REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demonstrație practică cu utilaje Amazone

15/11/2022

0 Comments

 
Picture
​La începutul lunii noiembrie, Amazone România a organizat în ferma Reland, din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Ialomița, o serie de demonstrații cu utilaje pentru prelucrarea solului dedicate atât tehnologiei convenționale, cât și celei conservative. 
​Din categoria plugurilor au fost prezentate două noutăți în portofoliul companiei germane și anume Teres, în variantă purtată, și Tyrok, în variantă semipurtată.
Sebastian Bala, manager de produs pentru prelucrarea solului și tehnica de semănat, a prezentat cele două utilaje.
„Plugul purtat reversibil Teres are de la 4 până la 6 trupițe și este un utilaj complet hidraulic. Reglajele, precum lățimea de lucru, lățimea primei trupițe, suprasarcina la forfecare, se fac hidraulic. Particularitatea plugului Teres este cadrul, acesta având un profil de 150/150 mm și o grosime de 8,8 mm. Este un utilaj nou, cu care ne dorim să intrăm cât mai mult în piața de profil.”
Plugul lucrează la o adâncime de 33 – 55 cm și la o viteză de până la 10 km/h. Avantajele utilajului Teres sunt: cormana SpeedBlade cu parte frontală mărită, proces special de durificare, reglare la prima trupiță cu AutoAdapt, hidraulic, configurație personalizată și reversare rapidă cu puncte puține de uzură.
În cadrul prezentării practice, modelul prezentat avea 5 cormane.
Plugul semipurtat reversibil Tyrok se găsește în variante de la 6+1 până la 8+1 trupițe. Este un utilaj cu reglaj hidraulic pentru lățimea de lucru, lățimea primei trupițe, iar cel prezentat la demonstrație era cu suprasarcină mecanică la forfecare.
Particularitatea plugului semipurtat este faptul că cadrul utilajului are un profil de 200/150 mm și o grosime de 10 mm.
Reglarea adâncimii de lucru se face mecanic, de la 35 până la 50 cm și este de mare acuratețe datorită roții de mare volum.
„Tyrok este un plug semipurtat destul de robust, care are nevoie de o putere a tractorului de la 250 până la 400 CP. Plugul purtat Teres se adresează tractoarelor începând de la 130 până la 290 CP.”
Specialiștii Amazone au vorbit și despre beneficiile lucrului cu plugul, printre acestea numărându-se: încorporarea profundă a dăunătorilor, bacteriilor și ciupercilor; îmbunătățirea rapidă a stării solului; reducerea numărului de operațiuni (aratul cu un tăvălug compactor duce la reducerea operațiilor de lucru; pat germinativ foarte curat; independență ridicată față de vreme și tipurile de sol.
 
Paul Bajko, manager produs pe zona de prelucrare și însămânțare Amazone România, a prezentat două utilaje pentru cultivarea solului.
Ceus este un cultivator pentru miriște, cunoscut pe piața românească.
„Utilajul poate lucra la o adâncime cuprinsă între 5 și 30 cm, dar poate face și o afânare în adâncime. Totodată, poate face un amestec omogen al resturilor vegetale datorită bateriilor de discuri din față - câmpurile de organe intră până la 30 cm, iar apoi urmează o secție de discuri pentru nivelarea solului și în partea din spate se află tăvălugul care are rol de consolidare. Este un utilaj combinat, iar modelul prezentat este Ceus 3000 TX cu cadru fix, este adresat pentru tractoare din gama de putere de până în 300 CP, astfel încât să se facă o prelucrare atât în profunzime, cât și o prelucrare superficială cu discurile dintr-o singură trecere.
Este în portofoliul Amazone în mai multe variante, pe mai multe lățimi de lucru: lățimile fixe variază între 3 și 4 m, pentru tractoare între 300 și 400 CP, iar cele cu cadru rabatabil pot ajunge până la 6 m, ceea ce conferă fermierului care se gândește pentru achiziție un randament mult mai ridicat deoarece dintr-o trecere își cultivă terenurile atât în profunzime, cât și superficial, pregătind aproape pentru un pat germinativ. Opțiunile de echipare pentru reconsolidare și nivelare sunt discurile de nivelare sau lamele vibrante, iar pentru consolidare avem o gamă de 13 tăvălugi din care fermierii pot alege ce se pretează cât mai bine lucrării pe care vor să o obțină și tipului de sol din fermă.
Din acest an avem în portofoliu și varianta Ultra care vine cu protecție hidraulică la organele active pentru lucrul în profunzime.”
 
Un utilaj universal în cultivarea solului
Cobra este un utilaj universal în cultivarea solului la adâncimi mici și un produs nou în portofoliul companiei.
„Este un utilaj conceput pentru prelucrarea miriștii, atât pentru zona superficială, cât și pentru o profunzime suficientă pentru un pat germinativ în cazuri deosebite.”
Echipamentul vine dotat cu diferite organe active, tip foaie de arc, are 6 rânduri de organe active, cu distanța dintre organe de 13,3 cm și o înălțime a cadrului de 60 cm.
„În ce privește partea de înaintare, opțional se poate echipa cu un tăvălug cu cuțite pentru mărunțirea miriștii sau cu o serie de lamele vibrante pentru cazul în care se decide folosirea utilajului pentru pregătirea patului germinativ în primăvară.
Pentru zona de consolidare sunt variante de echipare cu tăvălugi astfel încât să se preteze foarte bine pentru orice tip de fermă.
Cultivatorul Cobra are o lățime de lucru de 6 - 7 m, poate lucra la o adâncime de 4 – 13 cm, iar viteza de lucru este de până la 16 km/h.
Beneficiile lucrului cu un astfel de utilaj sunt: resturile vegetale rămân la suprafață, formarea unui strat permeabil dar în același timp nu permite evaporarea apei, toată suprafața este prelucrată cu brăzdarul tip „talpă de gâscă”, formarea unui amestec omogen de sol fin și resturi vegetale, afectare redusă a vieții microbiene din sol, controlul dăunătorilor și a agenților patogeni, viteze mari de lucru și consum redus de carburant.
 
După prezentările teoretice au urmat cele practice unde utilajele și-au etalat calitatea în modul de lucru. La eveniment au fost prezenți și specialiști de la compania mamă - Amazone Germania, pentru a oferi suport tehnic, mai ales că în ziua următoare avea loc un training pentru reprezentanții de vânzări ai firmelor distribuitoare în România.
 
Ana Ioniță
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE