REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Dotarea fermelor din România cu tehnică agricolă performantă, în continuare necesară

20/1/2020

0 Comments

 
Picture
Dotarea fermelor din România cu tehnică agricolă performantă este în continuare necesară dacă luăm ca reper nivelul existent în exploataţiile din vestul Europei. Companiile de profil care activează pe piaţa internă îşi îmbunătăţesc permanent oferta, care cuprinde atât produse, cât şi servicii, astfel încât clienţii lor, fermierii, să fie mulţumiţi.

Această preocupare o are şi compania NHR Agropartners, care activează în acest domeniu de aproape două decenii. În rândurile care urmează puteţi afla despre proiectele pe care le va desfăşura în anul 2020, dar şi multe alte informaţii de la Florin Neacşu, director general adjunct la NHR Agropartners.

- Anul 2019 a fost pentru fermieri un an atipic. Cum a fost pentru NHR Agropartners?

Pentru NHR Agropartners, anul 2019 a fost unul destul de bun, dar cu multe provocări. La fel ca şi pentru fermieri. Toate aspectele care i-au influenţat pe fermieri: seceta, întârzierea răsăririi şi înfrăţirii, căldura/canicula, preţurile etc. ne-au influenţat şi pe noi aproape în aceeaşi măsură. Provocarea cea mai mare a fost la noi în special la combine, unde am fost influenţaţi de faptul că, din cauza condiţiilor speciale din toamna trecută, suprafaţa cultivată cu păioase şi mai ales cu rapiţă a fost mult mai mică decât în anii normali şi nu a mai existat cerere ridicată pentru combine, care, se ştie că, în general, este în iunie-iulie, când se suprapune perioada de recoltare a cerealelor păioase. De asemenea, unele probleme minore cu care ne-am confruntat la unele combine, deşi au fost rezolvate în timp util în campanie, ne-au influenţat negativ într-o anumită măsură. Totuşi, datorită feedback-ului extraordinar de util primit de la clienţi, cărora le mulţumim, am fost în măsură să intervenim rapid la producător. Acesta a implicat imediat departamentul de cercetare şi dezvoltare combine SDF în găsirea de soluţii în cel mai scurt timp, astfel că, datorită unei relaţii deosebite pe care o avem cu producătorul, am reuşit să venim cu soluţii noi la problemele mărunte de care ne-am lovit şi, în această toamnă, am desfăşurat împreună cu tehnicieni de la producător, o campanie de vizitare a fiecărui client de combine Deutz-Fahr şi de remediere sau înlocuire a unor componente care au creat probleme în perioada de recoltare. Această acţiune continuă la toate combinele, chiar şi la cele vândute înainte ca noi să preluăm distribuţia acestei mărci. Este deja binecunoscut faptul că combinele Deutz-Fahr sunt simple, uşor de exploatat şi au un sistem centralizat de gresare care uşurează şi reduce timpul necesar întreţinerii zilnice a combinei. De asemenea, ele asigură o calitate foarte bună a boabelor, procent foarte redus de pierderi, de boabe sparte sau de corpuri străine, consum foarte redus de combustibil la tona de boabe şi, cu micile îmbunătăţiri pe care le-am efectuat împreună cu fabrica şi care au fost introduse la toate combinele din exploatare, dar şi la cele noi aflate acum în fabricaţie, suntem convinşi că anul viitor combinele Deutz-Fahr vor fi din nou apreciate la adevărata lor valoare. Mulţumim încă o dată fermierilor care ne-au ajutat să identificăm problemele şi fabricii care s-a implicat exemplar şi ne-a acordat sprijin pentru a le putea rezolva în extrasezon, fără niciun cost pentru fermieri.

- Maşinile agricole au devenit din ce în ce mai sofisticate, sunt dotate cu calculatoare şi sisteme de comandă şi control care ajută operatorul să obţină performanţele maxime ale maşinii. Sunt operatorii capabili să utilizeze aceste sisteme?

Noi facem de fiecare dată, la fiecare livrare şi ori de câte ori este necesar, instruirea operatorilor. În plus, anul viitor în martie-aprilie organizăm împreună cu producătorul, pe zone, o instruire serioasă a tuturor operatorilor combinelor Deutz-Fahr, iar la punerea în funcţiune a combinelor noi vor participa, alături de inginerii noştri, şi echipe de specialişti de la SDF, astfel că performanţele pe care le cunoaştem la combinele Deutz-Fahr să fie obţinute de toţi utilizatorii finali. Tot în această perioadă ne concentram şi pe creşterea capabilităţilor oamenilor noştri de service, prin instruiri la producători şi în ţară, pentru a fi în măsură să rezolve corect şi în cel mai scurt timp eventualele probleme care pot apărea în exploatarea utilajelor noastre. După cum ştiţi, NHR Agropartners are în portofoliu utilaje cu performanţe deosebite de la mărci binecunoscute în lume, cum ar fi JCB, Poettinger, Hardi, Gregoire, Bogballe, Einboeck, Dal-Bo, Brantner etc., ceea ce ne permite să oferim clienţilor o gamă completă de utilaje de cea mai bună calitate. Suntem bucuroşi că toţi partenerii noştri sunt deschişi la nou, investesc sume importante pentru perfecţionarea produselor lor şi pentru realizarea de produse noi, stabilind chiar tendinţe pe piaţa de maşini agricole. S-a văzut şi la expoziţia Agritechnica de la Hanovra (Germania), unde mulţi producători parteneri au primit premii, că aceştia realizează în permanenţă produse noi, cu motoare performante şi cu emisii poluante reduse Tier 5, maşini pentru întreţinerea culturilor bio din sistemele de agricultură organică, sisteme de agricultură de precizie şi digitală, maşini care permit reducerea consumurilor de pesticide etc., care vin în sprijinul fermierilor pentru creşterea eficienţei activităţilor lor şi pentru a-i ajuta să ţină sub control flotele de maşini şi utilaje, să-şi planifice activităţile şi lucrările, să urmărească funcţionarea şi consumurile, să-şi optimizeze costurile şi să-şi mărească profitabilitatea fermelor. Pentru a demonstra „că pot“, unele firme realizează chiar lucruri ieşite din comun, cum este, de exemplu, tractorul JCB, care deţine recordul de viteză la tractoare, de 166 km/h. Este un tractor realizat pe platforma Fastrac (un tractor de serie care poate rula, respectând toate reglementările privind siguranţa pe drumuri, cu 75 km/h), dar cu motor de 1.000 CP şi cu modificări care-i permit atingerea unei astfel de viteze.

- Ce alte proiecte aveţi în vedere pentru 2020?

Din ianuarie va începe campania de iarnă de inspecţie a combinelor şi a tractoarelor, oferim discount de 25% la piesele necesare pentru sezonul următor şi la manoperă, iar transportul acestora este gratuit, cu livrare în primăvară. A fost lansată o campanie de lichidare a stocului de piese de schimb pentru produsele aflate pe stoc, la care acordăm un discount de până la 75%. Ca şi producătorul SDF, cel mai important furnizor din portofoliul nostru, care este implicat şi în acţiuni de interes social prin Fundaţia SDF, sprijinind şcoli, spitale, comunităţi din zone sau ţări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare, şi NHR Agropartners s-a implicat în sprijinirea unor comunităţi locale din sudul ţării şi a viitorilor mecanici agricoli de exploatare sau de reparaţii, prin sprijinirea învăţământului dual şi prin asigurarea condiţiilor de practică pentru un număr de 10-15 studenţi din ţară în fiecare an.

- Ştim că aveţi filiale în aproape întreaga ţară. Aveţi planuri de investiţii pentru 2020?

Cum de aproape 20 de ani de când suntem pe piaţă am demonstrat fermierilor că vrem să fim cu adevărat parteneri, să fim cât mai aproape de ei cu utilaje, piese de schimb şi service, ne-am dezvoltat permanent, ajungând la 13 filiale, iar anul acesta am demarat proiectul şi autorizaţiile pentru o nouă filială, la Mihail Kogălniceanu, în judeţul Constanţa, pe care sperăm să o inaugurăm anul viitor.

- Cum vedeţi pentru NHR anul 2020?

Sunt optimist. În majoritatea zonelor, culturile arată mult mai bine decât anul trecut şi asta dă curaj fermierilor pentru achiziţia de utilaje, deoarece mulţi ani de aici înainte va fi nevoie de tractoare şi utilaje noi pentru a fi performanţi şi a putea concura de la egal la egal cu fermierii din alte ţări pe o piaţă globală. Deşi în ultimii ani s-au făcut investiţii enorme în utilaje, mai avem mult până să ajungem la nivelul de dotare al fermelor din Vest.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE