REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Demonstrații tehnice, în materie de conectivitate și precizie

1/11/2021

0 Comments

 
Picture
​Titan Machinery România a organizat în această toamnă mai multe demonstrații în țară - denumite generic Agronomic Design Tour 2021, pentru a prezenta fermierilor soluțiile agricole avansate AFS (Advanced Farming Systems) dezvoltate de producătorul american Case IH. Totodată, evenimentele au constituit un bun prilej pentru a le face cunoscută noua serie de tractoare Optum, care beneficiază de configurarea AFS Connect și multe alte îmbunătățiri.

La evenimentul organizat pe 22 octombrie a.c la Lehliu, județul Călărași, specialiștii Titan Machinery au susținut prezentări tehnice și au interacționat cu fermierii, dându-le posibilitatea să testeze mașinile și utilajele agricole aduse la demonstrație, dar, în mod special, tractorul Optum 270 AFS Connect și sistemul AFS Connect.
În deschidere a luat cuvântul George Stanson, Business Manager Case IH pentru România, Bulgaria, Serbia și Croația: „Astăzi facem o prezentare a noutăților cu care venim pe piață și, în ciuda situației grele din acest moment, continuăm să inovăm. O noutate este platforma AFS Connect, ce urmărește aspecte tehnologice ale managementului fermei.”
Octavian Matei, directorul departamentului de agricultura de precizie al Titan Machinery România, a vorbit în detaliu despre soluția AFS Connect, prin care constructorul Case IH „își îndreaptă privirea către viitor și introduce concepte de ultimă generație”.
„Toate datele generate de computerele tractorului, de calculatorul Isobus al implementului, de calculatorul central al tractorului, de sistemul de autoghidare etc, se interconectează într-un singur loc, și anume pe platforma AFS Connect Case IH. Acest lucru permite ca dintr-un birou să transmitem anumite comenzi către tractor. Există un dialog continuu cu operatorul și posibilitatea de a urmări parametrii de lucru ai mașinii (56 - 62 de parametrii sunt trimiși în timp real) și a rezultatelor din teren.”
Datorită echipării tractoarelor cu cele mai noi aplicații de telematică panoul de comandă android AFS Pro 1200 poate fi accesat din orice loc.
Noua tehnologie permite monitorizarea flotei de mașini agricole de la distanță dar și transmiterea de informații în timp real între mașini și diverse device-uri (tableta, telefon mobil etc). De asemenea, cu ajutorul antenei AFS VectorPro, ce primește semnal RTK+, se obține cea mai bună precizie între treceri, de 2,5 cm.
Datele oferite de sistemul de autoghidare transmit informații practice din teren: dacă există suprapuneri, cum sunt executate brazdele, gradul de acoperire al solei în lucru etc.
Specialistul a subliniat importanța semnalului de precizie RTK+ la efectuarea cărărilor tehnologice, la organizarea corectă a deplasărilor de utilaje pe teren, acestea limitând compactarea solului și riscul de formare a hardpanului.
„Calculele arată că în lipsa unui semnal de precizie există 10% suprapunere”, a susținut reprezentantul companiei.
În această perioadă Titan Machinery oferă o garanție de 5 ani pentru tractoarele de peste 150 CP și combinele Case IH care sunt dotate cu AFS Connect.
 
Utilaje inteligente
Nu doar tractoarele și combinele dispun de dotări „inteligente”. Și implementele pot avea echipări care să permită efectuarea lucrărilor specifice cu precizie ridicată.
Din această categorie face parte și semănătoarea pneumatică de precizie Väderstad Tempo.
„Mașina deține trei recorduri mondiale pentru viteza cu care lucrează și precizia cu care seamănă. Sistemul patentat Power Shot folosește presiunea aerului pentru a „împușca” semințele cu 50 km/h prin tubul de semănat.”
Astfel semănătoarea are controlul absolut al fiecărei semințe, de la buncăr și până la sol. Fiecare rând al mașinii este antrenat electric, permițând astfel controlul GPS al închiderii individuale a secțiilor. Prin eliminarea suprapunerilor pe capete și terenuri neregulate posibilele pierderi sunt eliminate, aceasta conducând la reducerea costurilor de înființare a culturilor.
„În această primăvară am făcut demonstrații în 6 - 7 ferme pentru a demonstra beneficiile semănatului cu rată variabilă. La cultura de porumb, unde s-a aplicat această tehnologie, s-a obținut o producție de 13,5 t/ha, comparativ cu cea martor, unde s-a realizat 11 t/ha. Investiția în instrumentele ce țin de agricultura de precizie aduce un plus de profit”, a mai spus Matei.
 
Îmbunătățiri la gama de tractoare Optum
O altă prezentare tehnică a fost cea a lui Vasile Morariu, product manager, care a prezentat atuurile noilor modele de tractoare Optum AFS Connect (de 250 - 300 CP).
„În ultimii ani s-a observat că fermierii se orientează spre tractoare și combine de capacitate mare, dar și spre tehnologie. În momentul de față din gama tractoarelor AFS Connect fac parte seriile Optum, Magnum, Steiger și Quadtrac. Acestea dispun de electronică, monitoare și conectivitate de ultima generație.”
Tractoarele Optum AFS Connect au un nou design, sunt ușor de operat, cabina a fost mărită cu 11%, sistemul de climatizare a fost regândit pentru a asigura un confort sporit în operare, sistemul de iluminare are 22 becuri led pentru o intensitate foarte bună a luminii și consum redus, iar toate comenzile sunt la îndemâna operatorului pentru o eficiență ridicată în lucru.
Transmisia este CVXDrive și motorul respectă ultimele standarde în materie de pluare (folosește AdBlue pentru neutralizarea emisiilor nocive).
Tractorul dispune de multe îmbunătățiri, are suspensie activă pe puntea față, poate fi echipat cu ridicător frontal integrat sau cu prize Isobus montate atât pe față, cât și pe spate.
Constructorul Case IH lansează noile modele Optum pentru a răspunde nevoilor din ce în ce mai complexe ale agricultorilor din întreaga lume.
 
Ana IONIȚĂ
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE