REVISTA AGRIMEDIA
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE

articole

Picture

Eficienta si profesionalism cu noua filiala Claas Romania

15/5/2012

0 Comments

 
Eficienta si profesionalism cu noua filiala Claas Romania - Agrimedia.ro
Pe 25 aprilie a.c., Claas România a inaugurat noul centru regional amplasat în localitatea Afumaţi, judeţul Ilfov. Prin deschiderea acestei filiale, firma germană doreşte să profesionalizeze activitatea reţelei de distribuţie şi să asigure o disponibilitate mai mare de piese de schimb, deoarece depozitul de care dispune sediul are o capacitate de stocare de peste 8.000 de repere originale. Pentru realizarea centrului regional firma a investit 2 milioane de euro.


La evenimentul de inaugurare a centrului au participat dnii Patrick Claas, membru al familiei întemeietoare a companiei Claas, Karl-Hubertus Reher, director regional, şi Jan-Hendrik Mohr, membru în Consiliul Executiv al Claas. Reprezentanţi ai filialei Claas în  România , vorbitori în cadrul evenimentului, au fost dl Finn Petersen, manager general, şi dl Luigi Radu, director de vânzări şi marketing. În discursul său, dl Patrick Claas, care face parte din a treia generaţie a familiei Claas, a precizat că în 2013 compania va sărbători 100 de ani de la infiinţare. „Pentru noi, acest eveniment constituie o mare provocare şi o responsabilitate pentru ca firma Claas să ocupe şi în următorii ani poziţii de lider”, a spus dl Claas.

Cu o cifră de afaceri de 3,3 mld. euro, firma Claas a cunoscut în ultimii 10 ani o creştere spectaculoasă. Vânzările firmei germane s-au triplat, în mare parte prin intensificarea activităţii în ţările din Asia, America de Nord şi America de Sud. În lume, compania ocupă locul 1 la gama de combine pentru furaje, cu seria Jaguar, care are o cotă de piaţă de peste 50%. În Europa, cota de piaţă este în acest moment de 40%. „La multe dintre produse suntem pe locul 1, însă ne luptăm să ocupăm această poziţie şi la celelalte game”, a declarat dl Mohr, membru în Consiliul Executiv al Claas. Producţia de tractoare, demarată în anul 2003, în urma achiziţiei Renault Agriculture, totalizează la ora actuală 13 mii de unităţi. „Această producţie este dublă faţă de cea realizată la momentul achiziţiei”, a precizat dl Mohr. Potrivit acestuia, obiectivele companiei Claas pe 5 ani urmăresc realizarea unei cifre de afaceri de 5 mld. euro şi o producţie anuală de 20 mii de tractoare. Potrivit dlui Radu Luigi, director de vânzări şi marketing al Claas  România , firma a făcut investiţii de peste 150 de milioane de euro pentru retehnologizare şi aplicarea celor mai noi soluţii tehnice în fabricarea tractoarelor. Pentru a-şi atinge obiectivele, un rol important îl joacă departamentul de cercetare şi dezvoltare, căruia firma îi alocă anual un buget de 300 de milioane de euro.

38% cotă de piaţă în România
„In  România , la combinele de recoltat cereale, firma Claas deţine o cotă de piaţă de 38%. La cele de recoltat furaje, Claas are o cotă de 55%, însă aici discutăm de un număr redus de maşini. Dacă la combinele de recoltat cereale vorbim de un număr de 200-250 de unităţi, la cele pentru furaje numărul este de doar 5-10. Acest număr redus se înregistrează din cauza faptului că zootehnia din  România  a fost dramatic neglijată”, a afirmat dl Radu Luigi, director de vânzări şi marketing al Claas  România . În privinţa cotei de piaţă la tractoare, în Europa firma Claas deţine o cotă de 8%, iar în  România  de 11%. Producerea de tractoare standard este un segment relativ nou pentru firma Claas, care are o experienţă de numai 10 ani. „In  România , cifra de afaceri anuală realizată din vanzarea maşinilor agricole se situează între 45 şi 48 milioane de euro, iar la piesele de schimb, între 3,8 şi 4,2 mil. euro”, a declarat dl Luigi.

Peste 8.000 de repere în depozit
În cadrul evenimentului, dl Finn Petersen, manager general al Claas  România , a făcut o scurtă retrospectivă a prezenţei firmei Claas pe piaţa romanească, precizand că primele combine livrate statului roman au fost realizate în urmă cu 50 de ani.

„În 1991-1992, compania intra pe piaţa din  România , însă această piaţă nu a fost niciodată neglijată, deoarece livrarea de maşini agricole, în special combine, s-a realizat Încă din anii ’60. În baza unui contract incheiat cu statul roman, în 1964 au fost livrate circa 200 de combine”, a afirmat dl Petersen. În prezent, maşinile agricole marca Claas sunt livrate prin reţeaua de distribuitori formată din societăţile Agrocomerţ Holding Timişoara, Proinvest Alexandria, ServClaas Brăila şi ProAgroService Constanţa. Prin deschiderea filialei Claas  România , firma doreşte să-şi consolideze poziţia pe piaţa autohtonă.

„Ideea deschiderii acestui centru regional a fost luată anul trecut, în luna august, iar scopul principal a fost acela de a profesionaliza activitatea reţelei de distribuţie. Prin acest centru, nu facem decât  să fim mai operativi la nivelul cerinţelor clienţilor noştri şi să asigurăm o disponibilitate mai mare de piese de schimb pentru campania agricolă, prin depozitarea permanentă a minimum 8.000 de repere ale firmei Class”, a declarat dl Radu Luigi, director de vânzări şi marketing al Claas  România . Dacă inainte necesarul pieselor de schimb era asigurat la nivelul reţelei de distribuţie în proporţie de 80%, prin deschiderea actualei filiale acest deficit va fi completat. „Orice piesă comandată până  la ora 18 se va afla a doua zi, la prima oră a dimineţii, la oricare dintre distribuitorii noştri din ţară”, susţine dl Luigi. Centrul regional de la Afumaţi, care se adresează exclusiv dealerilor firmei Claas, dispune de o suprafaţă totală de 1.850 mp, iar echipa care lucrează în acest sediu este formată din 14 specialişti. Potrivit reprezentanţilor firmei Claas, pe perioada campaniei agricole, centrul regional va fi deschis în fiecare zi, inclusiv în weekend. „În fiecare zi, timp de 4 săptămani, vor sosi trailere cu piese de schimb, pentru ca incepand cu 25 mai magazia să fie plină. Piesele de schimb vor fi livrate la distribuitorii noştri şi nu vom vinde direct clientului final decât  în anumite cazuri excepţionale”, a spus dl Luigi. În opinia directorului de vânzări şi marketing al Claas  România , prin deschiderea centrului regional vânzările de maşini agricole şi piese de schimb vor creştere cu circa 10-15%, însă scopul principal al filialei este instruirea personalului.

„Obiectivul nostru principal este şcolarizarea, deoarece factorul uman este cel care asigură buna funcţionare a utilajului. Oricât de bună ar fi tehnica, dacă nu este exploatat corespunzător nu işi va arăta calităţile. De aceea, vom avea un program de şcolarizare destinat mecanizatorilor, maiştrilor mecanici şi întregului personal angajat în departamentele de service ale distribuitorilor noştri”, a afirmat dl Luigi. În privinţa tractoarelor pe care firma Claas doreşte să le promoveze în acest an fermierilor romani, dl Radu Luigi a afirmat că vor fi maşinile din gama Axion, cu puteri cuprinse între 300 şi 400 CP, şi cele din seria Xerion, pentru fermele mari şi foarte mari, cu puteri de 500 CP.

Ana MUSTĂŢEA
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.


    NEWSLETTER

Mă abonez

SERVICII

SHOP AGRIMEDIA
Blog Revista AGRIMEDIA
Newsletter AGRIMEDIA
Știri AgriKultura.ro

PARTENERI

Emisiunea tv EUROFERMA
AgriculturaRomaneasca.ro

CONTACT

Formular de contact
Redacția
Corporate
Revista AGRIMEDIA - Agricultură. Fermă. Fermieri. Apare lunar din 2007. Informează-te la nivel european !
Copyright ©  AGRI MEDIA INVEST s.r.l. Toate drepturile rezervate. AGRIMEDIA ® este o marcă înregistrată.
Revista AGRIMEDIA

Termeni Și Condiții
Politica de Confidențialitate
Politica de Cookie
  • ACASA
  • ARTICOLE
  • ARHIVA REVISTA
  • SHOP
    • ABONAMENTE
    • REVISTE
    • PUBLICITATE
  • CONTACT
    • REDACTIA
    • CORPORATE