă tehnologia agricolă care li se potriveşte. Cu siguranţă că acest concept nou va da roade şi, ca urmare, în viitor va putea fi aplicat şi în alte zone agricole de interes, testând şi alte tehnologii“, a subliniat Iulia Tudor, director de comunicare al AgroConcept.

Compania Claas Romania a prezentat Combina Claas Lexion 770 Terra Trac cu motor Mercedes-Benz, ce dezvoltă 626 CP, cu un heder Corio 1270 C Conspeed pe 12 rânduri, capacitatea buncărului fiind de 12.800 de litri. „Demo Show Moldova a fost un eveniment de excepţie, foarte bine organizat şi sunt convinsă că toţi participanţii au aceeaşi părere. Chiar dacă nu a fost o competiţie, am demonstrat că utilajele pe care le comercializăm sunt din categoria premium, am dorit să subliniem încă o dată performanţele acestora. Combina Claas Lexion 770 Terra Trac este o combină cu şenile, de ultimă generaţie echipată cu un heder Corio 1270 C Conspeed de 12 rânduri. Demo Show Moldova 2018 este genul de eveniment la care cu siguranţă vom participa şi în viitor. Sperăm că reprezentanţii APIMAR iau în calcul ideea pe care am lansat-o în această primăvară, aceea de a organiza acest tip de eveniment şi în alte zone ale tarii“, a precizat Alexandra Strugari, responsabilul de marketing al reprezentanţei Claas în România.

Compania NHR Agropartners a demonstrat cu combina Deutz-Fahr C9306 TS, cu motor ce dezvoltă 363 CP, cu heder Olimac Drago 2 pe opt rânduri, capacitatea buncărului fiind de 10.500 de litri. „Demo Show Moldova a fost un alt gen de eveniment în câmp faţă de cele cu care suntem noi obişnuiţi, însă unul interesant şi impresionant. La cea de-a II-a ediţie a DemoShow Moldova au fost prezentate şapte mărci de combine - un eveniment unic în România şi probabil şi în alte ţări din Europa. Toate maşinile de recoltat au lucrat în aceeaşi solă şi în aceleaşi condiţii. Participanţii au avut ocazia, printre altele, să observe calitatea lucrării, a boabelor recoltate şi a pierderilor înregistrate şi cred că principalul punct de interes al acestora a fost să vadă efectiv la lucru mai multe mărci de combine lucrând în aceleaşi condiţii şi să-şi contureze o părere relevantă. Suntem mândri de reuşita acestui eveniment în care am avut inclusiv suportul fabricii, iar colegul nostru care a condus combina a fost aplaudat la scenă deschisă. Pentru noi, fiecare eveniment care reuşeşte să ne adune, ne face să ne simţim ca o familie“, spune Ana Maria Damian, director general NHR Agropartners.

În cadrul demonstraţiei, a fost prezentată combina Deutz Fahr C9306 TS de 395 CP, cu şase scuturători şi cu buncăr de 10.500 l, care are viteza de descărcare de 120 l/ sec., echipată cu heder de porumb marca Olimac Drago pe opt randuri, cu tocător cu tăiere dublă şi cu două cutii de viteze în baie de ulei amplasate pe laterale. Acest heder, cu o îmbunătăţire a sistemului de tocare a tulpinilor şi resturilor vegetale, toacă foarte bine şi mărunt resturile vegetale şi le distribuie uniform pe teren. Modelul de combină de cereale Deutz Fahr C9306 TS, echipat cu motor Mercedes Benz în şase cilindri, îmbină cu succes designul elegant, cu funcţionalitatea extraordinară pentru performanţe de recoltare în toate tipurile de culturi, are un consum redus de combustibil, costuri de operare scăzute şi întreţinere simplă. „Combinele s-au deplasat cu o viteză de lucru stabilită de către organizator, de 7-8 km/h. A fost mai mult un eveniment de prezentare şi mai puţin unul de comparare, pentru că maşinile au fost destul de diferite, având motoare cu puteri diferite şi hedere de la 8 până la 12 rânduri. A fost o manifestare care le-a dat fermierilor ocazia să vadă toate combinele şi calitatea lucrării acestora, să-şi facă o impresie despre toate şi să poată alege ceea ce consideră că este mai potrivit pentru condiţiile din fermele lor, pentru dimensiunea exploataţiilor agricole şi, nu în ultimul rând, să analizeze raportul calitate-preţ al maşinilor de recoltat. Evenimentul a fost o reuşită şi sper că vom continua să facem astfel de demonstraţii. Probabil vom stabili alte tipuri de lucrări, cu alte utilaje şi, de ce nu, să facem o demonstraţie cu utilaje de recoltat furaje pentru că în această zonă zootehnia este dezvoltată şi consider că ar fi utilă“, a precizat Florin Neacşu, director general adjunct la NHR Agropartners.

Compania General Leasing a prezentat combina Massey Ferguson Beta 7370, cu un motor AGCO Power, ce dezvoltă 360CP, cu un heder Ziegler CornChampion de opt rânduri, capacitatea buncarului fiind de 9.000 de litri. „Ştim că utilajele pe care le avem în portofoliu sunt premium, de înaltă calitate, ne mândrim deja cu ele şi puteţi să le alegeţi cu încredere. Vrem să ne perfecţionăm pentru a vă aduce servicii mai bune, în special pe partea de service şi de asigurare a pieselor de schimb“, a spus Victor Sandu, director general General Leasing. Combina Beta 7370 de la Massey Ferguson este dotată cu un motor AGCO Power, Stage 4 Final, ce dezvoltă 360 CP. Acesta a fost conceput pentru cele mai scăzute costuri de operare din acest sector, concomitent cu cele mai recente reglementări în materie de emisii. Buncărul de boabe are o capacitate de 9.000 de litri şi un debit de descărcare de 105 l/s. Şnecul de descărcare poate fi folosit pentru umplerea celor mai înalte remorci, în câmp sau pe drum. Transmisia este hidrostatică, pompa este acţionată cu o curea 4HB, iar cutia de viteze are patru trepte. Cabina Skyline se remarcă prin spaţiu, confort şi vizibilitate. Combina MF 7370 va fi echipată cu un heder de recoltat porumb Ziegler 8R. Printre avantajele acestui heder se numără: dotare cu cel mai bun tocător de pe piaţă prin plasarea optimă a rotoarelor cu cuţite sub valţuri, cuţite răzuitoare cu muchii durificate, care evită înfăşurarea de resturi vegetale pe valţuri.

Compania Agritehnica Service a prezentat combina Fendt 9490 X cu motor AGCO Power, ce dezvoltă 367 kW /496 CP, cu heder Olimac Drago pe 12 rânduri, capacitatea buncărului de 12.000 de litri. Cei 496 CP ai combinei Fendt 9490 X îi permit ataşarea unor hedere mari, de 7,70, 9,20 şi/ sau 10,70 metri. Iar aceasta se traduce în creşterea cu 44% a suprafeţei recoltate într-o singură zi. Sistemul de batere cu trei tobe HyPerforma, cu lăţimea tobei de batere de 1,68 m, este esenţial pentru prima prelucrare a materialului preluat de combină, toba acceleratoare fiind dispusă în ultima poziţie (a treia), fără ca materialul recoltat să fie agresat la intrare, în porţiunea de separare. Aceasta face posibilă o calitate ridicată a boabelor. Sistemul de separare are două rotoare, diametru rotor - 475 mm, lungime rotor - 4,20 m. Motorul AGCO Power în şapte cilindri, cu tehnologie SCR, asigură maximum de putere cu minimum de consum de combustibil.

Compania Titan Machinery Romania a prezentat Combina CASE IH Axial Flow 8240 cu motor FPT 420/571 la 2000 RPM, cu header Olimac Drago, de 12 rânduri, capacitatea buncărului fiind de 14.400 de litri. Echipată cu un motor puternic, combina CASE Axial-Flow 8240 poate îndeplini cu succes cerinţele fermelor moderne mari şi ale celor mai exigenţi fermieri, având o viteză de recoltare sporită şi o capacitate de batere şi separare superioară.  Ea va continua să lucreze cu eficienţă maximă chiar şi în cele mai dificile condiţii. Sistemul de alimentare, rotorul, buncărul şi tubul de descărcare au fost proiectate pentru a face faţă celor mai productive culturi. Puterea motorului acestui model de combină Axial-Flow® corespunde competitivelor cerinţe actuale de recoltare a plantelor în condiţiile unui consum de carburant cât mai redus. În plus, volumul mai mare al buncărului de colectare a boabelor determină golirea sa mai rară.

La finalul demonstraţiei, toate cele şapte combine au pornit simultan către publicul vizitator, astfel fermierii putând vedea încă o dată, împreună, şapte grei ai agriculturii într-un eveniment unic în România. Defilarea a fost urmată de golirea buncărelor în locurile special amenajate, dând ocazia fermierilor prezenţi să poată vedea rezultatele după recoltare.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.








    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE