REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demonstrație de forță organizată de IPSO Agricultură

15/9/2022

0 Comments

 
Picture
​IPSO Agricultură a prezentat la evenimentul Power Show, organizat la începutul lunii septembrie și găzduit de ferma Polirom Prod din Siliștea, județul Teleorman, administrată de Marian Popa, soluții tehnice pentru efectuarea lucrărilor de pregătire a solului, semănat, recoltat și irigarea culturilor agricole. 
​Specialiștii de produs au prezentat în detaliu tractoarele, combinele și utilajele din portofoliul companiei, precum și noutățile cu care aceasta vine pe piața autohtonă de profil.
 
În ce privește combinele, au fost prezentate două modele: una de capacitate mică, din seria T, cu motor JD de 6,8 l, de 270 CP nominali, cu căișori; cealaltă este o noutate în România, respectiv JD X9 1100, de 700 CP - cea mai mare din segmentul mașinilor de recoltat.
Spre deosebire de primul model, cea din urmă este echipată cu două rotoare, iar tehnica de recoltare este cu flux axial.
„Este cunoscut faptul că tehnica de recoltare cu flux axial asigură o calitate superioară a boabelor recoltate, procentul de spărturi tinde spre 0%, iar pierderile sunt foarte mici, de sub 1%”, a afirmat Ștefan Țicău, specialist de produs pe partea de recoltare al IPSO Agricultură.
Această mașină este dotată cu un motor John Deere de construcție nouă, cu o capacitate de 13,6 litri, fiind capabilă să performeze în câmp.
Combina este construită pentru a lucra în condiții grele de lucru, având în față un canal de treierare foarte mare, ceea ce îi permite o alimentare cu foarte mult material. Capacitatea buncărului este de 16.200 litri și poate fi echipată, de exemplu, cu un heder de porumb Geringhoff pe 16 rânduri.
„Este la fel de productivă precum două combine din seria S, cum ar fi modelul S 770”, a susținut specialistul de produs.
Combina poate fi configurată în funcție de nevoile fermierilor și condițiile specifice din fermă. Ea poate fi echipată cu șenile pentru o aderență mai bună la sol.
Este o mașină lungă, suprafața sitelor este mare, de 7 mp, și este capabilă să asigure randamente sporite la costuri reduse de combustibil.
Un alt avantaj amintit de reprezentanții firmei IPSO Agricultură a fost simplitatea în operare.
„JD X9 este o combină inteligentă, capabilă să ofere sugestii și să regleze în timp real diferiți parametri: turația motorului, distanța la grătar, deschiderea sitelor, toate în funcție de condițiile întâlnite în câmp, iar acest lucru se face prin intermediul a două camere video. Cu acest sistem performanța combinei crește cu până la 20% față de calibrările manuale pe care ar trebui să le facă operatorul.”
Fermierul poate să urmărească cu ușurință performanțele combinei accesând platforma
myjohndeere.com de pe telefonul  mobil sau de pe alte dispozitive. Acesta primește informații diverse precum locația mașinii, consumul de motorină etc dar și hărți de documentare ce pot fi folosite la aplicarea inputurilor în rată variabilă.
Picture
​O nouă transmisie
Producătorul american John Deere a dezvoltat o transmisie electrică – EVT ce va fi disponibilă începând de anul următor pe tractoarele din seria 8 de 410 CP.
„În interiorul acestei transmisii se află două generatoare de curent electric și două invertoare. Avantajele transmisiei electrice sunt fiabilitatea și un răspuns în sarcină mult mai rapid. Pe lângă acestea confortul operatorului crește și consumul de combustibil se reduce pentru că nu mai au loc acele schimburi mecanice în corpul transmisiei. Este o transmisie eficientă, testată, care și-a dovedit fiabilitatea și randamentul în teren”, a afirmat Marian Grigore, specialist IPSO Agricultură.
În spatele tractorului se află o priză de 100 kW  unde pot fi atașate diferite implemente cu acționare electrică ce vor fi dezvoltate în viitor.
Picture
​Precizia în efectuarea lucrărilor agricole
Fermierii caută să efectueze cu precizie toate lucrările agricole. Introducerea sistemelor de ghidare prin satelit (GPS) a adus o serie de beneficii fermierilor și a deschis calea spre practicarea unei agriculturi de precizie. John Deere a inventat primul sistem de ghidare automată și prima hartă de randament din lume.
În cadrul evenimentului a fost anunțată lansarea noului receptor StarFire 7000 care va fi disponibil începând cu anul următor și care asigură o precizie foarte înaltă.
„Producătorul asigură o precizie foarte bună chiar și în standard, aceasta fiind de cca 15 cm, însă în practică este de 5 - 7 cm. Noua antenă va fi disponibilă inițial pe sprayere și furnizează un semnal nou, iar abaterea este de maximum 2,5 cm fără a mai fi nevoie de o stație bază RTK sau modem RTK. Este nevoie doar de o activare și un abonament”, a afirmat Adrian Călin, specialist în agricultura de precizie la IPSO Agricultură.
 
Pentru menținerea preciziei în timpul lucrărilor a fost prezentat sistemul DynaTrac, dezvoltat de compania Laforge. Hubert Defrancq, directorul companiei, a descris avantajele acestui sistem care compensează deviația utilajului din spatele tractorului, nepermițându-i să se încline în lateral și nici în față - spate pentru a obține rânduri perfect drepte.
 
La finalul prezentărilor teoretice ale mașinilor și utilajelor comercializate de IPSO Agricultură fermierii au fost invitați la demonstrații practice pentru a le testa fiabilitatea și performanța. Combina JD X9 a intrat la recoltare într-un lot de porumb iar fermierii au avut astfel posibilitatea să o vadă în lucru.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE