REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

După opt ani de restricţii, carnea de porc va putea fi valorificată în statele membre UE

15/9/2016

0 Comments

 
Picture
În urma schimburilor de informaţii şi a motivaţiei din expunerea delegaţiei ANSVSA la reuniunea din 13–14 septembrie 2016 a Comitetului Permanent pentru Plante, Animale, Alimente şi Furaje (SCoPAFF), secţiunea Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor, de la Bruxelles, s-a decis ca fermele comerciale de creştere a porcilor din România pot face comerţ intracomunitar şi export cu porci vii.
Ioan Ladoşi, preşedinte Consiliul Director Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România

După opt ani de restricţii, fermele comerciale de creştere a porcilor şi unităţile de procesare carne de porc vor putea să-şi valorifice producţia de porci vii şi de carne de porc în mod liber şi egal cu toţi producătorii din statele membre UE. Este rezultatul unui efort îndelungat din partea fermierilor, a medicilor veterinari din sectorul suin, a autorităţilor sanitare veterinare centrale şi locale de a respecta condiţii de biosecuritate şi supraveghere în creşterea şi circulaţia porcilor în tot sectorul suin, în mod special în fermele comerciale, a aplicării unor programe personalizate sau la nivel naţional privind identificarea şi circulaţia porcilor, biosecuritatea, protecţia porcilor în ferme şi trasabilitatea cărnii de porc. Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România salută decizia autorităţilor sanitare veterinare europene de a aproba comerţul intracomunitar şi exportul de porci vii din exploataţiile comerciale. Se recunoaşte respectarea normelor sanitare veterinare, aşa cum a rezultat şi din ultimele verificări ale autorităţilor europene şi se dă posibilitatea fermierilor din sectorul comercial de creştere a porcilor să beneficieze de oportunităţi de piaţă în momente critice care apar, tot mai des, în piaţa europeană a cărnii de porc. Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România a avut o foarte bună colaborare cu conducerea MADR şi ANSVSA, cu care s-a întâlnit de mai multe ori pe tema modificării Deciziei CE 764/2013 privind măsurile zoosanitare de combatere a pestei porcine clasice în anumite state membre şi, prin eforturi comune, s-a finalizat un program susţinut de eradicare a pestei porcine clasice. Felicităm autorităţile statului şi deopotrivă fermierii care au reuşit să convingă la toate verificările şi la toate prezentările din acest an că în România fermele comerciale de creştere a porcilor îşi menţin standarde sanitar veterinare de nivel european, iar supravegherea, monitorizarea şi controlul în sectorul cărnii de porc sunt o garanţie pentru procesatorii, comercianţii sau consumatorii din orice ţară.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE