REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demonstraţie cu sisteme de irigaţii şi utilaje pentru prelucrarea solului performante

1/9/2021

0 Comments

 
Picture
Dicor Land, firmă furnizoare de tehnică agricolă, a organizat la începutul lunii august la Chiselet, judeţul Călăraşi, o demonstraţie practică pentru a prezenta fermierilor performanţa utilajelor pe care le comercializează. Firma este prezentă de 10 ani pe piaţa autohtonă de profil şi oferă servicii complete pentru achiziţia şi exploatarea echipamentelor agricole.
În deschiderea evenimentului din câmp a luat cuvântul Daniel Aurică, directorul comercial al companiei: „Ne dorim să fim prima opţiune şi alegere în deciziile fermierilor privitoare la achiziţia de echipamente agricole. Suntem prezenţi în 17 judeţe din ţară - cele mai importante din punct de vedere agricol, avem peste 40 de agenţi de vânzări care ajung în ferme şi oferă consultantă şi informaţii valoroase în ce priveşte decizia de achiziţie a echipamentelor agricole. Avem în portofoliu branduri importante, de renume, precum Maschio Gaspardo (unul dintre cei mai importanţi producători de echipamente agricole la nivel mondial) şi Lemken, o companie producătoare de utilaje agricole aflată în Top 3 la nivel global, iar de peste 3 ani propunem fermierilor soluţii în irigaţii de la compania Irtec. Comercializăm hedere pentru porumb şi floarea-soarelui de la producătorul italian Olimac, iar de la Pronar - o gamă largă de remorci, sisteme de transport şi echipamente municipale. Oferim servicii de service, garanţie şi postgaranţie şi în ultimii 2 ani am dezvoltat o divizie dedicată comercializării de  piese, accesorii şi consumabile. Aşadar, oferim o gamă completă de utilaje şi servicii pentru a da fermierilor posibilitatea să obţină o performanţă ridicată în fermele lor“. Manifestarea a continuat cu prezentările tehnice ale utilajelor agricole, acestea fiind susţinute de specialiştii de produs.

Pentru început atenţia a fost îndreptată către un sistem complex de irigaţie de tip hipodrom (liniară cu pivotare) produs de compania Irtec. Hipodromul este sistemul liniar care înglobează atât caracteristicile pivotului, cât şi al liniarei, fiind capabil să opereze atât în linie dreaptă, cât şi în pivotare, datorită sistemului de distribuţie a apei prin duze duble. Pivotarea internă sau externă a segmentelor asigură o acoperire completă a solelor cu forme complexe. Cartul central dispune de o putere de tractare unică în acest segment, fiind capabil să opereze cu lungimi de furtun de până la 270 m. În aceste condiţii, HIPODROMUL are o autonomie de până la 540 m în deplasare liniară fără să necesite schimbarea hidrantului. În configuraţia standard vine echipat cu un display de 7 inch, care permite atât monitorizarea diferiţilor parametri de funcţionare, cât şi memorarea programului de lucru. Instalaţia prezentată la eveniment irigă o suprafaţa de 130 ha şi asigură, la solicitarea clientului, o normă de irigare de 30 l/mp în 195 de ore de funcţionare. Posibilitatea de adaptare acestui tip de echipament, randamentul ridicat şi autonomia deosebită fac din HIPODROM soluţia ideală pentru complexitatea situaţiilor din teren.

Utilaj pentru cultivarea intensivă a solului

De la producătorul german Lemken au fost prezentate două utilaje de interes pentru fermieri, respectiv cultivatorul Karat 12 şi plugul Juwel. Cultivatorul Karat 12 este potrivit pentru prelucrarea de suprafaţă, dar şi la adâncimi mai mari. În condiţiile echipării cu patru rânduri de brazdare şi a unei distanţe între brazdare de 23,4 cm, spaţiul de 90-80-90 cm dintre grinzi oferă loc suficient pentru a preveni înfundarea. Datorită repartizării simetrice a dinţilor se previne tracţiunea laterală şi afundarea unilaterală a echipamentului, fiind optimizată menţinerea ulterioară a traseelor. Poziţia roţilor de palpare de lângă primul rând de dinţi asigură ghidarea optimă a cultivatorului. „Cultivatorul intensiv Lemken Karat 12 permite cultivarea câmpurilor la diferite niveluri, la o adâncime mică, medie sau mai mare. Cu o cultivare superficială în timpul primei treceri, acţiunile de aripi cu formă specială încorporează optim materia organică în sol“, a explicat Ionuţ Podaru, director produs Dicor Land.

Prin cele opt variante de brăzdare ce pot fi montate pe organele active se poate realiza combinaţia perfectă în orice condiţii de lucru. Brăzdarele pot fi foarte rapid înlocuite prin sistemul opţional de schimbare rapidă. Utilizarea noilor vârfuri de brăzdar K8H, acoperite cu metale dure, este recomandată pentru o performanţă superioară. Pentru cultivatorul Karat 12 este disponibil opţional un sistem hidraulic de asistenţă la tracţiune. Prin acesta se reduce patinarea şi astfel se economiseşte carburant. Cu ajutorul sistemului de reglare hidraulică a adâncimii, este posibilă, în timpul deplasării, reglarea continuă a adâncimii de lucru direct din cabina tractorului. Pentru ghidarea exactă în adâncime, fiecare unitate valţ-disc concav dispune de un dispozitiv de compensare a oscilaţiilor care asigură o funcţionare lină şi o ghidare constantă în adâncime. Pentru respectarea unei 
adâncimi de lucru constantă, aspect deosebit de problematic la exploatarea pe terenuri accidentate, se recomandă echiparea cu ContourTrack, sistemul electrohidraulic de adaptare la contur prin roţi de palpare. Astfel este garantat un rezultat optim în lucru şi în cazul cultivatoarelor de lungime mai mare. Sistemul ContourTrack permite, de asemenea, distribuţia inteligentă a greutăţii şi o tracţiune optimă.

O lucrare de arat de calitate

Generaţia de pluguri Juwel îmbină într-un mod ideal siguranţa în exploatare, confortul de operare şi calitatea lucrărilor. Mecanismul rotativ hidraulic cu limitare a vascularizaţiei asigură un spaţiu liber generos între roata de susţinere şi sol. Plugul Juwel se poate echipa cu cormane DuraMaxx, ale căror componente sunt fabricate fără găuri şi ştanţări. Acest lucru permite utilizarea unor oţeluri deosebit de rezistente la uzură, ce garantează o duritate maximă şi o durată de utilizare îndelungată.

Un alt utilaj prezentat în câmp a fost grapa cu discuri Admiral, fabricată de Maschio Gaspardo, cu ea fiind făcute şi demonstraţii. Utilajul dispune de un cadru rabatabil hidraulic, are patru rânduri de discuri independente, cu un diametru de 610 mm şi amortizate pe arc vibrant. Adâncimea de lucru a discurilor este de până la 15 cm. Echipamentul are o lăţime de lucru de la 4,5 până la 8,5 m. Potrivit reprezentantului Dicor Land, grapa cu discuri poate fi construită la cerere şi cu lăţimea de lucru de 9 m. Acest utilaj prelucrează eficient terenul, iar într-o singură trecere mărunţeşte solul şi toacă resturile vegetale.

„Grapa tractată Admiral, o unitate versatilă folosită pentru o varietate de lucrări de cultivare, de la prelucrarea primară pe solurile foarte grele la prelucrarea 
secundară a patului germinativ în vederea semănatului. Datorită designului perechii duble de discuri dispuse succesiv, Admiral introduce un nou concept al maşinii pentru prelucrarea minimă a solului. La o singură trecere, terenul şi miriştea sunt amestecate şi îngropate eficient. Acţiunea de rupere, atât a solului, cât şi a resturilor vegetale, face din Admiral un utilaj unic pe piaţă, versatil pe toate tipurile de sol: de la terenurile reci şi dificile la cele umede şi turboase, cu mari cantităţi de resturi vegetale, chiar şi cu un conţinut de schelet. Grapa efectuează mai multe operaţiuni în câmp, şi anume: introducerea oxigenului/încălzire - oxigenul intră în zona lucrată şi încălzeşte zona de însămânţat pentru o înrădăcinare şi o încolţire rapidă; dimensionarea reziduurilor - discurile agresive crestate au rolul de a tăia reziduurile la dimensiuni care să ducă la o descompunere rapidă; amestecarea reziduurilor în sol - rotaţia discurilor cu viteză mare întoarce solul în timp ce taie reziduurile; activarea bacteriilor din sol - când solul este încălzit şi oxigenul este introdus, bacteriile din sol descompun reziduurile recoltei; finisarea - consolidarea produselor amestecului sol/reziduuri produce un pat germinativ ideal, previne eroziunea şi sporeşte efectul capilar pentru a păstra umiditatea“, a detaliat Ionuţ Podaru. Demonstraţia din câmp a trezit interesul fermierilor pentru tehnica agricolă prezentată şi le-a oferit oportunitatea de a câştiga unul din cele două vouchere în valoare de 500 de euro în piese de schimb de la Dicor Parts.

Ana IONIŢĂ

0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE