REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

DEUTZ-FAHR în continuă dezvoltare

15/5/2017

0 Comments

 
Picture
Începând cu luna iunie, Deutz-Fahr Arena va oferi agricultorilor şi antreprenorilor o experienţă specială la Deutz-Fahr - Lauingen (Germania). Într-un timp record de numai 10 luni, a fost construit un nou centru pentru clienţi, pe o suprafaţă de peste 3.800 de metri pătraţi, ce va permite clienţilor interesaţi să exploreze în detaliu produsele marcii Deutz-Fahr.
Picture
Deutz-Fahr Arena - un nou centru pentru clienţi a fost finalizat

„Cu Deutz-Fahr Arena, avem o abordare complet nouă în relaţionarea cu clienţii noştri aici în Lauingen“, explică Rainer Morgenstern, director comercial executiv Deutz-Fahr Europa şi purtător de cuvânt al conducerii SDF din Germania. „Sunt convins că fermierii care îşi investesc banii câştigaţi din greu doresc să vadă cum se fabrică tractoarele lor la DeutzFahr. Scopul nostru este de a consolida loialitatea clienţilor pe termen lung, invitându-i la lansarea tractorului din fabrică“, continuă Morgenstern. Întregul complex are un spaţiu închis de 38.000 de metri cubi. Clădirea cu două etaje găzduieşte o sală de expoziţie, muzeul Deutz-Fahr, un cinematograf, un magazin de distribuţie Deutz-Fahr, o cafenea, precum şi săli de conferinţe şi de antrenament. În plus, pe o pistă spaţioasă de testare, vizitatorii vor putea să testeze şi să cunoască tractoarele de înaltă tehnologie de la Lauingen. De asemenea, au fost luaţi în considerare viitorii clienţi, copiii, pentru care am prevăzută o zonă specială. Dar noua clădire se concentrează nu numai pe loialitatea clienţilor existenţi, ci şi pe cursuri specifice pentru formarea reţelei europene de distribuitori. Centrul de formare în domeniul serviciilor şi vânzărilor va putea pregăti aproximativ 3.000 de dealeri şi importatori în fiecare an. Prezentarea valorilor tradiţionale ale brandului Deutz-Fahr a fost inclusă şi în planificarea Arena. Un muzeu dedicat prezintă toate etapele istorice ale companiei, pornind de la primul tractor Deutz produs în serie, MTH 222 din anul 1927, la Deutz Eleven din anii 1930, cu care s-a început mecanizarea agriculturii, precum şi celebrul model postbelic Seria D. Seria 05 şi 06 şi primele modele DX şi Agro au un spaţiu în muzeul de 600 de metri pătraţi. Expoziţia este completată de două modele Intrac şi o combină de recoltat Actor.  În colţul multimedia, vizitatorii interesaţi pot naviga în arhiva video a mărcii şi pot viziona cele mai bune filme.

Picture
Modelul Deutz-Fahr Arena este adaptat la proiectarea noii fabrici de tractoare. Ambele clădiri reprezintă într-un mod excelent valoarea de bază a mărcii DeutzFahr «high-tech made in Germany»“, precizează Rainer Morgenstern. „În plus, noua infrastructură cu facilităţile moderne de prezentare şi conferinţă, precum şi cantina integrată cu 120 de locuri, oferă noi posibilităţi de primire a clienţilor într-o atmosferă plăcută şi interesantă. Ne aşteptăm la aproximativ 10.000 de vizitatori pe an“, concluzionează Morgenstern.

Deutz-Fahr Land - cea mai modernă fabrică de tractoare şi-a început producţia

După aproximativ trei ani de planificare şi construcţie, din ianuarie 2017, noua fabrica de tractoare Deutz-Fahr a început producţia tractoarelor de înaltă performanţă de peste 130 CP. Deutz-Fahr are acum cea mai modernă fabrică de tractoare pentru Seria 6, Seria 7 şi Seria 9 fabricate pentru întreaga piaţă mondială. Un teren de 150.000 de metri pătraţi, adiacent clădirilor existente, a fost achiziţionat pentru implementarea proiectului. Clădirea în formă de L, cu o suprafaţă acoperită de 42.000 de metri pătraţi, revoluţionează producţia de tractoare prin utilizarea tehnologiei de ultimă generaţie în domeniul asamblării şi vopsitoriei, precum şi pentru testele hidraulice, electronice şi de şasiu.

Compania a stabilit noi criterii de referinţă pentru eficienţă, productivitate şi calitate în industria prelucrătoare. Investiţia totală în fabrică şi noul centru pentru clienţi este de 90 de milioane de euro, cea mai mare investiţie individuală în istoria companiei.

Planificarea pentru noua fabrică a început în anul 2013. Au fost realizate toate planurile pentru construirea unei noi unităţi de producţie, respectând întocmai graficul de timp şi optimizând etapele pentru a asigura o producţie eficientă şi de înaltă calitate a tractoarelor.

Toate etapele de planificare au fost coordonate de experţi în tehnologia agricolă până la începerea efectivă a operaţiunii de construire. Era crucial pentru succesul proiectului să simuleze mai întâi noile procese „vii“, la aşa-numitul Laborator de Proiectare - un atelier de instruire creat special pentru acest scop. Fiecare staţie de lucru a fost dezvoltată împreună cu angajaţi cu experienţă, testate pe produsul care urma să fie construit, documentat şi apoi implementat la noua fabrică. Această operaţiune a oferit soluţii optime şi un plan de instruire imediată, atingând în acelaşi timp un nivel ridicat de acceptare în rândul angajaţilor pentru noul lor mediu de lucru.

În conformitate cu obiectivul de a construi cele mai moderne facilităţi de producţie pentru tractoare, au fost implementate următoarele filosofii de planificare:
  • Filozofia de planificare a liniei: Linia de producţie este punctul de plecare al procesului de planificare - toate procesele de livrare sunt planificate „înapoi“ până la punctul de origine. Aceasta înseamnă că toate unităţile organizaţionale din amonte îşi adaptează procesele la planul de producţie.
  • Principiul calităţii în linie: calitatea produselor trebuie asigurată pe parcursul întregului proces de producţie. În consecinţă, verificările de calitate sunt integrate de-a lungul întregii linii pentru a asigura o calitate maximă pentru etapele individuale de fabricaţie.
  • Forma urmează funcţia: Forma infrastructurii urmăreşte funcţiile definite de procesele specificate.
  • Producţie inteligentă: Domeniile organizaţionale de producţie şi logistică lucrează împreună pentru a permite nu numai producţia „justin-time“, ci şi „just-in-sequence“.
  • Standardizarea la locul de muncă: Standardele pentru procese şi echipamente reprezintă baza pentru asigurarea unor proceduri de lucru eficiente şi de înaltă calitate.
Picture
Prin urmare, acest set de principii determină toate procesele care urmează să fie planificate, selectarea tehnologiei şi configurarea unei infrastructuri adecvate, dar nu în ultimul rând oferă orientare pentru structurile organizaţionale necesare. În ansamblu, totul este nou: produse, procese, mediu de sistem IT şi infrastructură. Structura rezultă din proiectarea şi aranjarea atelierelor de asamblare şi logistică. Căile scurte direcţionează fluxul materialului, împreună cu comunicarea simplificată şi un nivel ridicat de flexibilitate prin intermediul atelierelor mari. Părţile laterale ale atelierelor permit livrarea directă a componentelor mari pe linia de asamblare cu mai puţine etape de manevrare, asigurând o producţie rapidă.

Un depozit cu 4.000 de locaţii de depozitare pentru piese mari şi o unitate de mici dimensiuni cu 25.000 de locaţii a fost integrată pentru furnizarea procesului de producţie. Materialele sunt grupate economic. Sistemul de bază este un sistem automat de stocare a pieselor mici pentru manipularea încărcăturilor standard. Acesta este conceput ca un depozit, care se adaptează dinamic la cantităţile variabile pe parcursul zilei şi la procesul de producţie continuu.

Zonele de preasamblare şi de colectare a comenzilor pentru piese suplimentare sunt situate imediat lângă liniile de asamblare, asigurând o producţie particularizată, evitând căi lungi şi timpi de aşteptare.

În cadrul procesului de producţie, proiectarea liniei de asamblare este una dintre provocările fundamentale. Nu trebuie să fie doar extrem de robustă şi să ţină cont de situaţia complicată a instalării, dar să permită şi fabricarea „just-in-sequence“, adică componentele sunt livrate doar în momentul în care trebuie instalate pe linie.

Deutz-Fahr a dezvoltat soluţii inovatoare pentru această linie de asamblare concepută ca un transportor cu laterale transportoare de lucru pe ambele părţi. Acestea se deplasează în paralel cu aceeaşi viteză, facilitând în mod semnificativ instalarea pieselor pe corpul tractorului, reducând substanţial distanţa zilnică de mers pe jos. Acest lucru asigură o calitate constantă a producţiei.

În plus, faţă de verificările individuale de calitate la fiecare etapă de instalare, au loc teste hidraulice în linie şi un test pneumatic la sfârşitul producţiei de motoare. Pot fi testate până la trei motoare simultan, pentru o funcţionare completă la o presiune de funcţionare hidraulică de 220 de bari. După ce această verificare completă este finalizată, tractoarele se deplasează la vopsitorie şi apoi la asamblarea finală. După asamblarea finală, are loc verificarea realizată de calculatorul tractorului. Toate funcţiile componentelor instalate sunt testate individual pentru fiecare tractor, în timp ce motorul şi transmisia sunt testate în diferite viteze şi condiţii de încărcare. Axa faţă şi suspensia punţii faţă sunt testate în faza finală.

Motoarele se deplasează printr-un proces de vopsire, în mare măsură automată, care asigură cel mai înalt nivel de calitate. Această secţie a costat 20 de milioane de euro şi este cea mai mare investiţie din cadrul fabricii.

După protejarea componentelor selectate prin acoperire, motoarele sunt curăţate de roboţi pentru a îndepărta diverse reziduuri. Pentru a scurta primul proces de uscare înainte de amorsare, numeroasele cavităţi şi adâncituri sunt suflate cu braţe speciale cu şapte îmbinări şi duze de aer reglabile. Apoi, doi angajaţi aplică grundul. Ultimul strat se aplică de către roboţi specializaţi în vopsit. Acest proces garantează că toate motoarele trec testul standardizat de pulverizare cu apă sărată până la 720 de ore fără semne de coroziune. Ca o comparaţie: producătorii de automobile lucrează de obicei cu 240 de ore în testul de pulverizare a sării.

Fabrica Deutz-Fahr are propria sursă de alimentare. Centrala de energie termică şi electrică generează căldura necesară pentru uscarea vopselei, precum şi energia electrică pentru întregul proces de producţie. Producţia este proiectată atât de eficient încât încălzirea excesivă este utilizată pentru încălzirea atelierelor şi orice energie electrică care nu este necesară este introdusă în reţeaua publică. Utilizarea şurubelniţelor şi a cheilor electrice, furnizarea de piese în perimetrul lucrătorilor, utilizarea dispozitivelor de ridicare şi a echipamentelor de suspendare a încărcăturilor facilitează asamblarea componentelor grele şi asigură un nivel ridicat de siguranţă.

Noua fabrică Deutz-Fahr întăreşte rolul său de jucător mondial în mecanizarea agriculturii. Lodovico Bussolati, CEO al SDF: „Noua fabrică joacă un rol crucial în consolidarea brandului Deutz-Fahr pe piaţa mondială. Noua fabrică împreună cu gama de tractoare modernă şi inovatoare vor accelera creşterea produsului Deutz-Fahr“.

Andrea Paganelli, director executiv industrial: „Datorită implicării pasionale a tuturor părţilor relevante, fie externe sau interne, avem acum cea mai modernă fabrică de producere a tractoarelor“.

Rezultatele SDF în anul 2016 au generat venituri stabile, contrar tendinţei pieţei, iar profitabilitatea a fost confirmată. Într-un an în care piaţa maşinilor agricole mondiale a înregistrat o scădere de aproximativ 10%, SDF a reuşit să-şi menţină în mod substanţial veniturile, confirmând nivelul bun de rentabilitate atins în anii precedenţi.

Anul 2016 a fost închis cu un venit de 1,366 milioane de euro, cu o scădere de 1,7% faţă de 2015. EBITDA al grupului a fost de 8,7%, echivalentul a 119 milioane EUR, faţă de 127 milioane EUR în 2015.

Investiţiile totale în anul 2016 au fost echivalente cu 92,5 milioane de euro, cele mai semnificative fiind de 34 milioane de euro pentru finalizarea noii fabrici Lauingen şi 23 milioane de euro pentru produsele noi.

Potrivit directorului executiv al SDF, Lodovico Bussolati, „2016 a fost un an important pentru noi. De fapt, în ciuda condiţiilor de piaţă dificile şi a prognozelor în scădere, am reuşit să consolidăm creşterea, menţinând profitabilitatea la nivelul anilor precedenţi“.

Simona MUNTEANU
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE