REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demonstratii Fendt si Valtra

15/8/2010

0 Comments

 
Picture
Pe parcursul a două zile, la sfârșitul lunii iulie, firma Mewi Import Export a organizat la Pufești Vrancea, respectiv Albota Argeș demonstrații în câmp cu tractoare și combine marca Fendt, dar și cu noul brand reprezentat de anul acesta - Valtra. Peste 150 de persoane au participat la fiecare eveniment. Gazdele evenimentului, prin vocea domnului Leontin Coca, brand manager Valtra, ne-au prezentat fiecare utilaj în parte.


Primul intrat în scenă a fost un tractor Fendt 936 Vario de 360 de cai putere, un tractor care este vârful de lance al firmei Fendt, acesta face parte din seria 900, serie cu puteri cuprinse între 220 și 360 de cai putere. Este suficient dotat ca să poată lucra cu orice utilaj existent în momentul de față pe piață. Din punctul de vedere al echipării, tractorul Fendt se diferențiază de celelalte tractoare și ceilalți producători de tractoare, pentru că standardul de echipare este foarte larg, are un motor suficient de puternic ca să ajute tractorul în orice situație, cutie VARIO cu transmisie continuă de la 0 la 60 km/h. Tractorul a lucrat în tandem cu un utilaj de prelucrare a solului TIGER 3MT, Horsch. TIGER 3MT reprezintă o alternativă la plug, deoarece adâncimea de lucru la care poate ajunge este de 35 cm.

Un alt tractor prezentat de la firma Fendt a fost Vario 924 de 240 de cai putere, echipările acestuia sunt similare cu Fendt 936. Utilajul care a prelucrat solul cu acest tractor a fost un disc scurt, Joker 6RT de la Horsch. Joker 6RT are două discuri de prelucrare, pentru a permite înaintarea fără probleme pe un teren îmburuienat sau cu o cantitate mare de resturi vegetale. Varianta prezentată a avut 6 metri lățime de lucru. Există și modele de 4, 8 și 12 metri, iar modelele cu sistem de transport pornesc de la 6 metri. Fendt 824 este un tractor din gama 800, ce pornește de la 180 de cai putere până la 280 și este echipat cu tot ce are nevoie un tractor pentru a funcționa în orice condiții în regim optim. Utilajul tractat de Fendt 824 a fost o semănătoare Horsch Pronto 6DC. Începând cu anul 2010, firma Mewi este distribuitor unic și autorizat al tractoarelor VALTRA.

Tractoarele Valtra pornesc de la o echipare relativ simplă de unde resultă un preț scăzut, la un nivel tehnologic foarte înalt. La eveniment a fost prezentat tractorul Valtra din seria T171C, ce dezvoltă 184 de cai putere. În familia lui mai există două variante: T121 de 137 de  cai putere, și T131 de 165 de cai putere. Valtra T171C a tractat un plug de la firma RABE, firmă ce construiește variante purtate de la 3 la 6 trupițe, dar și variante tractate sau articulate, care ajung până la 12 trupițe. Toate tractoarele Fendt au transmisie continuă variabilă - Vario, începând cu cel de 65 cai putere până la cel de 360 de cai putere, sunt la fel ca sistem și concept, diferă doar puterea de lucru.

Tractorul Fendt 415 Vario este un tractor din gama mijlocie, gamă cu puteri între 115 și 155 de cai putere, dispune de o motorizare în 4 cilindri, o echipare completă ca și la tractoarele mari și este utilizabil la lucrări de intensitate mai mică sau mijlocie. Utilajul tractat de Fendt 415 a fost o cositoare de la firma germană Fella, care produce exclusiv utilaje pentru furaje, cositori cu lățime de lucru între 1,65 și 16 metri, greble de adunat sau de răvășit de la 3 până la 18 metri lațime de lucru. Din seria 300, cu puteri cuprinse între 95 și 125 CP, a fost prezentat tractorul Fendt Vario 311, acest tractor este dotat cu toate utilitățile, inclusiv cu priză frontală, este un tractor de putere relativ mică. Fendt Vario 311 a acționat o mașină de erbicidat Mamut, de la firma Agrio, producătoare de mașini de erbicidat cu capacități de la 2.000 la 6.000 de litri, cu lățimi de lucru de la 15 la 36 de metri în funcție de solicitări.

Ca dotări, Mamut are un sistem electronic de control al procesului și al utilajului, o echipare cu un bazin de apă curată, cu instalație de spălat și tot ce presupune o mașină de erbicidat ultramodernă. Tractoarele Valtra N121 se caracterizează în special prin simplitatea în construcție, dar și în manipulare. Este modelul clasic de tractor care-i permite oricărui operator să-l manipuleze cu ușurință. Acest tractor a lucrat cu o remorcă de la firma KRAMPE, un producător de top ce realizează remorci cu sistem pe o axă, cu două axe tandem și cu trei axe. Capacitățile de volum pornesc de la 14 metri cubi pentru varianta cu o axă și ajung la 40 de metri cubi pentru varianta cu trei axe. Sunt considerate unele dintre cele mai durabile remorci de transport de cereale.

Seria Fendt 200 propune o gamă largă de tractoare universale pentru lucrări într-o fermă. Acestea au puteri cuprinse între 65 și 105 CP, cu 4 variante constructive, ideale pentru exploatațiile viticole sau pomicole. Tractoarele Valtra cele mai micisunt cele din seria A, care are 3 tipuri constructive: 74 de cai putere, o motorizare în 3 cilindri, iar cele de 88, respectiv 100 de cai putere au motorizare cu 4 cilindri. La demonstrații a mai fost prezentat și distribuitorul de îngrășăminte solide de la firma Rauch, varianta AxIS, aceste utilaje au capacități de lucru de la 1.200 la 3.000 de litri.

Există și modele mai mici, care au capacitate între 300 și 900 de litri. Modelele AxERA ajung până la 7.000 de litri capacitate de încărcare, iar lățimile de lucru pornesc de la 10 metri și ajung până la 48 de metri lățime de distribuție. Regina nu s-a lasat mult așteptată combina Fendt 9460 R cu rotor axial dezvoltă până la 459 CP (342 kw). Seria de combine R, cea mai performantă până în momentul de față, are trei variante constructive, de 300, 350 și 459 de cai putere. Lățimile de lucru pentru astfel de combine pornesc de la 7,70 metri.

Discuție cu domnul Martin Kramer, reprezentant Horsch
România este o piață foarte importantă pentru noi, o piață în creștere, în special în domeniul agriculturii. Fermierii își doresc mașini mari, cu care să lucreze mai repede. Este important ca fermierii să-și termine treaba într-un timp cât mai scurt. Dealerii noștri vând, în principal, utilaje cu lățimi de lucru de 6, 8 și 9 metri. Au fost vândute în România chiar și utilaje cu lățime de 12 metri. Și fermierii mici se gândesc astăzi să cumpere tehnologie modernă și se orientează către cultivatoare cu lățimea de lucru de 4 metri, dar cu timpul, pe măsură ce devin mai puternici, doresc să cumpere utillaje cu lățime de lucru mai mare. Cu MEWI lucrăm de 15 ani, așa s-a creat un parteneriat bazat pe încredere.

Cum îi ajutați pe fermierii din România?
Îi ajutăm pe fermierii din România prin finanțarea oferită de dealerii noștri, fiecare are modul lui de finanțare. În comparație cu alte țări ca Polonia, Ungaria ș.a., a fi fermier în România este mai dificil, dacă te uiți la câmpuri poți spune că fermierii sunt fericiți, recolte de 5-6 tone la hectar, dacă mergi în Polonia, în Cehia vezi că fermierii au în fiecare an recolte de 6, 7, 8 sau chiar 10 tone la hectar, câștigând astfel bani serioși. Aici nu este atât de ușor să obții asemenea producții, o dată la 5 ani se produce o calamitate care reduce, în medie, cu 20% producția și câștigul este proporțional mai mic, dar fermierul trebuie să continuie să-și lucreze terenul. Suntem convinși că în anii următori fermierii se vor afla într-o situație mai bună decât astăzi, când recoltele sunt foarte mici. Dacă ne uităm la situația din Rusia, vedem că scăderea producției din această țară ridică prețul cerealelor, astfel că fermierii din Europa vor avea câștiguri mai mari. Ca planuri de viitor, ne axăm pe producția de mașini tot mai mari, avem în proiect o semănătoare de 24 de rânduri, cu lățimea de lucru de 18 metri, un nou tip de cultivator de 12 metri. Dorim să ne orientăm și către producția de mașini de erbicidat, deoarece știm cât de importante sunt acestea pentru fermieri. Dorim să producem utilaje simple, rapide și sigure - acesta este sloganul nostru!

Simona MUNTEANU
revista, agricultura, evenimente, mecanica agricola, demostratie in camp, mewi, tractor, valtra, fendt
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE