REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

Din activitatile FAO Romania

15/7/2010

1 Comment

 
Picture
Bogdan BAZGĂ este corespondent național al FAO în România, din septembrie 2008 până în prezent, consilier pentru Afaceri Europene, reprezentant desemnat pentru participarea la ședintele grupurilor de lucru din cadrul Consiliului UE, coordonator Working Group UN-FAO și PROBA (UE – Organizații Internaționale). În anul 2009, dl Bazgă a fost medaliat al Organizației Națiunilor Unite pentru alimentație și agricultură UN-FAO - „World Food Day 2008-2009 FAO Europa și Asia Centrală”, după ce în anul 2008 a fost desemnat cel mai activ corespondent național UN-FAO din Europa și Asia Centrală.


Prezentare FAO – Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură

FAO - Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, fondată în 1945, sub cupola căreia își găsesc locul 192 de state membre, toate strânse sub aceleași scopuri umanitare. România a aderat la organizație în 1961. FAO este UNICA organizație specializată a Națiunilor Unite care luptă pentru eradicarea foametei, malnutriției și a sărăciei pe plan internațional, asigurarea calității alimentelor, respectarea siguranței și securității alimentare, asigurarea unei agriculturi echilibrate și durabile.

Principalele activități ale FAO

Punerea informațiilor la dispoziția tuturor statelor lumii. FAO servește ca o rețea perfectă de cunoștințe. Folosește expertiza personalului propriu sau colaborator - agronomi, silvicultori, specialiști de animale, pescuit și acvacultură, nutriționiști, oameni de știință socială, economiști, statisticieni și alți profesioniști.

Schimbul de experiență. FAO sprijină și difuzează către țările membre expertiză în vederea elaborării de politicii agricole coerente și durabile, susține planificarea, elaborarea unei legislații eficiente și crearea de strategii naționale pentru a se putea atinge obiectivele de dezvoltare rurală durabilă, securitate și siguranță alimentară și reducere a foamei la nivel mondial.

FAO furnizează asistență tehnică statelor lumii în domeniile securității alimentare și dezvoltării agricole și rurale, în vederea atingerii Primului Obiectiv al Mileniului pentru dezvoltare – reducerea la jumătate a numărului de persoane care suferă de foame și de sărăcie - și în domeniul gestionării durabile a resurselor naturale (pământ, apă, păduri, pescuit, resurse fitogenetice și zoogenetice), pentru a atinge cel de-al șaptelea Obiectiv al Mileniului pentru dezvoltare - asigurarea unui mediu durabil. FAO estimează că sărăcia extremă are la origine foametea, dar, în același timp, foametea nu este un motiv de neglijat al sărăciei, din cauza efectelor nocive pe care le are asupra sănătății și potențialului productiv al indivizilor, al comunităților și al tuturor națiunilor. De curând, a creat un Comitet Extern de Nivel Înalt cu privire la Obiectivele Mileniului pentru dezvoltare având ca scop consilierea cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru ajutorarea țărilor la atingerea obiectivelor, acordând o atenție deosebită Obiectivelor 1 și 7, care sunt direct legate de competențele de bază ale FAO. Obiectivul 1 - Reducerea sărăciei severe și Obiectivul 7 - Asigurarea durabilității mediului.

Obiectivele strategice ale FAO
Ca urmare a dezbaterilor avute în cadrul ultimelor conferințe regionale FAO, dar și a Summitului Mondial pentru Securitate Alimentară FAO 2009, au fost stabilite o serie de obiective strategice: susținerea importanței și rolului siguranței și securitații alimentare la nivel mondial; reducerea sărăciei și a foametei oamenilor din lume - peste 1 miliard de oameni suferă de foame; îmbunătățirea securității alimentare și a nutriției animaliere și resurselor de alimentație; combaterea procesului de încălzire globală și deșertificare; intensificarea susținerii alimentației - stabilizarea piețelor; managementul volatilității prețurilor; susținerea managementului și utilizarea resurselor pentru agricultură, pescuit și acvacultură, forestier și păduri, protecția mediului; susținerea managementului apelor, terenului și resurselor genetice, îmbunătățirea protecției mediului la nivel global; crearea unui mediu adecvat pentru dezvoltarea pieței animaliere și crearea de noi locuri de muncă și obținerea de venituri; accesul la noile resurse și dezvoltarea capacităților în acest sens - dezvoltarea și susținerea mediului rural; îmbunătățirea și dezvoltarea investițiilor din domeniile publice și private din agricultură și, în special, în mediul rural; dezvoltarea programelor și a activităților FAO pentru susținerea fermierilor și, în mod special, a activităților fermelor mici și mijlocii; centralizarea priorităților și acțiunilor la nivel regional; diminuarea efectelor calamităților naturale în agricultură și pregătirea de planuri de măsuri și acțiuni imediate pentru situațiile de urgență în agricultură (agricultură, pescuit și acvacultură, forestier și protecția mediului); ameliorarea mediului și a biodiversității din zonele rurale; dezvoltarea cercetării agricole și utilizarea noilor tehnologii; sprijinul și dezvoltarea activităților fermierilor, printr-un management coerent și programe de marketing pentru fermierii mici și mijlocii; accesul și afirmarea femeilor în agricultură și mediul rural, egalitate în drepturi; promovarea politicilor financiare regionale pentru sectorul de dezvoltare rurală și, în special, a programelor pentru fermele familiale, investiții în calitatea hranei animalelor; dezvoltarea infrastructurilor din mediul rural și investițiile în capitalul uman, prin crearea a cât mai multor locuri de muncă în zona rurală; dezvoltarea nivelului de trai și diversificarea activităților economico-agricole în zonele rurale.
revista, agricultura, evenimente, fao romania
1 Comment
morad link
2/5/2013 13:56:13

Tot respectul pentru oamenii activi

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE