REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demonstratie organizata de John Deere

15/8/2010

0 Comments

 
Picture
La sfârșitul lunii iunie, John Deere a efectuat pe terenurile unei ferme din Germania o serie de demonstrații practice cu echipamente de precizie, pentru a arăta cât de mult eficientizează acestea munca în agricultură. Cu ajutorul sistemelor de ghidare prin satelit, operațiile agricole sunt realizate cu o precizie uimitoare, iar sarcina operatorului este doar aceea de a supraveghea buna funcționare a mașinii. Gama sistemelor de precizie oferită de JD poartă denumirea de i-Farming, ceea ce înseamnă agricultură inteligentă.


Soluții inteligente pentru mașinile de stropit
John Deere și-a extins soluțiile inteligente, inovatoare și integrate pentru gama mașinilor fitosanitare tractate prin introducerea unor tehnologii suplimentare, care cresc productivitatea, minimizează erorile, reduc costurile și protejează mediul înconjurător. Mai exact, mașinile de stropit sunt dotate cu un calculator care oferă date precise privind cantitatea de apă și de substanță chimică ce trebuie aplicată pe o anumită suprafață, iar cu ajutorul sistemului Sprayer Pro fiecare duză de stropit poate fi controlată. Pentru protejarea mediului înconjurător, mașinile de stropit au în dotare sistemul Auto Dilute, cu ajutorul căruia se controlează nivelul de diluție a reziduurilor chimice rămase în pulverizator după aplicare. În acest mod, se selectează cea mai rapidă și eficientă metodă de curățare.

Utilajul comandă tractorul
În cadrul evenimentului, John Deere a prezentat viitoarea generație de sisteme inteligente care permit utilajului agricol să aibă control asupra funcțiilor tractorului. Prin extinderea sistemului Isobus, care până acum permitea mașinii să comande uneltei tractate funcțiile pe care urma să le îndeplinească, în această variantă utilajul poate să controleze tractorul. Acest schimb de informație realizat între utilaj și tractor a fost demonstrat de JD cu presa de balotat model 864 și tractorul JD 7530. Procesul de balotare este unul discontinuu, în sensul că operatorul trebuie să intervină regulat pentru a forma un balot (să oprească tractorul, să deschidă și să închidă poarta). La modelul automat, presa comandă tractorul, viteza acestuia, când trebuie să ncetinească și să oprească pentru a lăsa balotul pe pământ. După care îi comandă să pornească din nou. În toată această schemă, rolul tractoristul este să apese pe frână când mașina trebuie să se oprească sau să ridice piciorul de pe pedală când aceasta trebuie să pornească. În opinia specialiștilor John Deere, accelerarea procesului de balotare prin oprirea tractorului imediat ce balotul a atins dimensiunea necesară, deschiderea porții și închiderea sa după eliberarea balotului se reflectă în mod pozitiv asupra productivității. Pe lângă creșterea randamentului, alte avantaje obținute sunt: confort sporit, oboseală redusă pentru operator șI calitate superioară a baloților. John Deeee a anunțat că va dezvolta acest sistem și la gama remorcilor tehnologice marca Pottinger, cu care se află în  colaborare.

Precizia direcției 
Pe piața sistemelor de ghidare prin satelit, John Deere oferă deja o gamă largă de echipamente pentru a satisface toate nevoile clienților. Acum, JD a lansat două soluții avansate de ghidare, care depășesc nivelul de precizie realizat în mod automat de tractor. Este vorba de un sistem pasiv și unul activ de ghidare. Ambele sunt proiectate pentru a ajuta utilajul tractat să lucreze în linie dreaptă, indiferent de relieful terenului. Aceste sisteme de precizie sunt recomandate fermelor specializate, unde precizia în efectuarea activităților agricole este necesară. Sistemul pasiv de ghidare, iGuide, menține în mod automat echipamentul tractat pe drumul cel bun, evitându-se astfel suprapunerile sau golurile. Sistemul iGuide presupune amplasarea a două receptoare StarFire RTK de ghidare prin satelit, unul pe tractor și celălalt pe utilajul tractat. Sistemul activ de ghidare, iSteer, menține atât utilajul, cât și tractorul pe aceeași linie. În primul caz, tractorul trebuia să-și schimbe traiectoria pentru ca utilajul din spate să fie pe direcția cea bună. iSteer mai dispune, pe lângă receptoarele de ghidare prin satelit, de un dispozitiv de direcție dezvoltat în parteneriat cu o companie daneză, SBG. Pentru a arăta acest sistem, John Deere a făcut demonstrații cu un plug angrenat de tractorul JD model 7830. În acest caz, dispozitivul de direcție este reprezentat de un panou electric, ce permite un control foarte bun al lățimii de lucru, rezultând obținerea de brazde drepte chiar și pe dealuri, pe teren înclinat

Ana MUSTĂȚEA
revista, agricultura, evenimente, mecanica agricola, agricultura de precizie, gps, demostratie in camp, john deere, tractor
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE